netko će razumjeti

08.09.2015.



Često je znala uzeti olovku i papir i pisati kratke priče koje su imale tužan kraj jer sreća ju je napustila, otišla je sa osobom koja sreću nije zaslužila. ali nakon nestanka sreće ojačala je i shvatila da mora imati snage jer sama je kriva što je vjerovala osobi svaku njegovu laž. Prepustila se učenju i pisanju te nije nikoga voljela imati u svojoj blizini, uz učenje je i radila jer druženje s ljudima davalo joj je jačinu i hrabrost da izađe iz dubokog tamnog ponora.
Promatrala je ljude u svojoj blizini, te svaki puta kada bi ugledala sretan par tijelom joj je prošla bol ali svaka ta bol dala joj je snagu da pokuša dozvati svoju sreću koju je uzela osoba koja sreću ni pod koju cijenu nije zaslužila.
Gledajući ljude oko sebe odlučila je da će ostati sama jer ljubavi u sebi više nema za nikoga pa ni za sebe, jer koliko god je ljubav lijepa i draga, bol ljubavi ostaje zauvijek i koliko god da se trudiš ta bol ne prestaje, Koliko god da se trudiš ponovno voljeti to nije lako jer sjena čovjeka kojem si dao sve i koji je uzeo sa sobom sreću nikada te neće napustiti a ni vrijeme se ne može vratiti, jer da se vrati sigurno bih postupila drugačije i ne bi dozvolila sama sebi da zavoliš osobu koja to nije zaslužila.
Ne, on nije sreća i nije željela vratiti njega u svoj život nego je željela da ima svoju sreću koju je on odnio jer nije imao ništa a ona je imala sve ono što je njemu bilo potrebno da krene ispravnom stazom života. Da, krivim stazama je išao, mučio se jer nikada mu ništa nije polazilo za rukom osim laganja i to tako bijaše sve dok nije kod odlaska izgovorio ovo: - Moglo nam je biti lijepo stalno da ti nisi napravila glupost i znaj da nikada nećeš više biti sretna a zajedno smo mogli imati sve.-
Sve vrijeme ona je bez riječi gledala u ulazna vrata, čekajući da on izađe jer nije mogla pokazati njemu koliko se gadi sama sebi, a to gađenje nikada nestati neće iako će se ona truditi da nakon nekog vremena krene dalje bez gorčine u duši koju je napravio on svojim lažima. Svjesna je bila da je pogriješila jer mu je vjerovala ali taj period njenog života je bio napisan a nitko ga nije mogao obrisati jer ne postoji gumica za brisanje sudbine.

<< Arhiva >>