akpit

petak, 06.01.2012.

poštovanje,

...što je to? Dobar dan nekome poželjeti na ulici?,korektno odraditi svoj posao? brinuti o svojim najmilijima,...Sve se to meni danas čini potpuno iskrivljeno.Posebno ako tu dodamo ljubav! Imaju li ljubav i poštovanje danas išta zajedničko?
Ovo bi bilo najosnovnije,a gdje je recimo poštovanje drugih u obavljanju njihova posla?Nije sve u često objašnjavanom tempu.Usudila bi se reći nije ni u odgoju.Mislim da se svaki roditelj maksimalno trudi odgojiti svoje djete.Nešto se dogodi, nešto čudno...
Često sam znala čut moju baku sa rečenicom..."sud svita će",tada bi ja pomislila na mračne sile, apokalipsu i sl.Ne osjećam se starom i nisam ni blizu tih bakinih godina no ipak....čini mi se da je sad razumijem.

Kada nekomu kažemo da ga volimo?
Zašto to izgovramo kao ljubav?
Koga zaista, kada i kako volimo,kako to pokažemo?

Pokazujemo li dovoljno poštovanja?
Kome kada i kako! ?

Dali i zašto brkamo pojmove?
Sve to može biti i nenamjerno.rekli bi amerikanci ok.Ali nije ok, nije u redu.Nije , ne jer to boli.A svaka bol ako se ne liječi i skrbi na vrijeme prelazi u kroničnu.a to onda više nije ok, nije ni u redu .A onda zatvaramo oči,sve kreće" niz brdo", neki drugi su za sve krivi.

Zašto smo tako pojednostavnili stvari?
Dali je tako lakše?

Prijateljstva neću niti spominjati.Ponekad osjetim potrebu malo to testirati.Ali..bojim se! Bojim se da ću izgubiti to što imam ali ne zbog tog što ja imam, nego čini mi se što ja to ,baš to,cjenim više od onoga koliko to stvarno je.I iskreno vjerujem da nikako nije dobro da tu nešto testiram.S druge strane šta ako shvate da mogu bez mene??? Šta onda? I što je to kako i koliko?Da li je itko spreman poštovat ono što je vrijedno poštovanja, volit ono što je vrijedno ljubavi, brinut za ono vrijedno brige i stvarno iskreno, otvoreno poslat kvragu sve ono ali baš sve ono drugo što ga nervira, čini nezadovoljnim.Znam, nije lijepo, psovke nikako nisu dobrodošle.No, kako licemjerima i dosdanjakovićima pa i onima školovanim da te "iskoriste" pokazati da sve vidiš da osjećaš da nisi glup i da više ne možeš bit ni fin.I čemu licemjerstvo?

Stavi pravu stvar na pravo mjesto! to mi se sviđa....

- 10:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2012 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • ništa posebno

Linkovi