Jednostavni recepti

25.11.2016.

Nisam vrsni kuhar ali ovo je fino i jednostavno za pripremu i naravno hranjivo.

Oguli i naribaj dvije do tri tikvice na ribež (zavisi kakve su veličine), preprži u tavi sitno nasjeckani crveni luk kada luk lagano zarumeni ubaci tikvice i dodaj dva dcl vode te na laganoj vatri pirjaj kada tikvica omekša dodaj sol, papar i žlicu crvene paprike i pusti da desetak petnaest minuta krčka na laganoj vatri pred kraj znači zadnjih pet minuta kuhanja dodaj dvije žlice kiselog vrhnja jer vrhnje daje gustoću

Mrkvu oguliti i narezati na ploške izdinstati na preprženom luku dodati vode i pustiti da lagano krčka jedno pola sata ako voda ispari dodati pola decilitra i dodati začine, malo paradajz sosa i kuhati još desetak minuta i evo priloga uz restani krumpir i popečke od mljevenog mesa (naravno kojeg kupiš kod poznatog mesara)

Krumpir izreži na ploške prst debele (možeš ih blanširati) pripremi smjesu za pohanje (paniraj) tako pripremljen krumpir peci u dubokom ulju dvije do tri minute sa svake strane izvadi i stavi na salvetu da malo salveta upije višak ulja i tada posluži uz salatu po želji.

<< Arhiva >>