Anderlog

24.05.2005., utorak

Virtualnost bez zaštite

Nije Nevinost, ali je Makavejev Zašto pisati svoj blog kad ga mogu pisati na naslovnici. Hi, hi, hi.

Sad sam tek vidio da je onaj konj Lebowski obrisao cijeli svoj blog. Pred par mjeseci. Mislim da bismo to morali onemogućiti. Barem pitat ljude jedno 2000 puta jeste li sigurni.

Jedan drugi konj se pobunio što mu je navodno netko "razotkrio" identitet na blogu. Al pazi, nije mu otkriven stvarni identitet već ovaj virtualni, blogovski. Čak mu niti virtualno ime nije spomenuto, a kamoli pravo. Ali svejedno razlog za frku. Zbog razotkrivanja blog identiteta, nicka, koji i je zamišljen da štiti pravi identitet. Možda bismo trebali uvesti neki dodatni nick koji bi štitio primarni blogerski identitet. Izgleda da su virtualni identiteti postali važni kao i pravi. I da ih treba štititi.

Koliko sam ja primjetio, svaki vaš post je neminovno povreda vaše i tuđe privatnosti. To je ugrađeni rizik kod pisanja bloga. Pokazalo se da je najbolja zaštita mali broj čitatelja. No, problem nastaje ako nečiji blog pokažeš većem broju ljudi, ko u gornjem slučaju. Mi smo ubili nekoliko zanimljivih blogova upravo zato jer smo im doveli previše publike, sjećam se one učiteljice kojoj su prijetili otkazom, Dino, Vibby, Anna Junk... Leb?

- 01:05 - Komentari (12) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>