Alma Wood

subota, 15.07.2006.

ČAS-ovi

Već je prošlo desetak dana otkad su Nina i Carla otišle u Poljsku u posjet svojim obiteljima. Kod mene doma se situacija nekako smirila. Alan i ja smo se pomirili i opet smo bili pravi brat i sestra kao i prije. A i Dean i ja smo bili zajedno. To je bio napredak nakon svega što smo prošli. I onda, jednog jutra probudila sam se, a kraj mene je bio Dean koji je još spavao. Zapravo, probudilo me hukanje sove. Uzela sam pisamce koje je imala zavezano oko noge i pročitala ga.
Alma, ne znam što je Alanu. Više mi ni ne odgovara na pisma. Nadam se da je s njim sve u redu. Molim te, javi mi što mu je. Jer, zbunjena sam. Uopće mi se ne javlja.
Miranda Smith

Opet se javila ona prokleta glavobolja. Ustala sam se s kreveta i krenula prema Alanovoj sobi. Pokucala sam na vrata i odmah ušla. Alan je još uvijek spavao. Nisam ga htijela buditi pa sam mu samo ostavila pismo koje sam dobila od Mirande na radni stol. Vratila sam se u svoju sobu i legla kraj Deana.
Ne znam ni koliko sam dugo spavala, kad sam opet začula hukanje sove. Dovraga, pomislila sam. Otvorila sam oči i ispred sebe ugledala smeđu šumsku sovu kakve su samo imali u Hogwartsu. Naglo sam se ustala iz kreveta i uzela pismo koje je sova donjela. Je li to ono što mislim da je???

REZULTATI POLAGANJA ČAROBNJAČKIH STUPNJEVA
Prolazne ocjene: Odlično (O)
Iznad očekivanja (I)
Prihvatljivo (P)
Nedovoljne ocjene: Loše (L)
Grozno (G)
Trol (T)

ALMA WOOD POSTIGLA JE SLJEDEĆE REZULTATE:
Astronomija: P
Skrb za magična stvorenja: I
Čarolije: I
Obrana od mračnih sila: I
Proricanje sudbine: L
Travarstvo: I
Povijest magije: L
Čarobni napitci: O
Preobrazba: O

Više puta sam pročitala pergament no mogući vjerovati da sam napokon dobila rezultate ČAS-ova!! Nekoliko sam se puta nasmijala na glas, a onda veselo otrčala u Alanovu sobu. Zamalo smo se sudarili jedno s drugim pred njegovim vratima.
"Iz napitaka sam dobila odlično!" rekla sam mu i objesila mu se oko vrata.
"I ja." rekao je.
Usporedili smo rezultate te smo shvatili da su nam zaista slični. Ja sam imala I iz Skrbi, a on P. Ja sam imala L iz Proricanja sudbine, a on P.
"To znaći da mogu dalje nastaviti s Proricanjem.." rekao je tmurno na što sam mu se ja samo nasmijala.
"Alma?" čula sam Deanov glas iza sebe na što sam se naglo okrenula. "Netko te čeka u predvorju. Zbunjeno sam ga pogledala i pošla za njim ne znajući tko me čeka. Kad sam došla u predvorje lice mi je postalo mrtvački ozbiljno jer sam ugledala...


Ljudi, oprostite što vam nisam javila za ovaj post jer idem na Shakiru!!! Dobila sam dvije besplatne karte pa frendica i ja idemo u Veliku Goricu na koncert!!! I, još nešto. U ponedjeljak ujutro idem na more tako da se valjda nećemo čuti. A možda vam objavim još nekoliko postova. Za svaki slučaj svraćajte svako malo na moj blog. I još nešto. Ako niste, posjetite moj drugi blog koji pišem u sadašnjosti kao nečakinja Alme Wood. Pusa svima!

15.07.2006. u 16:26 • 37 KomentaraPrint#

četvrtak, 13.07.2006.

Objava!

Ej, ljudi, znam da u zadnje vrijeme ne pišem postove, al' kaj ćete.. ljeto je!!! Trebam dobit neku dobru inspiraciju da pišem.
Što se tiče inspiracije, otvorila sam novi blog (to ne znaći da prestajem ovaj pisati!!!). Zove se Nina Alma Wood Brown i prati život moje nečakinje u budućnosti (budući da Alma Wood piše u prošlosti) za koju ja ne znam, a kćer je moga brata Alana i njegove nikad ozakonjene žene Nine, naše polusestre. Nadam se da ćete ga posjetiti i izkomementirati, bilo bi lijepo...
P.S. Mislim da mi dolazi inspiracija za novi post na Almi Wood.. hehe
Pusa svima!!!

13.07.2006. u 17:07 • 5 KomentaraPrint#

nedjelja, 09.07.2006.

Žestoka svađa

Svaki sam dan provodila s Deanom. Bila sam kod njega ili je on cijelo vrijeme bio kod mene ili smo pak bili negdje vani. Ali, imala sam namjeru da izbjegavam Alana. Kako smo sad oboje bili sami doma, jer su tata i Matea bili na medenom mjesecu, a Nina i Carla su bile u Poljskoj u posjeti obiteljima, Alan je htio iskoristiti svaku priliku da razgovara sa mnom. Ali, hvala Bogu, uvijek sam bila s Deanom i nije mi bilo ni na kraj pameti da to promijenim. No, jednog dana dok sam iščekivala da Dean svrati do mene, začula sam kucanje na vratima. S osmjehom na licu, misleći da je Dean, otvorila sam vrata. No, bio je Alan.
"Što želiš?" pitala sam ga ljutito.
"Alma, htio bih se isprič.." počeo je, no prekinula sam ga.
"Ne moraš se ispričati meni nego Mirandi, svojoj curi! Sjećaš se? Ti imaš curu! Koju si prevario sa svojom polusestrom."
"Ne zovi ju tako. Nemoj ju zvati mojom polusestrom." prozborio je tiho i dalje izbjegavajući moj pogled.
"A kako hočeš da ju zovem? Zar nisi shvatio da ti je sada po zakonu Nina sestra?"
Neko je vrijeme šutio, a onda mjenjajući temu pitao: "Jesi li vidjela gdje je moja i Mirandina slika na kojoj smo zajedno?"
"Ne bih znala." kratko sam odgovorila. "Je li to sve?"
Kimnuo je potvrdno glavom, a ja sam mu sekundu kasnije zalupila vrata pred nosom bez imalo grižnje savjesti. Pojačala sam glazbu na liniji do kraja želeći što prije iz misli izbaciti Alana i njegov pokornički pogled kojim me gledao. No nisam baš uspijevala. Pred očima mi se opet vrtio film njega i Nine, zajedno. Izašla sam iz sobe s namjerom da odem u kuhinju nešto popiti.
Dok sam ispijala sok, Alan je došao u kuhinju. Htijela sam ga zaobići da prođem no nije mi dopuštao.
"Daj mi da prođem!" zaderala sam se.
"Neću. Želim da ovo raspravimo."
"Alane, daj mi da prođem!"
Ulovio me za ruku dok sam ga namjeravala zaobići kad mi je čaša ispala iz ruke i razbila se na komadiće. Ne znam zašto no u tom sam se trenutku razljutila i prišla sam ormariću sa čašama koji je još bio otvoren. Izvadila sam nekoliko čaša i počela njima gađati Alana.
"Kako se usuđuješ prići mi, željeti razgovarati sa mnom nakon što si spavao s tolikom glupačom kao što je Nina?!" derala sam se gađajući ga čašama koje je Alan vješto izbjegavao.
"Alma, daj se smiri!"
"Kako se usuđuješ spavati s curom koju toliko mrzim? Kako se usuđuješ tako me izdati?"
Nakon što sam pobacala većinu čaša koje su mi bile pri ruci, Alan mi je brzo prišao i obuhvatio me rukama zarobljavajući mi ruke.
"Alma, smiri se, molim te!" govorio je ne dopuštajući mi da mu se istrgnem iz naručja. "Molim te, za mamu, smiri se.."
U tom trenutku sam mu se nekako istrgla iz naručja i okrenula se prema njemu sa štapićem kojeg sam uperila u njega: "Kako se usuđuješ spomenuti mamu?! Što je tebi?! Misliš da ćeš me tako nagovoriti da zavolim Ninu?"
Alan se odmaknuo nekoliko koraka unazad s rukama u zraku: "Alma, nemoj učiniti nešto što ćeš.."
"Znaš što, Alane, kunem ti se svojom mrtvom majkom da ako napraviš još jedan korak bliže, napravim ću nešto što ću kasnije požaliti!!!" govorila sam dok mi je iz vrha štapića izletavala neka žuta svjetlost. Alan kao da se ukipio na mjestu. Lice mu je bilo bezizražajno, a u očima kao da nije imao sjaja. Još uvijek držeći štapić uperen u njega, gazila sam po krhotinama stakla želeći ga zaobići. Otrčala sam po stepenicama u sobu ostavljajući ga u kuhinji. Bacila sam se na krevet i počela plakati. Ne znam ni kako no zaspala sam.
Predvečer, kad sam se probudila, netko je bio sa mnom na krevetu. Dean.
"Jesi li ti dobro?" pitao me.
"Zašto? Je li ti Alan išta rekao?"
"Pa... rekao mi je da ste se posvađali i vidio sam da si ga dobro tresnula čašom pa se razrezao."
"Je li on dobro?" pitala sam naglo ustajući se. U trenutku sam zaboravila na našu svađu i zanimalo me je li Alan dobro.
"Da, dobro je. Samo što mislim da bi mu se trebala ispričati. Vidio sam kakvo ste sranje napravili dole u kuhinji pa mogu zamisliti kako je bilo."
Shvatila sam kakvu sam pogrešku napravila i znala sam da mu se trebam ispričati. Ipak mi je on brat, a ja sam se ponijela kao zadnja glupača. Stoga sam Deanu rekla da me pričeka i krenula u Alanovu sobu. Pokucala sam na vrata i začula Alanov glas da mogu ući. On je sjedio na krevetu gledajući neko pismo, a kad je podigao glavu, zamijetila sam porezotinu na licu.
"To sam ti ja učinila?" pitala sam ga pokazujući prstom na porezotinu.
"Pa, nisi to ti učinila. To je učinila jedna od čaša koje si bacila na mene." odgovorio je sa smiješkom na licu.
"Gle, Alane, strašno mi je žao što.." započela sam.
"Nemoj, Alma. Jednostavno, zaboravimo da se to dogodilo."
Shvaćajući da je bolje da zaboravimo na našu svađu sjela sam do njega na krevet i uzela pismo koje je držao u rukama.

Ako išta želiš imati sa mnom, tada se rješi svih Mirandinih slika!
Nina

Bacila sam pogled na krevet na kojem su bili komadići slike njega i Mirande za koju je Alan ranije tog dana pitao jer nije znao gdje mu je. Slika je bila razderana na mnogo sitnih komadića iako se Alan bezuspješno trudio da ju opet sastavi.
"I, što ćeš napraviti sa slikom?" pitala sam ga.
Alan je pobrao sve komadiće slike u šaku, ustao se s kreveta, prišao košu za smeće u kutu sobe i istresao komadiće slike u koš.
Podigao je pogled i rekao: "Rješit ću se svih slika. Miranda i ja smo prošlost."

Image Hosted by ImageShack.us
Mirandina i Alanova slika još uvijek cijela, no sada razderana na komadiće

09.07.2006. u 15:45 • 17 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 03.07.2006.

Utjeha

Upravo se nalazim u Deanovoj sobi na krevetu s bocom šampanjca u ruci. (Poslušala sam vaše savjete!) Dean mi se pridružio i samo se smješka s fotelje na drugom kraju sobe u polumraku.
"I, Alma, zar se nikad više nećeš vratiti doma?" pita me Dean.
"Nikad. Baš nikad." odgovoram mu. "Nikad više..."
Okrenula sam se na stranu i zatvorila oči pokušavajući se sjetiti događaja prošle večeri. Da, dobro sam ih se sjećala. Baš svih događaja. Ako vas zanimaju, čitajte dalje, ako ne... aparatirajte se ovdje u Deanovu sobu da zajedno nazdravimo propasti... da se ne osijećam tako izdano i napušteno.
Čini se da vas zanimaju događaji, pa stoga slijedi izvještaj:
Nakon što sam vidjela brata i polusestru zajedno u.. znate već gdje, otrčala sam u svoju sobu i otključala ladicu u koju sam pospremila svoj čarobni štapić. U prvom trenutku sam pomislila da ga upotrijebim, no u glavi mi se javio onaj glasić razuma koji mi je rekao da ga ne upotrijebim ako ne želim probleme s Ministarstvom. I, što je još najčudnije, poslušala sam taj glasić. Uzela sam štapić sa sobom i izašla iz sobe, iz kuće na cestu u crvenoj haljini za djeveruše prolazeći pokraj sobe u kojoj su bili Alan i.. moja polusestra. Nespretno hodajući u haljini, otišla sam u obližnji parkić i sjela na ljuljačku. Izula sam cipele i vidjela da mi se peta strgala. Nisam se previše obazirala na to kad sam samo začula iza sebe: "Reparo!" Peta se popravila, a u mraku je stajao Jack.
"Jack, što ti tu radiš?" procijedila sam nekako kroz zube suzdržavajući se da ne zaplačem. "Mislila sam da si otišao.."
"I namjeravam otići." rekao je sjedajući na ljuljačku do mene. "No, prije nego što odem htio sam te vidjeti."
"Ali, mislila sam.. mislila sam me više nikad ne želiš vidjeti."
"Ma, ne govori gluposti, Alma."
Neko smo vrijeme samo sjedili u mraku jedno do drugoga na ljuljačkama, kad se već sunce počelo zazirati na obzoru. Odjednom, Jack se ustao i rekao: "Mislim da je moje vrijeme da odem."
Istog sam se trena ustala izgovarajući: "Molim te, oprosti mi.." kad me prekinuo.
"Nemam ti šta oprostiti. Ti meni oprosti što nisam vidio da još nešto osijećaš prema Deanu."
Suza mi je kliznula niz lice kad me Jack primio za ruku i rekao: "Ti i ja ćemo uvijek biti frendovi, zar ne, Alma?"
Istog trena sam mu kimnula glavom kad je pustio moju ruku, okrenuo se i otišao. Neko sam vrijeme samo stajala na mjestu, a onda, ne znam ni kako ni kad sam krenula kući. Ne znam ni što me navelo da krenem tamo. Čim sam ušla, vidjela sam kofere u hodniku. Samo je Carla stajala kraj njih. Kad je podigla glavu vidjela sam kako su joj se suze sjajile u očima. Odnekud je došao neki visoki čovjek kojeg sam prepoznala sa slika kao Nininog tatu.
"Onda, gdje je Nina? Moramo krenuti." rekao je Carli. Totalno sam zaboravila da danas Nina i Carla idu na nekoliko dana u Poljsku u posjet obiteljima. "Carla, molim te, odi po nju." rekao je Ninin tata Carli. Odmah sam podigla pogled prema njima i rekla kako ja idem po Ninu ne želeći da itko sazna gdje se ona upravo nalazi. Nekako prebacujući nogu za nogom približavala sam se se Alanovoj sobi. Pokucala sam na vrata i začula glas da mogu ući. Otvorila sam vrata i ugledala Alana na krevetu i Ninu kako do kraja zakopčava svoju haljinu.
"Tata te čeka u prizemlju." rekla sam Nini ne želeći je pogledati. Očito je ona imala istu takvu namjeru. Nešto je tiho promrmljala kao da zahvaljuje na informaciji i izašla iz sobe. Ostala sam sama s Alanom u sobi kad je on prekinuo šutnju.
"Alma, nije onako.."
"Zašuti!" prekinula sam ga. "Ne želim da mi se ikad više obratiš! Gadiš mi se!" i izašla sam iz sobe potiskujući suze. U prizemlju više nije bilo nikoga. Pretpostavljala sam da su tata i Matea već krenuli na medeni mjesec. Na izlasku iz kuće mimoišla sam se s Agathom, Tomom, Keirom i Seamusom. Ne želeći da me vide onakvu kratko sam im rekla da se za bilošta obrate Alanu koji je u svojoj sobi i otišla sam prema Deanovoj kući. Ne znam zašto, ali uvijek bih se kod njega osijećala sigurno. A sada mi je više nego ikada bila potrebna sigurnost. Stoga sam se nekako dogegala do njegove kuće i vidjela ga kako sjedi na trijemu ispred ulaznih vrata s nekoliko boca šampanjca u rukama. Sjedajući do njega, upitao me: "Želiš li mi se pridružiti? Posudio sam nekoliko boca iz restorana."
Nasmijala sam mu se i ušli smo koliko smo tiho mogli u njegovu kuću. Nekako smo se popeli na kat gdje je bila njegova soba i zavalili se na krevet s bocama šampanjca. Gledajući ga shvatila sam da je on u ovom trenutku jedina osoba kojoj mogu povjeriti što se dogodilo s Ninom i Alanom. I imala sam pravo. Cijeli smo dan nazdravljali Nini i Alanu i u njihovu čast ispijali boce. Dean se ustao s fotelje prilazeći mi. Neko me vrijeme samo gledao, a onda me tako čvrsto zagrlio. U tom trenutku su mi suze potekle od toliko boli, ali sam se istodobno osijećala i najzaštićenijom na svijetu.

Image Hosted by ImageShack.us
Moj brat Alan

03.07.2006. u 19:57 • 48 KomentaraPrint#

nedjelja, 02.07.2006.

Vjenčanje 2.dio

Dogodila se katastrofa svjetskih razmjera!! Još ni sada ne mogu vjerovati da je to istina! Ne znam da li su me oči to prevarile ili.. ili sam poludjela. Krenimo ispočetka.
U restoranu su se svi očito super zabavljali osim, naravno, mene. Vjerujte mi, nije baš tako zabavno kad vam brat i polusestra nešto mute pred očima i ne skrivaju to od pogleda drugih. Mi mladi smo bili smješteni za poseban stol odaljen od drugih. To je bilo zapravo super jer nisam trebala gledati Mateu i svog tatu kako se milo gledaju. I tako sam ja sjedila za stolom po stoti put odbijajući Jacka da plešemo po tisućiti put (!). On se tada pokupio i otišao plesati s nekom drugom curom. Agatha i Keira su se zabavljale sa Seamusom koji je očito vrlo talentiran u plesu dok su Jasmine i Lucas nekamo otišli. Još sam negdje među gomilom na plesnom podiju mogla razaznati Carlu i Deana, i Alana i Ninu. Jedino sam ja sjedila za stolom kad mi je netko prišao s leđa.
"Zašto ti, baš ti, sjediš sama ovdje za stolom kad možeš uživati u plesu?"
Okrenula sam se i ugledala Toma koji me promatrao s nekim čudnim sjajem u očima. Kao da je na neki način uživao, ali se istodobno i dosađivao.
"A što ti radiš? Ne vidim da plešeš." odvratila sam mu.
"Možda bih radije uživao u dobrom društvu." sjeo je za stol do mene.
Gledajući ga samo sam prozborila: "Tome, zar ti ne shvaćaš da ja tebe mrzim?"
Okrenuo se prema meni i samo kimnuo glavom ispijajući šampanjac. "Znam da me mrziš. No, vidiš, meni se to sviđa. Tako barem znam da imaš neko mišljenje o meni."
Ustala sam se od stola i krenula prema izlazu iz restorana kad me uhvatio i odvukao na podij. "Sada ćemo plesati." rekao je ne ispuštajući mi ruku. To me podsjetilo na onu noć u Zabranjenoj šumi kad me odvukao tamo.
"Pusti me." tiho sam rekla no Tom me samo još čvršće primio da plešemo. "Zašto si takav, Tome?" pitala sam.
Nakon nekoliko trenutaka samo je rekao: "Dajem ti priliku da vidiš zašto." i pogledao me u oči dopuštajući mi da mu uđem u um.
Tom u sirotištu sam odaljen od svih dok se Keira igra s ostalima. Tom sam na litici. Tom sam u sobi s igračkom. Tom sam prakticira magiju. Tom sam..
Neko sam vrijeme samo zastala pokušavajući se vratiti u zbilju kad je njegov glas dopro do mene: "Samo se nadaj da nikad nećeš biti sama kao ja tada."
Pogledala sam ga govoreći: "A sada, sada više nisi sam?"
"Ne, sada imam moć."
Pjesma na koju smo plesali završila je i krenula sam prema stolu za kojem su sjedili Dean, Carla i Jack ostavljajući Toma za sobom. Sjela sam nasuprot Deana i Carle i nasmiješila se Deanu kad se Carla naglo ustala od stola govoreći: "Koja si ti gadura, Alma!"
Neko sam ju vrijeme samo gledala kad je opet rekla: "Pozoveš si bivšeg dečka na vjenčanje.." pokazala je na Jacka koji se tad zagrcnuo šampanjcem "..dok meni kradeš mog dečka!"
"Dean i ti niste zajedno!" zaderala sam se želeći nadglasati pjesmu koja je započela.
"Da, više nismo! Budući da ga ti stalno gledaš i pratiš ga posvuda!" i istrčala je iz dvorane. Dean je krenuo za njom, a Jack se nakon nekog vremena također ustao od stola i otišao. Sad sam opet sama sjedila za stolom dok mi se Tom smješkao s drugog kraja dvorane. Popila sam do kraja svoju čašu šampanjca te se ustala i krenula prema izlazu s namjerom da odem kući. Čim sam izašla iz restorana uzela sam taxi te se odvezla njime doma. Nije me bilo briga što ostavljam tatu i Mateu, nije me bilo briga za ništa. Došla sam do ruba i htijela sam pobjeći od svega i svačega. Na izlasku iz taxia pričinilo mi se kao da je netko u Alanovoj sobi. Ušla sam u kuću no nisam čula nikoga. Ipak sam odlučila provjeriti ima li koga u sobi pa sam krenula hodnikom do njegove sobe. Pažljivo sam otvorila vrata i ugledala Alana kako spava na krevetu. No..nije bio sam. S njime je bila Nina.

02.07.2006. u 21:01 • 14 KomentaraPrint#

subota, 01.07.2006.

Vjenčanje 1.dio

Upravo sam se povukla u wc restorana u kojem moj tata i njegova sadašnja žena Matea - moja maćeha, slave svoje vjenčanje. Da, vjenčali su se. Da vam kratko opišem kako je bilo budući da se moram vratiti natrag u svu onu ludnicu.
Probudio me Alan uletavajući mi u sobu dižući rolete na prozoru da mi sunce ravno udara u glavu i vičući da se Nina i ja napokon dignemo iz kreveta.
"Koji je tebi vrag?" rekla sam pogledavajući na sat. "Pa.. tek je 7 sati!!"
"Da, vrijeme je da dignete svoje lijene guzice iz kreveta." govorio je uzimajući meni i Nini pokrivač i vukući nas iz sobe na hodnik. "Spremajte se. Očekuje nas dugi dan!"
Nekako sam ušla u kupaonicu i onako još uspavana prala zube razmišljajući kako će ovaj dan promijeniti mnogo stvari u kući. Čula sam kako netko glasno kuca na vrata i onako ljutita otvarajući vrata se počela derati.. kad sam ugledala Deana. Progurao se kroz vrata i poljubio me.
"Hej..što ti tu radiš?" nekako sam izgovorila s četkicom u ustima.
"Iskorištavam priliku da budemo nasamo."
Činilo mi se baš slatkim to što je rekao i mislila sam ga poljubiti kad je uletio Jack: "Alma, hočeš li ti više... O.. bok, Deane."
Dean ga je samo kratko pozdravio i izašao van. Što brže sam se sredila i vratila u sobu. Alan je punom parom pospremao moj i Ninin krevet. Što se događa s njim?!? Neko sam vrijeme samo stajala nasred sobe, a kad me napokon primijetio, rekao je: "Ti misliš cijeli dan tu stajati? Spremaj se!"
Uzimajući traperice i neku majicu iz ormara otišla sam se presvući u neku mirniju sobu. Npr. Alanovu. Čim sam ušla, vidjela sam Ninu i Carlu kako već spavaju na Alanovom krevetu. Bez puno razmišljanja, bacila sam stvari na pod i uvalila se na krevet da se i ja još malo naspavam. Nakon nekoliko minuta sna kako se meni činilo, probudila sam se osijećajući kako me netko nateže za noge. Alan. I mene i Ninu i Carlu je tjerao iz sobe govoreći nam da se počnemo spremat i da se primimo posla jer on ne može sve sam. S laganom glavoboljom pokupila sam se za Ninom i Carlom u hodnik. Nasred hodnika sam se presvukla i odlučila otići k Jasmine. Da se malo naspavam, po mogućnosti. No, ni kod nje to nije bilo moguće. Ona i njeni roditelji su imali mnogo posla oko pomaganja za vjenčanje. Samo je njezina sestra Roary još imala prilike spavati. Priznajem, zavidjela sam joj. I nakon tog napornog jutra, Dean je došao po mene i Alana da odemo u grad po Alanovo odijelo i moju haljinu. Naravno, Carla i Nina su se uvalile da idu s nama. Bez mnogo prepiranja, krenuli smo.
(Donosim vam i slike iz shoppinga koje ćete naći ovdje.)
Nakon cjelokupnog shoppinga odlučili smo otići na sladoled. Alan i Nina su negdje nestali tako da sam morala vrijeme provoditi s Deanom i Carlom koja se cijelo vrijeme vješala po njemu. Nakon kojih pola sata Nina i Alan su se vratili i krenuli smo prema doma. Ne znam da li mi se samo činilo ili su svi kod mene doma bili živčaniji nego prije. Matea je imala neki napad depresije tako da su je Nina i Carla otišle tješiti i uvjeravati da na dan svog vjenčanja treba biti sretna, a ne tužna. Ja sam to vrijeme htijela iskoristiti nasamo s Deanom no to baš i nije bilo lako ako uračunamo Jacka koji se uvijek pojavio u nezgodnom trenutku pa sam odustala od svog pokušaja. Šečer na kraju bio je i događaj kad se nasred dnevnog boravka vatra u kaminu promijenila u zelenu boju, a iz kamina su izašle Agatha i Keira, a za njima i Seamus. Pozdravila sam se s njima i baš kad sam s nadom u glasu upitala: "Zar Tom neće doći?" vatra je opet postala zelena, a iz njenih plamenova se pomolila i Tomova smeđa kosa.
"Bok, Tome." rekla sam kratko ga pozdravljajući.
"Drago mi je Alma što te vidim nakon toliko vremena. Nekako si blijeda, jesi li dobro?"
Točno sam znala što misli pod tim svojim rjiečima pa sam mu samo kratko odgovorila da sam prehlađena.
"Da, znam. I ja sam isto. Baš je čudna ta prehlada." izustio je jednostavno ne želeći da itko posumnja da se iza našeg razgovora krije nešto mnogo više od obične prehlade. Kako je prošlo jutro, došlo je i podne kad smo se počeli spremati da krenemo u crkvu. Shvaćajući da ipak ne možemo bez magije, Tom je bio tako "velikodušan" (pod time mislim da nije nikom dopustio) da dočara nekoliko limuzina da svi možemo bez problema doći u crkvu. Sama ceremonija vjenčanja je prošla prilično dobro izuzmemo li to što su se Carla i Nina rasplakale "od sreće" što se Matea udala za mog tatu. Zapazila sam i nekoliko pogleda između Alana i Nine nakon vjenčanja u kojima baš i nije bila prikazana bratska ljubav budući da su oni sad službeno brat i sestra. A to znači.. da mi je Nina sestra..
Nakon vjenčanja smo se uputili u najbolji restoran u grad da proslavimo događaj gdje smo Alan i ja morali otvoriti plesni podij. Tad sam iskoristila vrijeme da porazgovaram s Alanom.
"Hočeš li mi onda napokon reći što je tebi danas?" pitala sam ga kroz smiješak budući da su oči svih gostiju bile uprte u nas.
"Recimo samo da je ovo moj način na koji se ja nosim s činjenicom da tata ima novu ženu. A ti? Koji je tvoj način?" pitao me okrećući me u plesu.
"Pa.. moj način ubraja stalne prepirke s Ninom i Carlom." nasmijala sam se.
Kad je završio ples, pokupila sam se u wc restorana gdje vam upravo prenosim događaje ovdje. Nadam se da uživate više od mene, jer vjerujte mi, nije mi baš lijepo gledati kako Nina i Alan stoje malo preblizu jedno drugoga dok plešu ili to što Carla ne da nikome da priđe Deanu dok me Jack prati posvuda pitajući me za ples.

*** nastavak vjenčanja slijedi ***

01.07.2006. u 16:02 • 22 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.



< srpanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Veljača 2007 (1)
Rujan 2006 (1)
Kolovoz 2006 (1)
Srpanj 2006 (6)
Lipanj 2006 (12)
Svibanj 2006 (12)
Travanj 2006 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

Brojač posjeta od 22.04.2006.
Hit Counter
Hit Counter

Ponosna Gryffindorka
i'm in gryffindor!

be sorted @ nimbo.net

Ovaj blog je trenutno "na odmoru"...

- A ako netko piše priču u vremenu Harryja i co. neka mi se javi na moj drugi blog Nina Alma Wood Brown koji pišem u sadašnjosti.

Likovi

Image Hosted by ImageShack.us
Alma Wood (JA) - Gryffindorka. Imam podužu plavu kosu koju često farbam u smeđu ili neku drugu i plavozelene oči (ovisi o raspoloženju). Roditelji su mi hrkani. Mama mi je umrla, a tata se oženio s nekom bezjakinjom Mateom koja je na kraju ispala vještica. Završila sam 5. godinu škole u Hogwartsu i imam 15. godina. Živim poluživotom budući da sam ovisna o jednorogovoj krvi koju sam popila pod Imperiusom od Toma Riddlea no to nitko ne zna. Patronus mi je kao i bauk - jednorog. Naj predmet su mi Čarobni napitci, a najgori Proricanje i Travarstvo. Sviđa mi se bezjak Dean Applewhite koji mi je ujedno i bivši dečko.

Image Hosted by ImageShack.us
Alan Wood - moj brat blizanac. Također ima 15 godina, ali za razliku od mene, on je u domu Slytherinima. Ima kratku smeđu kosu, također plavozelene oči i visok je. Najviše voli igrati košarku, no poludio je kad je saznao da u Hogwartsu ne postoji takav sport! Sada je s našom polusestrom Ninom (nisu ništa u krvnom srodstvu). Najbolje od svih mu ide Oklumencija i Legilimencija. Najbolji predmet su mu Čarobni napitci.

Image Hosted by ImageShack.us
Agatha Smith – Slytherinka koju sam prvu upoznala. Završila je 6. godinu. Naj predmet su joj Čarobni napitci i Preobrazba. Patronus joj je u obliku orla, a bauk joj je u obliku morskog psa. Ima dečka Toma (koji je ujedno i moj bivši) no u zadnje vrijeme se nešto ne slažu. Bit će bolje!

Image Hosted by ImageShack.us
Keira Riddle – Agathina best frendica Slytherinka koja je završila 6. godinu. Tomova sestra. Veoma zabavna cura. Naj hobi joj je zezanje s Tomom ili da pobliže objasnim, vježbanje kletvi na Tomu (Tom također vježba kletve na njoj). Hoda sa Seamusom, jednim od najpopularnijih dečkiju u Hogwartsu.

Image Hosted by ImageShack.us
Jasmine Smith - Slytherinka, vještica mješane krvi. Omiljeni predmeti su joj Proricanje i Povijest magije. Patronus joj je u obliku lava, a bauk u obliku zmije koje se boji više od ičega. Jako je druželjubiva i obožava metloboj, premda nije baš talentirana za lovljenje zvrčke, ili zabijanja baluna kroz obruč, više voli odbojku kojom se bavi od svoje sedme godine. Nedavno se doselila u kuću do moje. Sada mi pomaže i pruža podršku u svađama s Ninom i Carlom.

Image Hosted by ImageShack.us
Nina Brown - moja polusestra koja je s mojim bratom Alanom! S njom si nisam baš dobra iako živimo u istoj kući. Otac joj živi u Poljskoj gdje je i ona polagala čarobnjačku školu Dastoof, no preselila se ovdje budući da će joj se mama Matea udala za moga tatu. Zanima ju crna magija koje kao predmet u našoj školi nasreću nema.

Image Hosted by ImageShack.us
Carla Brice - Ninina najbolja prijateljica koja je istog kalupa kao i ona. S njom se također ne slažem dobro iako i ona s nama živi u kući budući da njena sestra i sestrin muž žive u Poljskoj, a glavna im je zanimacija putovati svijetom. Ima neki prijelazni oblik metamorfagusa.

Image Hosted by ImageShack.us
Dean Applewhite - moj bivši dečko bezjak. Alan i on su bili najbolji frendovi no to više nisu budući da se Alan ne želi družiti s njim i nepoznatog razloga. Iako Dean želi biti sa mnom, ne znam je li moguće da ja budem s njim.. Uskoro će 17 godina.

Image Hosted by ImageShack.us
Kiara Hamill - Ima 17. godina, a najesen će 7. godinu u Gryffindorima. Već smo se prije upoznale u Hogwartsu, a i bila sam kod nje na tulumu priređenom za rođendan njenog prezgodnog ujaka Eddyja. Glavna je prefektica i bavi se metlobojem (vratarica je). Najdraži predmeti su joj Astronomija, a voli i Travarstvo. Super je frendica.

Image Hosted by ImageShack.us
Diana Matthews - nepoznata cura koja se ljubila s Jackom! Ne poznajem ju no znam da je završila 4. godinu u Gryffindorima i da igra metloboj na mjestu tragačice (i to uspješne!)

Noelle McGonagall - završila je 5. godinu u Ravenclawima (kao i njena sestra blizanka Minerva u Gryffindorima). Ima starijeg brata Jasona također u Ravenlawima koji će krenuti na 7. godinu. Igra metloboj na mjestu tragačice. Ujedno je i prefektica. Najviše se druži s mojom sestričnom Allison, Jasmine, Mirandom i Lilly. Jako je zabavna cura, a ja sam joj neka vrsta tajnog špijuna koja nadgledam Remusa u društvenoj :)

Image Hosted by ImageShack.us
Miranda Smith - Završila je 5. godinu u Gryffindorima. Hodala je s mojim bratom Alanom. Vrlo je zabavna i dobra frendica.

Image Hosted by ImageShack.us
Lisa Lovegood - cura smeđe kose koja mi je pomogla na satu. U domu je Ravenclawa na 5. godini (završila je). Koliko sam shvatila, jako je talentirana. Ima brata Seamusa koji će uskoro na 3. godinu. Igra metloboj na mjestu tragača i to joj izvrsno ide.

Image Hosted by ImageShack.us
Tom Riddle - Završio je Hogwarts no dok je pohađao školu bio je u domu Slytherina. Moj bivši s kojim sam bila... ne sječam se kada. Sada je s Agathom. Ima smeđu kosu i oči. Njegov pogled je tako dubok da mi se katkad čini da čita misli no sad znam da to i čini. Vrlo je talentiran. Ima polusestru Keiru s kojom se stalno zabavlja gađajući je kletvama. Ona mu, naravno, uzvraća na isti način. U zadnje vrijeme zahtijeva da ga se zove Voldemort. Zbog njega živim poluživotom i zbog toga ga prezirem.

Image Hosted by ImageShack.us
Irma Bell - Slytherinka koju je završila 5. godinu u Hogwartsu. Igra u metlobojskoj ekipi. Od predmeta ju zanima Travarstvo i Bezjačke studije. Divi se bezjacima i voljela bi proučiti njihov svijet. (Očito ne zna kako je bezjački svijet dosadan bez magije i da joj je bolje u Hogwartsu). Vrlo je simpatična i dobra prijateljica.

Image Hosted by ImageShack.us
Jack Cooper - Moj bivši dečko. Obožava metloboj u punom smislu riječi. Završio je Hogwarts, a dok ga je pohađao bio je u domu Gryffindora. Zadnji put smo se vidjeli na vjenčanju moga tate i Matee. Odonda se nismo čuli no obečali smo si da ćemo ostati u kontaktu. Jako simpatičan i drag.

Image Hosted by ImageShack.us
Seamus Glandrick - Keirin dečko. Uskoro će biti na 7. godini u Ravenclawima. Vrlo je popularan... Ne želim više ništa komentirati ako ne želim nadrapati od Keire :)