AlmoSfera

ponedjeljak, 07.08.2006.

LjUBAVNA PRIčA IZ šKOLSkE kluPIcE

Stanislava Janić bila je srednjoškolka, maturantica. Velika većina njezinih kolega iz razreda veselila se kraju školske godine koji samo što nije došao. No Stanislava je zbog toga bila jako tužna. Ona je bila zaljubljena u mladog i nadasve zgodnog profesora iz fizike Roberta Bundevnjaka.
«Ah, sirota li sam! Nikad ga više neću vidjeti!» plakala je Stanislava dok je navečer sjedila pred prozorom i slušala zvuk kiše koja je padala.
Suze su joj tekle iz očiju.
«Što da radim? Što da radim? Oh, kad bih barem mogla pronaći neko rješenje! Možda da nemjerno padnem razred? Ne, to ne dolazi u obzir. Pa majka bi me kaznila i ne bi mi dozvolila da na ljetovanje odem s prijateljicama u Indoneziju. Moram proći razred i upisati medicinu! Tko zna, možda ga jednog dana i sretnem!» razmišljala je Stanislava.

Maturirala je sa čistom peticom. Tada, kad je bila zadnji put u školi, zamalo da je svom dragom profesoru rekla koliko ga voli. No, nije imala dovoljno hrabrosti. Bojala se da će ju odbiti, jer ona nije znala da je i on zaljubljen u nju. A bio je zaljubljen, ah kako je bio zaljubljen. On je bio mlad profesor, tek je diplomirao kad
se zaposlio u toj gimnaziji. A to je bilo upravo kad je Stanislava krenula u četvrti razred.
Toga dana, kad su se dijelile maturalne svjedodžbe, htio je i Robert Stanislavi reći koliko ju voli. No ni i on nije imao hrabrosti. Mislio je da takva ljepotica, a Stanislava je bila predivna, sigurno ima dečka.
I tako su se njih dvoje rastali, ne znajući da su njihovi osjećaji obostrani.
Ah, takav je život!

Upisala se stanislava na fax – naravno na medicinu. Položila ona sve ispite na prvom roku. Diplomirala ona i zaposlila se u jednoj klinici. A njezina ambulanta imala je roze zidove i žuta vrata. Njezin je stol bio žarko crven, a sjedila je u žutoj fotelji.

Nakon nekoliko godina upoznala Stanislava Maxa. Udala se za njega, raodila mu sina Mislava, a onda se Max počeo opijati.
«Ma šta će mi taj pijanac?» pomisli Stanislava i zatraži razvod.

U međuvremenu je i Robert, profesor iz fizike, upoznao predivnu Esmeraldu. A ona je bila slijepa i uvijek se oblačila u zeleno. Obožavala je šetati poljima, pa su ju svi zvali Esmeralda, flor del campo. Ona je rođena u Meksiku (tamo je navodno o njoj snimljena i neka sapunica). No nakon propalog braka Esmeralda se doselila u Hrvatsku, upoznala Roberta, udala se za njega i rodila mu kćer Kety
. No Robert je i dalje volio Stanislavu, pa je jednom za vrijeme razgovora Esmeraldu nazvao Stanislava. Esmeralda je pobjesnila, pokupila je svoje stvari i otišla nazad u Meksiko. Pismeno je zatražila razvod.

Igrom slučaja Kety (Robertova kći) i mali Mislav (Stanislavin sin) istovremeno su krenuli u osnovnu školu. Čak su išli u isti razred i njiohova učiteljica Belinda Frulaš odredila je da moraju sjediti u istoj klupi. A sjedili su u drugoj klupi u srednjem redu.
Mali Mislav zaljubio se u Kety, pa joj je iskazivao ljubav onako kako to čine sedmogodišnjaci: vukao ju je za kosu, sakrivao joj stvari .... A ona ga je uvijek tužakala učiteljici Belindi.
«Sad mi je dosta vas dvoje, balavci mali neodgojeni. Pozvat ću vaše roditelje na razgovor!» vikala je učiteljica Belinda dok je po školskiom hodniku trčala sa šibom u ruci i lovila Kety i Mislava koji su se potukli jer je Mislav ukrao Ketynu pirošku sa sirom i pojeo ju.

I tako su njihovi roditelji morali doći na razgovor, a onda se dogodilo nešto divno: Robert i Stanislava su se prepoznali. Brzo su s učiteljicom Belindom dogovorili da razmjesti Kety i Mislava. Ona je odlučila da će Kety sjedit sa Goranom u drugoj klupi u redu do prozora, a Mislav sa Andreom u četvrtoj klupi u srednjem
redu. Zbog toga su Tamara i Dalibor morali zajedno sjediti u drugoj klupi u srednjem redu, ali to uopće nije bitno za ovu priču.

Nakon razgovora sa zelenokosom učiteljicom, Stanislava i Robert otišli su na ručak u japanski restoran Nuti Jati. Tamo su razgovarali i napokon priznali jedno drugome svoju ljubav.
A onda: cmok cmok!

Uskoro su se vjenčali. Živjeli su u lijepoj kući zajedno sa Mislavom i Kety. Stanislava je ostala trudna. Rodila je sina kojeg su nazvali Diego!

I svi su bili sretni.

Ali Mislav i Kety više nikad nisu u školi sjedili u ustoj klupi. Učiteljica Belinda to nije dozvolila.

Čiča miča – gotova je pri
ča!
- 10:49 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.