AlmoSfera

srijeda, 02.08.2006.

ZA SVE JE KRIVA JEDNA PLAVA LOPTA SA ŽUTIM TROKUTIĆIMA

Terezija Guslaček bila je stara žena u kasnim šezdesetim godinama. Bila je prilično debela, odjevala se u široke haljine sa cvjetnim uzorkom, a svoju dugu prosjedu kosu uvijek je vezala u pundžu. A bila je jako ohola i umišljena. Nije imala prijatelje, a ni obitelj nije komunicirala s njom. Sama je za to bila kriva, jer nikome nije dozvoljavala da joj se približi. Neki ljudi iz njezinog sela kažu da nitko nije smio ući u njezinu kolibu jer je ona smatrala da nitko osim nje toga nije dostojan. Zbog njezine oholosti mnogi su govorili da ima hladno srce poput metala, pa su joj zato i dali nadimak Metalna baba.
No i Metalna baba znala je što znači ljubav. Postojalo je jedno biće (osim nje same) koje je ona iskreno voljela. Bila je to njezina mačka Zorica, sedmogodišnja mješanka sijamske i perzijske mačke.
Jednoga dana seoski dječaci igrali su se na livadi ispred Terzijine kuće. Lopta im je slučajno upala kroz prozor i razbila vazu koju je Metalnoj babi poklonila njezina majka Slavica (kojoj je nadimak bio Kamena žena – očito je Terezija svoj karakter naslijedila od mame).
Kad je metalna baba vidjela što su joj mali nevaljalci napravili, uzela je metlu u ruke, izjurila iz kuće i počela naganjati dječake po cijelom selu. No ona nije mogla trčati brzo poput njih, pa je zgrabila susjedov romobil i krenula u potjeru. Ipak, dječaci su joj uspjeli
pobjeći, na njihovu sreću. Da ih je kojim slučajem uhvatila, loše bi se proveli, jer je Metalna baba u mladosti trenirala karate i imala je crni pojas.
Kako nije uspjela uloviti dječake koji su joj razbili vazu, krenula je natrag prema svojoj kući, psujući male nevaljalce. Kad je došla u kuću vidjela je da joj je zagorio gulaš koji je kuhala. Bila je jako ljuta. A onda je ugledala onu loptu, izašla je pred kuću, stavila loptu na pod i svom snagom udarila nogom po lopti. Lopta je odletila desetak metara u daljinu i udarila je u krošnju drveta ispod kojeg je na klupici sjedio stariji gospodin. Kako je lopta udarila u krošnju, jabučica je opala dedeku na glavu, a onda i lopta.
Bio je to deda Štef, sedamdesetogodišnji udovac, proćelav, dosta mršav. On je točno vidio odakle je došla lopta. Stavio je svoj slamnati šešir na glavu, uzeo loptu i laganim koracima uputio se prema kući Metalne babe. On je tu u selu bio samo u posjetu sv
ojoj obitelji, pa nije poznavao Metalnu.
Pokucao je na vrata njezine kolibe. Ona ih je otvorila i nijemo je gledala u dedu Štefa.
Deda Štef je nijemo gledao Metalnu babu.
A onda je Štef napokon rekao: «Tako si predivna. Ovakvu ljepoticu nisam već dugo vidio.»
Metalna baba se nasmijala i pozvala Štefa u svoju kolibu........

Nakon tri tjedna su se vjenčali (bilo je to u prošlu subotu). Sada su u Las Vegasu gdje su išli na medeni mjesec. Poveli su i mačku Zoricu. Sigurno se pitate zašto su išli baš tamo na medeni mjesec. Zato jer je deda Štef htio ispuniti najveću želju svoje žene, da
vidi Eifelov toranj u Parizu, no na aerodromu su slučajno ušli u pogrešni avion i tako su završili u Las Vegasu. Naravno, odlično se provode...... A kako i ne bi, pa zaljubljeni su.
- 12:03 - Komentari (8) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.