Blog o igrama i anime/manga kulturi

ponedjeljak, 29.08.2005.

World of Warcraft tajne!!!!!

Malo sam igrao WoW pa evo sta sam primetio!!!

EMOTION lista:

/angry ,/applaud ,/bashful , /beckon ,/beg ,/belch , /blink ,/blow , /blush ,/boogle ,/bounce , /blow ,/burp ,/bye ,/cackle ,/cat ,/cheer ,/chew ,/chicken ,/clap ,/cold , /commend ,/confused , /congrats , /crack , /cry ,/cuddle ,curious ,/curtsey ,/dance ,/disappointed ,/drink ,/Duck ,/Eat ,/Farewell ,/Fear ,/fidget ,/flap ,/flex ,/food ,/frown ,/gasp ,/gaze ,/giggle ,/gloat ,/goodbuy ,/greet ,/greetings ,/grovel ,/guffaw ,/hail ,/happy ,/hello ,/hungry ,/insult ,/introduce ,/kiss ,/kneel ,/lavish ,/lay ,/laydown ,/lol ,/lost ,/mad ,/massage ,/mourn ,/no ,/nod ,/panic ,/peon ,/plead ,/point ,/ponder ,/pray ,/puzzle ,/question ,/raise ,/rude ,/salute ,/scratch ,/sexy ,/shake ,/shindig ,/shrug ,/shy ,/sit ,/sleep ,/sob ,/stink ,/strong ,/strut ,/talk ,/talkex ,/talkq ,/taunt ,/tease ,/train ,/victory ,/violin ,/wave ,/weep ,/welcome ,/whine ,/work ,/yawn.

Nijedna igra vas nece tolko zaokupirati kao ova,i sasvim sigurno da ni u jednom svetu necete provesti vise vremena nego u ovom:World of Warcraft je fenomen koji na igrace deluje poput droge.WoW je obogacen i brojnim aluzijama na poznate filmove,igre i licnosti.

Filmske aluzije


Ako malo dublje zaronite u WoW,a pritom ste jos i dobar poznavalac filmske umetnosti,u svakom delu igre prepoznace te filmsku aluziju iz proteklih godina.Evo onih najboljih:

-U Barrensu na ostrvu Fray susrecete Klannoca McLeoda koji ima konjski rep i mac-bas kao i Connor McLeod iz Highlandera.
-U Booty Bay pronaci ce te mnogobrojne aluzije na Chief Engineera Scootya iz Star Treka ,koji kontrolise teleport.Resavanjem questa moci ce te da predjete na drugu stranu gde vas ceka Spork (Away Team).
-U Stormwindu cete susreti kuvara Stephana Rybacka i njegovu pomocnicu Eriku Tate recenica koju on izgovara -

From the way he hendles a knife,i don't think he was allways a chef
-u stvari je aluzija na brodskog kuvara Stephana Seagaul iz filma Under Siege,a likom erike Tete zapravo se aludira na kuvaricu Eriku Eliniak koja se pojavljuje u istom filmu.
-Cvecar u Stormwindu zove se Forest Gump
-Juzno od Thousand Needlesa,usred pustinje soli nalazi se trkaliste nalik onom u Star Warsu-Episode I
-U Undercityju nalazi se i dvojica "tabadjija",Tyler i Edward .Tyler Durder je lik iz filma Fight Club a njega je tumacio Brad Pit,dok je Edward Northon igrao Jacka.

Igra u igri

Naravno postoje mnogo aluzij na poznate junake iz drugih igara:

-Sruseni shredder (u Deathminesima)imaju u pilotskim kabinama sliku Kerrigana,jednog od glavnih likova Blizzardove popularne igre StarCraft.
-U Uldamanu se nalaze Vikinzi:Olaf,Baleog i Erik-tri junaka iz Blizzardove igre The Lost Vikings.
-Un'goro krater kao da je odkupio Nintendo.Tu se nalaze ogromne Gorile(kao Donky Kong),ali i zeleni Linken iz igre Zelda,koji ce vam dati quest.
-U Booty Bayu postoji trgovac,koji prodaje robu sumnjivog porekla.On se zove Sly Garett,a to je aluzija na lopova Garetta iz igre Thief i Sly Raccoon.

I jos po nesto....

U igri se mogu pronaci i razni skriveni predmeti.Tako cete uz malo srece na pecenju izvuci Jedinstveni prsten (Gospodari Prstenova),a od pedesetog nivoa ,vrlo retki Hanzo's Sword-aluzija na film "Kill Bill".A ako ste uradili Linkenov quest,dobicete Linkens Boomerang ili Linken's Sword of Mastery..Postoji ispod Bootyja Baya goblin Christo koji stoji kao u Rio de janieru.Postoji jos mnogo toga zanimljivog a ja vam zelim mnogo srece u potrazi za tajnama Azerotha.

Evo jos po nesto o WoW-u na ovom sajtu

29.08.2005. u 16:50 • 2 KomentaraPrint#

nedjelja, 28.08.2005.

Sony 3 vs. XBOX 360

Najvise paznje od strane igralaca na kompjuterskim sajmovima privukle su ove dve masine.Sam dizajn i snaga je tri put jaci od bilo kog pentijum 4.Sami dizajneri kazu da je Xbox 360 bolji od sony 3 ali retko ko od igraca se slaze sa tim.Ove dve masine bi trbale izaci u 2006.godini ,a pri kraju 2006.prestace se da se prave sony 2 igrice.Po meni Sony 3 je mnogo bolji.Evo neke od igrica za Sony 3:Killzone 2,Metal Gear Solid 4,Devil may Cry 4,Unreal 3,Final Fantasy VII..Evo neke igrice za Xbox 360:Kameo i Gears Of War..

ODLIKE SONY 3:

Srce PS3 je Cell procesor,specijalno dostignuce IBM-a,Toshibe i Sonija.Radi na frenkvenciji od 3,2 GHz i teoretsk i tri puta brzi od procesora Xbox 360 konzole.Sa taktom od 550 MHz i 300 miliona tranzistora,RSX ce biti brzi od dva GeForce 6800 ultragraficke kartice u SLI rezimu,koje trenutno kostaju preko 500 evra po komadu.Memorija ima 12. puta veci transfer rate od trenutnih DDR400 modula koji se koristi na Pc-ju.Na Blue-Ray disku moze da stane 54 GBmemorija u dva sloja,sto je sest puta vise prostora nego na DVD-uPreko ove konzole mogu se reprodukovati filmovi slike i muzika, i konstantno se moze biti povezan sa internetom,preko kabla ili bezicno.Naravno,podrezomeva se da je PS3kompatabilan sa svim naslovima koji su do sad izasli za PS1 i PS2(oko 13.000 komada).

Image Hosted by ImageShack.us

ODLIKE Xbox 360 :

Njihova cena jos nije poznata,ali spekulise se da ce se kretati izmedju 300 i 400 evra..Srce sistema predstavlja specijalni IBM PowerPC procesor koji radi na 3,2GHz.Graficki procesor u Xbox 360 je potpisao ATI,a njegova radna frenkvencija iznosi 500MHz.Konzola je opremljena sa 512 MB memorije od 700 MHz koju koristi i CPU i GPU.Kuciste Xbox 360 ima dva ventilatora i dodatno tecno hladjenje koji treba da obuzda ovaj vreki hardware.Korisnici preko svoje Xbox 360 konzole mogu besplatno da se kace na net,preko Xbox Live silver account-a,koji se dobija kupovinom konzole a moze da se koristi za chat ili skidanje novih sadrzaja sa interneta.

Image Hosted by ImageShack.us

Ako sam nesto izostavio ili hocete nesto da komentarisete samo posaljite komentar.

OLD-TIMER

Secate se neke igre koja vam je urezalo mnogo dobrih secanja,sada cu vam ispricati koje su igre meni osavile najvise utisaka iz proslosti.

Day of Tenticle (1993):

Day of Tenticle je jedna od mojih prvih avanyura koje sam igrao.Ovu igru sam igrao 1996. ostavilo je snazan utisak uzbudljivost price, i cudni obrti koji te teraju da sve vise zadjes u igru.Igra je po svemu revolucijonarna za svoje vreme.To je jedna igra koja je koristila Sound Blaster v1.0.10.1(to znaci prva igra sa poboljsanim zvukom).Igru sam ponovo presao 2005. i ponovo sam je presao sa uzivanjem

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Duke Nukem 3d (1996):

Jedna od prvih igara u 3D i uspelih pucacina na trzistu u to vreme.Sta da kazem ja imam 6 godina puno nisam ni razmisljao samo idi pucaj.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Half Life 1(1998):

Legendarna igra koju sam presao sam 10.puta.Igra je fenomenalna.Prica ,pucnjava,co-op sa policajcima nevidjene stvari sto moras da uradis tokom misija ,sve to mi je jos uvek u secanju.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Metal Gear Solid (1998):

Najbolja igra na Ps1.Po prvi put na sony da neka pucacina uspe.Ova igra ima bolju uzbudljivu i napetiju pricu nego neki izvikani holivudski film.Grafika za sony je odlicna a sama atmosfera je napeta.Ko ima sony 1 mora da kupi ovu igricu pod hitno.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Koja igra se vama urezala u secanje?

28.08.2005. u 16:28 • 3 KomentaraPrint#

četvrtak, 25.08.2005.

WCG 2005 turnir (world cyber games)!!!!!!!!

27 i 28 avgust 2005 kvalifikacije za turnir u Singapuru.

Image Hosted by ImageShack.us

WCG je napokon dosao u Hrvatsku,Srbiju i Makedoniju(od balkanskih zemalja).Smotra najboljih igraca iz celog sveta.Mislite da ste i vi dovoljno dobri da se takmicite u Singapuru?Drzava Juzna Koreja nastala je 1953.godine,i od tada je njena privreda u ekspanziji,pre svega kad je rec o racunarima.Korejanci su oduvek bili zaljubljenici u igre,te su u Seulu odrzan prvi turnir u igrama.Platforma je bila Nintendova konzola,Super Nintendo,a igra Super Mario-sve to desavalo se krajem 80-ih godina.U ovoj azijskoj zemlji pravi bum izazvala je pojava StarCrafta,koji je postao nacionalni sport broj jedan.U Koreji je ova igra dobila status elektronskog sporta i prema nekim ispitivanjima svaki treci Koreanac bar jednom nedeljno odigra igru.U Koreji danas postoje razna takmicenja,a organizovane su mnoge lige koji imaju nagradne fondove od nekoliko miliona dolara-najbolji igrac imaju status zvezd ,i tesko im je da se odbrane od mnogobrojnih obozavaoca.

Popularnost kompjutersih igara iskoristio je Samsong,ova mocna IT kompanija je od 2000.glavni partner i pokrovitelj WCG,svojevrsne olimpijade u kojoj se igraci takmice na PC-ju i na XBOX-u.Prve godine odrzano je Challeng takmicenje,u koju se ukljucilo cak 17 zemalja iz celog sveta,a igrale su se cetiri igre.Grad domacin je bio Seul,koji je bio domacin i prvog zvanicnog turnira godinu dana kasnije,a i 2003.Nagrade,kao i broj zemalja ucesnica i takmicara,visestruko se uvelicao tokom prve tri godine,jer je ceo svet poceo da se interesuje za ovaj vid zabave.Nakon sto je WCG pokrcio put sirom sveta su poceli da se odrzavaju turniri sa bogatim nagradnim fondovima.A u mnogim zemljama,osim Koreje,zasivela je profesija koju zovemo pro-gamer-profesionalni igrac kompjuterskih igara.Putujte sirom sveta,igrate svoju omiljenu igru i za to dobijate novac...Imali boljeg zanimanja?

Godina 2004.bila je znacajna,kako za WCG turnir,tako i za nasu zemlju.Po prvi put finalni turnir se odrzao izvan granica Koreje,te je ovog puta paznja citave igracke zajednice bila usmerena na prvu nedelju meseca oktobra 4(moj rodjendan) i San Francisco,gde se odrzava cetvrti po redu finalni turnir.Po,statistici,na tom turniru ucestvovalo je 59 zemaljasa 624 takmicara,dok je u nacijonalnim kvalifikacijama ucestvovalo vise od pola miliona takmicara.Za nas je prosla godina bila vaznija jer smo dobili prvo ucesce na turniru.A ucestvovali smo,pre svega,zahvaljujuci ljudima iz Cybersports organizacije,koji su svojom dobrom voljom i zalaganjem za nasu igracku zajednicu uspeli da pronadju sponzore za organizovanje turnira,kao i za pokrivanje troskova puta.Tako su se nasi igraci nasli u San Francisku na svetskom finalu.Nacionalno finale odrzano je krajem avgusta,pa smo i mi dobili svoje nacionalne prvake u pet razlicitih igara:Counter-Strike,WarCraft 3,StarCraft,Need for Speed i Fifa 2005.


Image Hosted by ImageShack.us

I ove godine,nasa zemlja ima pravo ucesca,tako da cemo krajem avgusta ponovo birati predstavnike,koji ce prezentovati nasu zemlju u Singapuru,u novembru.Najvise uzbudjenja se ocekuje u Counter-Strike,igri koja se najcesce igra kod nas,i za koju je pored odlicnih refleksa,potreban izuzetan timski rad.Ako vam se putuje u Singapur,uzmite tastaturu i mis u ruke i zaronite u svet igara.

Ja cu ici na kvalifikacije 27 aprila.JEDVA CEKAM!!!!!!

25.08.2005. u 15:01 • 7 KomentaraPrint#

srijeda, 24.08.2005.

Industrija Zabave E3 Sajam!!!

Zadivljujuce je koliko se paznje poklanja industriji video-igara.Svake godine sastaju se najveci izdavaci i timovi.Svako ko ima bilo kake veze sa igrama,obavezno dolazi na E3 sajam u Los Angeles.Ovaj sajam je vesnik novih trendova i novina u svetu igara kojim ce te vi,kao igrac,i vas kompjuter biti odusevljeni.Prezentuju sve i svasta:od najvecih naslova predvidjenih da se na trzistu pojave za sledeci bozic,preko preskupih fotelja od leopardovog krzna za ljubitelje trkackih igara,pa do kompletno nove generacije konzola.

Image Hosted by ImageShack.us


NOVE KONZOLE


Pre otvaranja sajma (otvoren 18 . maja) Sony,Microsoft i Nintendo najavili su velika iznenadjenja.Njihove nove konzole bice predstavljene na E3 sajmu.!Sony nas je zaista iznenadio sa playstation 3 konzolom,koja se doduse nece pojaviti na trzistu u skoro vreme,ali se vec zna da ce postizati sjajne preformanse.Sve nas je opcinio izvrsnim demonstracijama trailera iz buducih igara,koje zaistaizgledaju fantasticno.Nepuna dva sata kasnije,Microsoft je predstavio svog mezimca.XBOX 360 je prakticno u zavrsnoj fazi izrade,tako da smo videli zadivljujuce scene iz igara za nove konzole.Iako je ponesto delovalo razocaravajuce,prisutni su uglavnom ostali bez reci.Sledeceg jutra nas je probudio Nintendo.Vec u 8:30 Japanci su predstavili revolucionu Game Boy Micro konzoli.

SARENILO ZANROVA

Kada se pronalazira ponuda igara na E3 sajmu,tesko mogu da se prepoznaju odredjeni trendovi u zanrovima .U mnogoj vecoj meri,postojeci zanrovi graficki se usavrsavaju detaljnim teksturama i specijalnim efektima.3D pucacine,strateske igre,akcione avanture i RPG-ovi sada koriste jednako mocne engine za grafiku i fiziku.Svaka igra je graficki "ulickana",a naprosto je neverovatno da u skoro svakoj bez obzira na zanr,ima ubijanja i zestokog naselja.Nikom vise nisu potrebne igre bez zestoke akcije,tako da vam predstavljam verovatno poslednju igru te vrste.Vi pogodite o kojo je igri rec.

HDTV-NOVI STANDARD

Igraci video-igara na konzolama uskoro ce verovatno morati da nabave novi TV HDTV(High Definition Television) jer on omogucava bolju TV sliku,zahvaljujuci znatno visoj rezoluciji (1080 linija umesto 576).Iako je ponuda HDTV televizora vrlo mala,ocekujemo da ce kada se pojave nove konzole,ona biti mnogo veca.Za igrace sa HDTV pocinje nova era:svi najavljeni naslovi za XBOX 360 i PS3 podrzavaju ovaj standard.Zahvaljujuci digitalnom signalu,ostrina slike i rezolucija nece ni malo zaostajati PC igrama .

24.08.2005. u 17:59 • 1 KomentaraPrint#

Pravio sam velike postove ali....

Pravio sam velike postove jer sam hteo da pokazem kroz slike i tekst kaku igru ocekujemo.Ocigledno je to bila velika glupost pa cu u buduce da pravim mnnogo manje postove.......



24.08.2005. u 14:51 • 2 KomentaraPrint#

"Posebne" igre

Evo donosimo vam posebne naslove sa E3a.Ove igre se izdvajaju od svih na sajmu (Inovativna i pozitivna promena-vazna je ideja)

Agaju:the secred Path GIZ
2006.

Nepostoji slika jos...

Buzz:The Music Quiz PS2
jesen 2005.

Image Hosted by ImageShack.us

Elektroplankton NDS
nije jos odredjeno

Image Hosted by ImageShack.us

Eye Toy Kinetic PS2
leto 2005.

Image Hosted by ImageShack.us

Jaws Unleashed PC,PS2,XBOX
leto 2005.

Image Hosted by ImageShack.us

Nintendodogs NDS
Jesen 2005.

Image Hosted by ImageShack.us

24.08.2005. u 12:34 • 1 KomentaraPrint#

subota, 20.08.2005.

Image Hosted by ImageShack.us

20.08.2005. u 12:48 • 1 KomentaraPrint#

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.



  kolovoz, 2005 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

Ovoje blog koji se bazira na gamerskoj kulturi. Bice tu reci i o mangama i o animeu i nesto malo o mom licnom zivotu.
NESTO STO BI TREBALI DA ZNATE O MENI:
Nesto

Download:
MG1 i MG2 (1987) 10 MB
SNES Emulator(2MB)
Najbolji PS1 emulator(10 MB)

Katalog:
Katalog 16.5.2006



COOL Stuff:
Libary of Baners
Istorija mmorpg igara+ najbolje igre na netu

Istorijat igara:

Metal Gear
Final Fantasy
Spin-OFF i Obrade Final Fantasy

My reviews!:
Resident EVil 413.11.2005
RETRO:Final Fantasy VII-PS,PC + Advent Children-PSP,PS3,UMD17.11.2005
BurnOut Revange PS220.11.2005
RETRO:Metal Gear Solid-PS1,PC,NGC4.12.2005
Tomb Raider:Legend23.05.2006.
Final Fantasy VIII27.05.2006.
Elder Scrolls IV:Oblivion03.06.2006.
Kingdom Hearts06.06.2006.

Sta sve mozete videti ovde:

1."Posebne" Igre24.8.2005
2.Pravio sam velike postove ali...24.8.2005
3.Industrija zabave E3 sajam24.8.2005
4.WCG 2005 Turnir (world cyber games)[25.8.2005
5.Sony 3 vs. XBOX 360 i OLD-TIMER28.8.2005
6.World of Warcraft Tajne29.8.2005
7.Recenzija PSP(Play Station Portable)1.9.2005
8.Nadolazece igre2.9.2005
9.Najbolje igre na Netu2.9.2005
10.HAPPY TREE FRIENDS (ludilo sa MTV)4.9.2005
11.TOP-10 najboljih igara za PS15.9.2005
12.Final Fantasy Istorija5.9.2005
13.Jos pet dana do Advent Children-a8.9.2005
14.Najgora Nintenda Reklama8.9.2005
15.Na Zapadu Nesto Novo8.9.2005
16.MGS History9.9.2005
17.Show Me a Proof that Your Not In Colusion13.9.2005
18.MGS 4 Prve Slike15.9.2005
19.Ako neko zna Engleski ovo ce mu biti Zanmljivo i DMC4 Prve Slike15.9.2005
20.1000 Poseta yeeeeeee i Prevod Teksta17.9.2005
21.Final Fantasy Advent Children Sve Epizode18.9.2005
22.XBOX Napada Sony20.9.2005
23.Prvi utisci FF:AC On the way to Smile i Konami,Capcom postaju ista firma23.9.2005
24.Nintendo Revolution Recenzija23.9.2005
25.Evo Baneri24.9.2005
26.MGS3:Subsistance30.9.2005
27.Moja nova zrtva1.10.2005
28.Danas mi je Rodjendan4.10.2005
29.Urbane Legende5.10.2005
30.Ko su patriote?8.10.2005
31.Odgovor za Luccu11.10.2005
32.FXIII a.k.a Fan shit12.10.2005
33.Prijave za Chat19.10.2005
34.TGS(tokyo Game Show)2005 Late Report22.10.2005
35.Mange???29.10.2005
36.News Flash4.11.2005
37.Glas ScreenFun-a5.11.2005
38.News Flash part 210.11.2005
39.Resident EVil 413.11.2005
40.RETRO:Final Fantasy VII-PS,PC + Advent Children-PSP,PS3,UMD17.11.2005
41.BurnOut Revange PS220.11.2005
42.RETRO:Metal Gear Solid-PS1,PC,NGC4.12.2005
43.Nisam dugo postovao:6.12.2005
44.I'm BACK!!!!! ****UpDATE****24.12.2005
45.NEWS29.12.2005
46.Srecna Nova Godina1.1.2006
47.Pre nego sto se sve nastavi!3.1.2006
48.Igre su izvor zla!6.1.2006
49.Serbia 21-st Century7.1.2006
50.Uwe Boll-Bolid Medju igrama!!!9.1.2006
51.New Age of Remenescence !REBORN!17.01.2006.
52.MGS 4 Triler Impresions20.01.2006.
53.MGS Film!!!!22.01.2006.
54.Pocela Skola :(24.01.2006.
55.Special Edition and more....25.01.2006.
56.Kako se pravi banner (odgovor za Acid-Burna)27.01.2006.
57.Godina 2006 >Okrenimo se ka svetloj buducnosti igara<01.03.2006.
58.Wolfs Rain20.3.2006
59.Ponovo ja ali stvarno15.5.2006
60.NEWs15.5.2006
61.Metal Gear Solid 4 and Final Fantasy XIII trailer impressions18.05.2006.
62.Tomb Raider:Legend23.05.2006.
63.Final Fantasy VIII27.05.2006.
64.Elder Scrolls IV:Oblivion03.06.2006.
65.Kingdom Hearts06.06.2006.
66.Back25.07.2006.
67.Mangadrom25.07.2006.
68.Cetvrtak 27 July 2006, prvi dan:27.07.2006.
69.Petak 28 JULY 2006 Dan II,29.07.2006.

COOL Stranice:

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Polifona muzika za mobitel, upoznajte Liku, DOBRODOŠLI!

Cool Blogs










GAMEBLOG

IT : NG
Image Hosted by ImageShack.us
PSx blog
acidburn
Image Hosted by ImageShack.us
Tri mudraca
Games World
HTML i CSS tutoriali
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by Gray Fox
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

Free Web Site Counter
Free Web Site Counter