ponedjeljak, 07.04.2008.

Mira vječno uz Beograd 9.3.2008

Nakon gotovo šesnaest godina svojevoljnog izgnanstva iz domovine, velika prijeratna hrvatska glumica Mira Furlan progovorila je za hrvatske medije. Ah, koje li slučajnosti, opet iz Beograda. Mira kaže kako nije zaboravila osude na svoj račun i sve rečeno kada se 91., dok je Hrvatska gorjela, na kratko zadržala u Beogradu glumeći na tadašnjem Bitefu, iako je u to vrijeme bila prvakinja HNK-a. Govoreći o otkazu koji je te godine dobila od Hrvatskog narodnog kazališta, Mira je zaboravila napomenuti da je kao i svi u to ratno doba dobila poziv da se javi u Zagreb zbog radne obveze na koji se nije odazvala.

Daleko od rodnog grada


Pripadala sam rock and roll generaciji, s 15 godina čitala sam Salingera, kaže Mira. Nisam se snašla u tom govoru mržnje, pa sam sa svojim suprugom Goranom Gajićem 91.godine emigrirala u Sjedinjenje Američke Države. Iako su i Mira i Goran rođeni Zagrepčani očito je da ih previše emocije nisu vezivale uz grad u kojem su odrastali, jer potpuno je neshvatljivo da u trenutku srpske agresije na Hrvatsku netko tko je odrastao i rođen u Zagrebu utočište pronađe u Beogardu. Kad govori kako je pripadala rock generaciji, Mira zaboravlja kako je upravo ta njena rock generacija branila Hrvatsku.

S prijateljima ili bez njih…


Mira se nadalje žali kako joj se nitko od prijatelja nije javio u to doba medijskog linča koji je izvršen nad njom nezaštićenom ženom i glumicom, ali ne spominje ni je li se ona nekome javila. Pa valjda je imala neke prijatelje u gradu u kojem je odrasla za koje je bila zabrinuta, ili možda ipak nije.

Ali, zasigurno bez stana…

U svakom slučaju, u zemlji u kojoj su mnogi izgubili cijele obitelji, majke sinove, sinovi majke, djecu, kuće, u zemlji u kojoj su gradovi bili srušeni do temelja, Mira se žali kako joj je država oduzela stan koji je naslijedila od bake. Ako je stan bio privatno vlasništvo, onda joj ga nitko nije mogao oduzeti. Međutim, ako je imala stanarsko pravo na stan, zakon je tu vrlo jasan – svatko tko ne koristi stanarsko pravo više od 6 mjeseci gubi pravo na taj stan.

Govor mržnje je iza nas


Nemam ništa protiv Mire Furlan, ali vrijeme je da se opredijeli i zauzme stav. Svi smo mi čitali Salingera i još uvijek slušamo rock and roll, ali odavno se već ne pitamo tko je započeo taj govor mržnje. Ne, ni mi nismo zaboravili, ali smo počeli opraštati, a to je dug i mukotrpan proces u kojem svatko od nas mora znati u čemu je pogriješio.

Milan Bandić kao savjetnik za krizne situacije

Možete ga voljeti ili ne, ali jedno je neosporno, on je poseban i potpuno drugačiji. Dame i gospodo, gospodin gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Osim što je Zagreb pod njegovim vodstvom ubrzano urbaniziran, pa nek se malko i urušio šta ima veze, osim što je iznad Zagreba zasjala kao Mliječna staza sljemeska staza za noćno skijanje. Osim što je čvrst i nepokolebljiv u mijenjaju zagrebačkih trgova, Milan Bandić odnedavno je postao i savjetnik za krizne situacije u vezama poznatih građana Grada Zagreba. Tako je prošlog tjedna uočeno da Milan vrti što se ono u narodu kaže „tamo gdje burgija neće“.


Zna se koga treba zvati kad zagusti

Nakon krize u vezi Dragović-Ivanišević poslije Goranovog preljuba, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao je zavađene strane na ručak i eto ti ga na, poslije delicija, malo bračnih savjeta, Tanja je izišla iz restorana s buketom u ruci, ruku pod ruku s Goranom, nasmiješena kao da izlazi iz katedrale. Milane svaka ti čast. Sada znam koga da pozovem kad i meni zagusti.

Objavljeno u 14:41 Komentari (0) • Isprintaj#

<< Arhiva >>

red carpet

Arhiva

< travanj, 2008  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Travanj 2008 (6)
Veljača 2008 (1)
Siječanj 2008 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Prikaži/Sakrij komentare

Kolege blogeri

Red Carpet
Daniel Delale
Fashion Guru

Ostali
Robert Valdec (Istraga)

IndividuAlka

Svojom rubrikom 'IndividuAlka' estradna zvijezda Alka Vuica postala je stalna kolumnistica u showbiz magazinu Nove TV.

Legendarna Alka iz svog doma svakog tjedna britko komentira aktualne društvene događaje, te razgovara s gostima koji samo njoj dolaze ili im jedino ona može postaviti provokativna pitanja - i dobiti odgovore!

Udarno komentatorsko pero ‘’Red Carpeta’’ bocka gdje najvise boli. Privatni životi slavnih, ljetovanje, svjetske zvijezde, zabranjene snimke, sve to možete pronaći kod naše Alke.
I ne zaboravite ona se odaziva na mjauuuuu!

Linkovi

Videoteka Nove TV
Nova TV
Red Carpet

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis