Alarum

četvrtak, 26.05.2005.

Priča iz života

Evo još jedne pričice iz života...........
Jedna od mojih najboljih prijateljica me upravo informirala o friškim događajima u jednoj od najboljih splitskih škola – našoj staroj srednjoj. Tamo su u tijeku neki vrlo zanimljivi događaji. Dvoje je profesora, naime, na bolovanju. Što i nije tako čudno. Čudni su razlozi.
Pomislio bi čovjek da su bolesni, jer je to, jel, najlogičniji razlog za otić na bolovanje.
Ali – nisu.
Jedna od spomenutih je na bolovanju jer se zamirila razredu. Čujem da je opravdala, ili kako bi se u žargonu reklo – posušila – jednoj maturantici gomilu neopravdanih satova. Ka ono – da ova prođe razred bez većih problema. I to je prouzročilo veliku buru u školi..... Svašta. Toliko o današnjoj mladeži.
Ali – drugi je slučaj za dr. Uglešića – prof je na bolovanju jer nije popustio ucjenama jedne učenice. Daklem - bili su na izletu ka razred i bia je taj profesor s njima. I popili su po piće, i ovoga slikalo sa bocom vina u ruci. Ništa čudno.
ALI – vlasnica fotografije je undak rekla profesoru da joj mora dat pet iz njegovog predmeta jer da će pokazat sliku javnosti. A on je, naravno, reka ne samo da joj neće dat pet, nego da će je poslat na popravni ilitiga bacit ako ne nauči i da ga nije briga za sliku. A ona pokazala ravnatelju, a ovaj – prosvijećen kakav jest – posla profesora na bolovanje.
Ali – to nije sve – po zakonu škola ima odvjetnika koji je zadužen za obranu profesora koji se nađu u takvim i sličnim situacijama. I to je normalno. Ono što nije normalno jest da je taj odvjetnik – OTAC OD MALE SA FOTOGRAFIJOM!!!
Alarum. Da nije tužno bilo bi za zavarit od smija....................
- 21:53 - Komentari (8) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>