otvoreno pismo

14.01.2015.

Gospođo Opačić

Moram Vam priznati da mi je drago što vam klauzule novog Obiteljskog Zakona nisu prošle jer po svim pravilima taj Zakon i ovakav kakav je ima dosta nedostataka i manjkavosti i Vi i svi oni koji rade u Vašem uredu to jako dobro znate.
Lako je nešto dodati ne razmišljajući o primjeni istog jer papir sve trpi pa tako i nedorečene klauzule zakona.
Vaš resor se bavi najosjetljivijom skupinom stanovništva. Zakon ima dosta manjkavosti ali lako se te manjkavosti prikriju kod pojedinaca koji znaju koliko Zakon ima NEPRAVILNOSTI jer isto tako postoji interni Zakon Socijalnog rada koji se primjenjuje za pojedince dok se za druge striktno drže Zakona koji je dobio zeleno svijetlo za provođenje.

Ima mnogo osoba koje bi voljele posvojiti dijete koje su roditelji napustili ali procedura posvojenja za pojedince ide brzo a za pojedine sporo i dođu do dobne granice kada više ne mogu posvojiti dijete koje bi u njihovoj obitelji imalo sretno odrastanje, a isto tako kada dijete navrši 14 godina ne spada u sustav za posvojenje te život do punoljetnosti provede u domu ili obitelji koje plaćate iz proračuna a ni uvjeti nisu sukladni Zakonu.
Roditelji koji nisu izgubili roditeljsku skrb jednom mjesečno imaju pravo posjetiti svoje dijete u ustanovi ili udomiteljskoj obitelji a to nije dovoljno jer dijete ima osjećaje koje gubi jer mu biološki roditelj zbog glupe klauzele Zakona postaje stranac a kada dođe tim biološkim roditeljima sa 18 godina jer po Zakonu je tako dijete je zbunjeno i (biološko roditelji) pojedini imaju problema a socijalni radnik tu ništa pomoći ne može jer dijete odlučuje po Zakonu samo a roditelji nemaju zaštitu od nikoga.

Dijete je dijete i ima svoja prava ali isto tako i roditelji imaju svoja, dijete treba zaštiti od fizičkog i psihičkog maltretiranja, da slažem se s tim potpuno ali isto tako Zakonom treba zaštiti roditelje i profesore od nasilnog djeteta a ta klauzula Zakona nikada nigdje nije donesena pa ni u internom Zakonu socijalne skrbi.

<< Arhiva >>