Kaka: Milan nikako ne smije prodati Pata

utorak , 30.06.2009.

Image Hosted by ImageShack.us

Iako je prije nekoliko tjedana prešao u redove madridskog Reala, brazilsku nogometnu zvijezda Kaku to nije spriječilo da podijeli nekoliko savjeta svome bivšem klubu Milanu...

- Milan ne smije prodati Alexandrea Pata. On će postati jedna od najvećih nogometnih zvijezda na svijetu - poručio je Kaka, ali nije se na tome zaustavio.

- Milan bi također trebao pogledati što je na Kupu konfederacija napravio Luis Fabiano - preporučio je Kaka svoga reprezentativnog suigrača i najboljeg strijelca nedavno završenog natjecanja u Južnoafričkoj Republici.

- Nikada neću biti neprijatelji Milana. Trofej pobjednika Kupa konfederacija posvećujem navijačima "rossonera" koji će zauvijek ostati u mojem srcu. Sve što sam napravio u karijeru dugujem Milanu - zaključio je novopečeni član "kraljevskoga kluba".

Luis Fabiano i Adebayor alternative Džeki

četvrtak , 25.06.2009.

Image Hosted by ImageShack.us

Iako Wolfsburg stoji kod tvrdnje kako Edin Džeko nije na prodaju, u Milanu ne odustaju. Ipak, imaju alternativu i u slučaju da ne uspiju dovesti Džeku, pokušat će angažirati nekog drugog napadača.

Edin Džeko je jedan od hitova ovog prijelaznog roka. Sjajnom sezonom s Wolfsburgom postao je jedan od najtraženijih svjetskih napadača, a nakon interesa mnogih klubova i odbijanja od strane Wolfsburga, u igri je ostao tek Milan.

No Milanezi ne odustaju tako lako, posebice nakon što je Džeko izrazio želju za dolaskom i potpisao svojevrsni predugovor čime garantira kako će nakon Wolfsburga njegov sljedeći klub biti Milan. Ove sezone ili?

"Gledamo u budućnost i naš cilj je svakako Džeko. Naravno, on je igrač Wolfsburga i oni imaju pravo zadržati ga i unatoč tome što je izrazio želju za promjenom sredine. Iz iskustva znamo kako je teško zadržati igrača koji želi otići i nadamo se kako bi ga ipak mogli dovesti", kazao je Adriano Galliani.

U Milanu ipak ne prepuštaju sve slučaju i nadi kako će Wolfsburg pustiti Džeku. Razmišljaju i o alternativnim rješenjima ukoliko napadač reprezentacije BiH ne dobije zeleno svjetlo za odlazak.

"Ako ne uspijemo dovesti Džeku, alternativa bi mogli biti Luis Fabiano iz Seville ili Emmanuel Adebayor iz Arsenala", potvrdio je Galliani.

Berlusconi: "Pirlo nas možda napusti ovog ljeta!"

ponedjeljak , 22.06.2009.

Image Hosted by ImageShack.us


Nakon što su prodali Brazilca Kaku Real Madridu iz Milana su decidirano odbijali mogućnost da će nastaviti sa rasprodajom svojih najboljih igrača.

Stalno se moglo pročitati u tisku da Chelsea prati i Andreu Pirla i Pata, ali dopredsjednik Adriano Galliani je izjavljivao da su priče o njihovim odlascima smiješne. No, vlasnik Milana i predsjednik Silvio Berlusconi tvrdi drugačije:

"Pirlo možda ode ovog ljeta. Ne znam kojim će putem krenuti ta situacija, ali moramo točno vidjeti naše financijsko stanje i pogledati ponude za njega. Ne, Pirlo sigurno nije definitivan za dres Milana sljedeće sezone" - rekao je Berlusconi u razgovoru za Corriere dello Sport.

"Ronaldinho i Pato, ja bih volio da taj dvojac drži ritam naše igre, da daje ton novom Milanu. No, nije moje suditi o tome. Imamo na trenerskoj klupi sjajnog Leonarda, čovjeka kojeg svi vole i koji zna svoj posao" - završio je Berlusconi.

Leonardo želi Eto'a i Valdesa?

utorak , 16.06.2009.

Image Hosted by ImageShack.us

Milan je vrlo brzo shvatio da se prodaja Brazilca Kake može jako negativno odraziti na njihove buduće igre, ali i na odnos s navijačima koji su ogorčeni politikom kluba.

Dopredsjednik Adriano Galliani i trener Leonardo stoga moraju pod hitno osigurati neka zvučna pojačanja kako bi se atmosfera na San Siru smirila.

Španjolski mediji naglašavaju da se određene stvari kolutaju u tom smjeru, pa su tako Milanovi izaslanici u posljednje vrijeme nekoliko puta posjetili odaje aktualnog europskog prvaka Barcelone sa željom da porade na mogućnosti dolaska sjajnog napadača, Kamerunca Samuela Eto'a i prvog vratara Victora Valdesa.

Obojici nogometaša ugovori s Barcelonom ističu 2010. godine i Kataloncima je jasno da sada mogu najbolje naplatiti njihove kvalitete.

Otprilike se svota za taj duet kreće na europskom tržištu oko 65 milijuna eura, no pitanje je li Barça spremna na prodavanje, prvenstveno Samuela Eto'a, na kojeg su oko još ranije bacili Manchester City i Inter.

Milan potpisao Cissokha za početak nove ere

nedjelja , 14.06.2009.

Image Hosted by ImageShack.us

Čelnici Porta i Milanov dopredsjednik Adriano Galliani sve su dogovorili oko transfera 21-godišnjeg Senegalca s francuskom putovnicom Alyja Cissokha, donosi ACMilan.com.

Milan će navodno Portu za transfer platiti 15.2 milijuna eura, kao i dodatnih 1.2 milijuna za svaki trofej koji Cissokho osvoji s “rossonerima”, a nadareni će branič potpisati petogodišnji ugovor prema kojem će godišnje zarađivati 1.2 milijuna eura.

Cissokho može igrati i na lijevoj i desnoj strani obrane, a uspoređuju ga s bivšom Milanovom zvijezdom Marcosom Cafuom, iako će tek u rujnu napuniti 22 godine.


Zanimljivo je također spomenuti vrtoglavi uspon u karijeri ovog mladog braniča. Naime, 2007. godine započeo je svoju profesionalnu karijeru u francuskom drugoligašu Guegnonu, u lipnju 2008, prešao u portugalskog prvoligaša Vitoriju Setubal, a potom u siječnju 2009. u Porto.

Milan je navodno pobijedio konkurenciju iz Lyona nakon što je Galliani sinoć kasno doputovao u Portugal.

"Sinoćni pregovori su bili intenzivni, ali vidjet ćete nakon nekog vremena da smo doveli najboljeg mladog beka na svijetu. Cissokho je vrlo dobar, što pokazuje interes velikih europskih klubova."

A onda je rekao i riječ dvije o novom Milanu u stvaranju, te najavio kako će ubuduće pojačanja biti mladi i još potpuno neafirmirani igrači, a ne veterani kao do sada.

"Dovođenja Thiaga Silve, koji će tek napuniti 25 godina, odnosno Cissokha sa 21 na leđima, precizno ukazuju na naš projekt stvaranja mlade, svježe ikvalitetne momčadi koja će se moći nositi s najboljima u Europi. To je pravac koji ćemo slijediti u slijedećim tjednima prijelaznog roka." - zaključio je Galliani.

Sljedeći na vratima Milana je Edin Džeko, a talijanski mediji donose kako će se Galliani sa čelnicima Wolfsburga sastati ovaj tjedan i dogovoriti još jedno pojačanje Milana.

Milan se dogovorio s Džekom, na redu Wolfsburg

petak , 12.06.2009.

Image Hosted by ImageShack.us

Prva želja u ovom prijelaznom roku talijanskog velikana Milana Edin Džeko potpisao je za klub sa San Sira, ali navijači će morati ipak malo pričekati jer se radi o pred-ugovoru, donosi Sky Sports Italia.

Talijanska televizijska postaja tvrdi kako je bosanski napadač stavio autogram na ugovor s Milanom, na kojemu je sada da odradi ostatak posla, uvjeravanje Nijemaca da puste svog drugog strijelca.

Pred-ugovor će postati važeći jedino ako Milan i Wolfsburg u sljedećem razdoblju nađu zajednički jezik za ostvarivanje transfera.

Do sada su prvaci Bundeslige čvrsto ustrajali na tvrdnji da njihov igrač nije na prodaju, ali Džekina odluka da pod svaku cijenu prijeđe u redove rossonera staviti će dodatni pritisak na čelnike kluba.

Prema navodima iz Italije, Milan će ponovno pokušati ovoga puta s većom ponudom, i to sljedećeg tjedna za kada je zakazan novi sastanak sa Nijemcima.

Navodno Wolfsburg traži 30 milijuna eura za u posljednje vrijeme popularnog napadača, dok su rossoneri startali s ponudom od 20 milijuna.

Analitičari pretpostavljaju kako će na kraju ipak odlučiti igračeva volja, a klubovi bi se trebali naći na zlatnoj sredini, odnosno na oko 25 milijuna eura.

Milan na osmom mjestu najbogatijih klubova

četvrtak , 11.06.2009.

Image Hosted by ImageShack.us

Milan je pao dva mjesta u odnosu na prošlu sezonu te se sada nalazi na osmom mjestu liste najbogatijih klubova sa smanjenjem ukupnih primanja za 19,2mil.€ (8%), donosi Deloitte (statistički centar za sport). Klub je 2007/08. prošao kroz razočaravajuću sezonu na travnjaku, osvojio je tek peto mjesto što je značilo da se ove sezone rossoneri neće natjecati u najprestižnijem klupskom natjecanju po prvi puta nakon 2001/02.

Prihodi od prodaje prava na emitiranje utakmica i dalje su glavni izvor zarade donoseći 122,5mil.€ u sezoni 2007/08, što iznosi 58% ukupnih prihoda. Smanjenje od 14,2mil.€ (10%) u odnosu na prošlu godinu je ponajprije zbog 13,2mil.€ (33%) vrijednog ispadanja iz osmine finala Lige Prvaka od Arsenala.

Najzaslužniji za novac koji Milan dobije za televizijska prava je prva od dvije godine ugovora sa talijanskom televizijom Mediaset, koja ima prava na sve domaće utakmice. Prihod zahvaljujući oglašavanjima su se smanjio za 5,4mil.€ (8%) na 60,3mil.

Glavni dio kolača kod oglašavanja rossoneri dobivaju zahvaljujući ugovorom sa online kladionicama Bwin što im donosi 12mil.€ po sezoni u trajanju četiri godini, osim toga produžen je i ugovor s tvrtkom Adidas pa sada partnerstvo traje do 2016/17.

Image Hosted by ImageShack.us



Prihodi od karata prošle su sezone porasli za 0.4mil.€ na 26.7mil.€ zahvaljujući rastu posjetitelja na domaćim utakmicama za čak 9,000 u odnosu na prošle sezone, što je nadoknadilo gubitak zbog smanjenja utakmica na San Siru zbog prijevremenog ispadanja iz Lige Prvaka (24 domaće utakmice u odnosu na 30 u sezoni 2006/07).

Unatoč ovome, baš kao i kod njihovih gradskih rivala Intera, i Milanovi prihodi od karata su značajno manji u odnosu na ostale klubove iz najbogatijih 10. Oba kluba razmatraju otkup San Sira za privatno vlasništvo, a opcija je i izgradnja vlastitih stadiona.

Milan će trebati ubrzo srediti papire vezane za privatiziranje stadiona kako bi povećao prihode i samim time se popeo na ljestvici najbogatijih. Situacija im ne ide na ruku znajući kako jednaka raspodjela TV-prava koja u Serie A stupa na snagu 2010. ne obećavaništa dobroga klubu sa San Sira koji se ionako bori za opstanak u društvu najbogatijih.

Image Hosted by ImageShack.us

Fabregas zamjena za Kaku'?

nedjelja , 07.06.2009.

Image Hosted by ImageShack.us

Već dvanaest mjeseci traje priča po kojoj će odlični nogometaš Arsenala Cesc Fabregas, prije ili kasnije, otići u aktualnog prvaka Europe Barcelonu.

Od 2000. do 2003. godine je 22-godišnji Cesc Fabregas igrao u mladom pogonu Barcelone, ali nije dočekao dan da potpiše profesionalni ugovor s katalonskim klubom. Te 2003. godine je, na nagovor Arsenea Wengera, Arsenal angažirano ovog veznog igrača koji se u londonskom klubu potpuno afirmirao.

Prije nekoliko dana su engleski mediji pisali o službenoj ponudi Barçe za Fabregasa, a cifra je iznosila 45 milijuna eura.

Na to se nadovezuje talijanski tisak koji govori da je Milan upleten u priču o Fabregasu, te da nakon sve očiglednije prodaje Kake u Real žele investirati u novog vođu svoje momčadi, a to bi trebao biti baš Fabregas.

Ne spominje se u kojoj su fazi pregovori (ako su uopće i počeli), ali uprava kluba ima "blagoslov" navijača koji su se uglavnom pozitivno izjasnili o ideji dovođenja Fabregasa na San Siro.

Kaka: "Odlazim ovog ljeta... u Brazil na odmor!"

ponedjeljak , 01.06.2009.

Image Hosted by ImageShack.us

U zimskom prijelaznom roku tjednima se govorilo o njegovom prelasku u Manchester City.

Sve je bilo gotovo riješeno, no na kraju je ipak sam odlučio prekinuti sve pregovore i ostati u Milanu.

U posljednje vrijeme aktuelan je prelazak u Real, a nakon odlaska trenera Carla Ancelottija, novinari su ponovno počeli postavljati to pitanje.

Već pomalo umoran od stalnih medijskih špekulacija Kaka je rekao kako više neće uopće odgovarati na pitanja o svom transferu, a na pitanje da li odlazi iz Italije ovog ljeta, Kaka je kratko rekao:

"Zašto ne, sigurno da odlazim... u Brazil na odmor."

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.