Kamen u bubregu - Lijepe djevojke

utorak , 25.12.2018.

Kamen u bubregu










Click here: Kamen u bubregu






Za precizniju dijagnostiku i lokalizaciju služi kontrastna metoda intravenske urografije. Neke hronične bolesti mogu da povećaju rizik od nastanka kamena u bubregu, ali glavni faktori rizika jesu nedovoljan unos vode, nasledna sklonost ka stvaranju kamenaca, posebno cistinskih, česte infekcije bubrega, previše kisela mokraća, što pogoduje stvaranju uratnih kamenaca ili bazni urin koji podstiće formiranje fosfatnih kamenaca. Istovremeno, upala će biti eliminisana, a tkivo bubrega i organa urinarnog trakta obnovljeno.



Kamen u bubregu

Nakon što limun očistite, isecite ga na komadiće i sameljite u blenderu, koren peršuna ogulite isecite na komadiće i sameljete ga kao i limun. Iako sićušan, dimenzija svega tri do pet milimetara, kamen u bubregu izaziva jake bolove.



Kamen u bubregu

ESWL - razbijanje kamena u bubregu - Definitivno, najneprijatniji simptom nefrolitijaze nastaje kada se kamen u mokraćnom kanalu pokrene. Glavni uzrok smanjenog izlučivanja citrata je acidoza koja se javlja kod hronične dijareje, sindroma malapsorpcije, prekomernog fizičkog napora, bubrežne tubulske acidoze tip 1, ali može nastati i usled unošenja prekomernih količina soli i crvenog mesa.



Kamen u bubregu

Kamen u bubregu izuzetno je učestala bolest koja napada sve, bez obrzira na pol i godine, no nešto češće se javlja kod muškaraca. Ukoliko imate problema s kamenom ili peskom u bubregu, morate biti svesni toga da je reč o vrlo ozbiljnom problemu. Kamen u bubregu uzrokuje snažne bolove, a može dovesti i do ozbiljnih komplikacija. Simptomi kamena u bubregu Prvi simptom je snažan bol u leđima koji se javlja iznenada — kad se kamen pokrene, uglavnom posle obilnog obroka ili fizičkog naprezanja. Postoji opasnost da kamen izazove začepljenje mokraćovoda, nagomilavanje urina u organizmu i urinarne infekcije. U tom slučaju mokrenje je otežano i bolno, često praćeno visokom temperaturom. Zato se nemojte iznenaditi ako prvi put u životu vidite svoju kako se neko s kamenom u bubregu previja, hoda četvoronoške, pa čak i — plače. Jednostran bol u slabinskom predelu koji povremeno doseže do prepona i dalje prema unutrašnjoj strani butine — to je siguran simptom da je kamen krenuo. Uporedo s napadima javljaju se i uznemirenost, znojenje, bledilo, mučnina i povraćanje. Nagon za mokrenjem je učestao, a neretko se javlja krv u mokraći. Umor i malaksalost, povišena temperatura, gubitak apetita, otežano mokrenje ili potpun prestanak uriniranja — samo su neki od simtpoma karakterističnih za finale napada kamena u bubregu. Topla kupka i ledeni oblozi ublažavaju bol U slučaju jakih bolova ponekad pomažu lekovite kupke. Napunite kadu toplom vodom i u njoj ostanite bar desetak minuta. Zatim na stomak stavite pakovanje leda nikako vruće obloge! Istovremeno, ako je bol jak, možete da popijete neki spazmolitik ili analgetik. Ako ne prolazi ili se za nekoliko sati ponovo javi, obavezno idite lekaru. Voda i čajevi su nezaobilazni Pijte bar dva litra vode dnevno, jer je to najvažnija mera u sprečavanju formiranja kamenja. Voda razređuje urin i snižava koncentraciju minerala i soli koje formiraju kristale. Umesto toga, neki lekari preporučuju da se piju. Od pomoći mogu biti napici od kukuruzne svile, listova uve ili pupoljaka breze. Takođe, efikasni su čajevi od celera, peršuna i. Čaj od čička se priprema tako što se 2 kašičice mlevenog čička pomešaju sa pola litra ključale vode. Nakon što ovaj čaj odstoji oko 15 minuta, spreman je za piće. Čaj od kukuruzne svile se takođe koristi kod postojanja peska u bubregu i mokraćnim putevima. Za pripremanje ovog čaja Vam je potrebno 100 grama kukuruzne svile i 1 litar ključale vode. Nakon što se kukuruzna svila ubaci u ključalu vodu, ostavi se pola sata da odstoji a zatim servira i pije. Čaj od peršuna ćete pripremiti tako što ćete 100 grama korena peršuna ubaciti u 1 litar ključale vode, ostaviti pola sata da odstoji, a zatim konzumirati nekoliko puta dnevno. Čaj od koprive pored lekovitog dejstva uklanjanja peska iz bubrega ima i odlično dejstvo u zaustavljanju krvarenja. Potrebno je 200 grama koprive koju ubacite u 1 litar ključale vode. Ostavite čaj pola sata da odstoji, onda ga procedite i konzumirajte više puta dnevno.



Kako da istopite kamen u bubregu prirodnim putem
Zbog mogućih komplikacija vrlo je važno na vreme dijagnostikovati kamen i preduzeti odgovarajuće korake. Dosuti prokuvane vode do dve trećine tegle i dobro poklopiti. Zamućenost je znak gnoja u mokraći, a neprijatan miris može nastati od bakterija koje izazivaju urinarnu infekciju, kao i od, prosto, veće koncentracije urina nego što je to normalno. Kada njena koncentracija postane toliko velika, da soli kalcijuma, mokraćne kiseline oksalata i drugih hemikalija rastvoreni u mokraći mogu da formira se kamen u bubregu i drugim delovima. Postoji opasnost da kamen izazove začepljenje mokraćovoda, nagomilavanje urina u organizmu i urinarne infekcije.

[Pronalazak izgubljenih prijatelja preko neta|Dan vesti crna gora|Price sex]






Oznake: ESWL, &, razbijanje, kamena, u, bubregu

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.