Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/allgames

Marketing

Sony 3 vs. XBOX 360

Najvise paznje od strane igralaca na kompjuterskim sajmovima privukle su ove dve masine.Sam dizajn i snaga je tri put jaci od bilo kog pentijum 4.Sami dizajneri kazu da je Xbox 360 bolji od sony 3 ali retko ko od igraca se slaze sa tim.Ove dve masine bi trbale izaci u 2006.godini ,a pri kraju 2006.prestace se da se prave sony 2 igrice.Po meni Sony 3 je mnogo bolji.Evo neke od igrica za Sony 3:Killzone 2,Metal Gear Solid 4,Devil may Cry 4,Unreal 3,Final Fantasy VII..Evo neke igrice za Xbox 360:Kameo i Gears Of War..

ODLIKE SONY 3:

Srce PS3 je Cell procesor,specijalno dostignuce IBM-a,Toshibe i Sonija.Radi na frenkvenciji od 3,2 GHz i teoretsk i tri puta brzi od procesora Xbox 360 konzole.Sa taktom od 550 MHz i 300 miliona tranzistora,RSX ce biti brzi od dva GeForce 6800 ultragraficke kartice u SLI rezimu,koje trenutno kostaju preko 500 evra po komadu.Memorija ima 12. puta veci transfer rate od trenutnih DDR400 modula koji se koristi na Pc-ju.Na Blue-Ray disku moze da stane 54 GBmemorija u dva sloja,sto je sest puta vise prostora nego na DVD-uPreko ove konzole mogu se reprodukovati filmovi slike i muzika, i konstantno se moze biti povezan sa internetom,preko kabla ili bezicno.Naravno,podrezomeva se da je PS3kompatabilan sa svim naslovima koji su do sad izasli za PS1 i PS2(oko 13.000 komada).

Image Hosted by ImageShack.us

ODLIKE Xbox 360 :

Njihova cena jos nije poznata,ali spekulise se da ce se kretati izmedju 300 i 400 evra..Srce sistema predstavlja specijalni IBM PowerPC procesor koji radi na 3,2GHz.Graficki procesor u Xbox 360 je potpisao ATI,a njegova radna frenkvencija iznosi 500MHz.Konzola je opremljena sa 512 MB memorije od 700 MHz koju koristi i CPU i GPU.Kuciste Xbox 360 ima dva ventilatora i dodatno tecno hladjenje koji treba da obuzda ovaj vreki hardware.Korisnici preko svoje Xbox 360 konzole mogu besplatno da se kace na net,preko Xbox Live silver account-a,koji se dobija kupovinom konzole a moze da se koristi za chat ili skidanje novih sadrzaja sa interneta.

Image Hosted by ImageShack.us

Ako sam nesto izostavio ili hocete nesto da komentarisete samo posaljite komentar.

OLD-TIMER

Secate se neke igre koja vam je urezalo mnogo dobrih secanja,sada cu vam ispricati koje su igre meni osavile najvise utisaka iz proslosti.

Day of Tenticle (1993):

Day of Tenticle je jedna od mojih prvih avanyura koje sam igrao.Ovu igru sam igrao 1996. ostavilo je snazan utisak uzbudljivost price, i cudni obrti koji te teraju da sve vise zadjes u igru.Igra je po svemu revolucijonarna za svoje vreme.To je jedna igra koja je koristila Sound Blaster v1.0.10.1(to znaci prva igra sa poboljsanim zvukom).Igru sam ponovo presao 2005. i ponovo sam je presao sa uzivanjem

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Duke Nukem 3d (1996):

Jedna od prvih igara u 3D i uspelih pucacina na trzistu u to vreme.Sta da kazem ja imam 6 godina puno nisam ni razmisljao samo idi pucaj.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Half Life 1(1998):

Legendarna igra koju sam presao sam 10.puta.Igra je fenomenalna.Prica ,pucnjava,co-op sa policajcima nevidjene stvari sto moras da uradis tokom misija ,sve to mi je jos uvek u secanju.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Metal Gear Solid (1998):

Najbolja igra na Ps1.Po prvi put na sony da neka pucacina uspe.Ova igra ima bolju uzbudljivu i napetiju pricu nego neki izvikani holivudski film.Grafika za sony je odlicna a sama atmosfera je napeta.Ko ima sony 1 mora da kupi ovu igricu pod hitno.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Koja igra se vama urezala u secanje?

Post je objavljen 28.08.2005. u 16:28 sati.