netko će razumjeti

13.09.2015.



Uživala je u svom poslu, u razgovoru sa ljudima koji su nakon nekoliko popijenih pića mali kafić ispunili pjesmom i smijehom jer taj kafić im je bio mjesto za opuštanje nakon napornog posla. Svi gosti su znali sa S ne podnosi alkohol pa su je u šali znali pitati kako uspijeva tako precizno točiti žestoka pića koja su joj naručili a da se od alkoholnih para ne sruši u nesvijest.
- Samo vi popite čašicu omiljenog pića i u moje ime, ja se zbog vas ne smijem srušiti u nesvijest jer da se srušim ne bi vas imao tko posluživati niti zaplesati s vama kada imate volju plesati.
Vesele atmosfere u njezinoj smjeni nikada nije ne dostajalo i uvijek su se gosti vračali po još jedno piće i čašicu razgovora jer S nikada nikome nije uskratila lijepu riječ bez obzira kako je gost izgledao. Znalo se dogoditi da pojedini nemaju novaca za naručeno piće ali ona ih je poslužila bez povišenog tona uz smiješak znajući da će se vratiti ponovno i dati joj i više no što to jedno piće košta. Od milja su je zvali lutkica koju nitko dirati ne smije jer ako je dirne ona će biti ljuta i zvati gazdu da je zamjeni a onda neće moći ni pjevati, niti se opustiti uz piće onako kako žele.
- U mojoj smjeni možete raditi ono što volite, ali pipkanja ni razbijanja nema draga gospodo jer ja želim da svima vama koji dolazite u ovaj kafić bude ugodno provedeno vrijeme bez svađe i nasilja.- svi gosti koji su jednom navratili vračali su se i drugi i treći puta jer su zavoljeli njenu iskrenost i njeno strpljenje kada je slušala njihove priče koje su se dešavale samo ako bi gost popio čašicu više pa je inače šutljiva osoba dobila dar govora.

M je pred fajrunt stigla u kafić ozarenog lica.
- S mislim da sam na pragu da osvojim J, danas je onaj tvoj poziv napravio čudo stvarno si posebna. Hvala ti, hvala ti, bezbroj puta ti hvala.
- Drago mi je zbog toga a sada me slušaj dobro draga moja M, nemoj mu davati moj broj telefona jer ne volim razgovarati sa osobom preko žice ako uistinu ne znam tko je. Možeš mi ti reći da je pametan i zgodan koliko god puta hoćeš ali moj broj telefona nije za svakoga jesi li me razumjela. Evo ti mali amaro pijuckaj polako dok za naplatim gostima, napravim obračun i očistim kafić pa onda idemo malo šetati nasipom tada ćeš mi pričati sve.

<< Arhiva >>