Anderlog

08.04.2006., subota

Kad se stvari tumače kako ti se sviđa

Pročitah malo Borju nakon perioda pauze i lagano se snebivam. Jel on meni nešto zamjerio što nisam bio oduševljen njegovim redizajnom wink, ali tamo (zajedno sa komentarima) osjećam neke loše vibre spram Blog.hr, a i nonsensa koje iz biased stava onda proizlaze. Ko da čitam Bug.

Blog je malo izrastao, možda preko očekivanja za neke, i trenutno je vjerojatno drugi sajt po posjećenosti u Hrvatskoj. I idemu sasvim dobro. Stoga je normalno da ljudi svašta pričaju, pogotovo oni koji su tu zainteresirani igrači. Stoga bih molio da se stvari ipak provjeravaju prije nego se progutaju. A guta se svašta.

Vidim da je Borja danas procjenjivao broj aktivnih blogera, veli (citira neprovjeren izvor) da ih ima "oko 10.000, možda malo više ili manje". Neki dan razgovaram s kolegom koji želi pokrenuti blogerski magazin na papiru i on isto tako slobodno procjenjuje i bubne nakon svoje analize - "oko 50.000". A točan broj je 34.423 (oni koji su u zadnjih mjesec dana pisali). To je taj bias o kojem govorim. Ima još takvih detalja, a među najzabavnije spadaju spekulacije o prodaji Blog.hr. Jesus, Borja, ako te zbilja zanimaju točne informacije - imaš mail, slobodno pitaj. kiss
- 00:57 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>