Domaći eurokrem

30.01.2015.

ovaj tekst sam kopirala jer obožavam eurokrem, a znam da većina ne može odoljeti čokoladi i njenom okusu, a tako fini okus čokolade možete napraviti i sami koristeći ovaj recept koji sam pronašla na netu


150 ml mlijeka
250 g šećera
200 g margarina
200 g mlijeka u prahu
100 g čokolade
1 vanili šećer
Priprema:

1. Stavite mlijeko, šećer i margarin na laganu vatru da se istope i sjedine. Kada se prokuha, sklonite sa šporeta, umiješajte vanili šećer i mlijeko u prahu. Miješajte žicom ili mutite mikserom i pazite da ne bude grudvica.

2. Smjesu podijelite na 2 dijela. Prvi treba da ostane bijeli, a u drugi ubacitečokoladu i miješajte da se istopi (dok je smjesa još vruća). U neki dublji sud sipajte obje smjese odjednom (jednu držite u lijevoj, drugu u desnoj ruci) i ostavite da se ohladi.

3. Domaći eurokrem nije mnogo gust, ali ne smije da bude rijedak. Umjesto da sve sipate u jednu posudu, možete i u nekoliko manjih.


<< Arhiva >>