Bosna u nama, kaos se zgušnjava...

subota, 08.02.2014.

Fakat, gdje sam?!




I dok se u Bosni tuku, pale i ubijaju, razmišljam kako, nažalost, dobro razumijem te tisućljetne naslage frustracija, i grozeći se nasilja, navijajući uvijek za mirne i dostojanstvene prosvjede, ja vodim posve osobnu bitku kako bih ostala mirna i dostojanstvena, jer i u meni tinja i buja i gori... naše su naslage bijesa već poput arheološke sonde – od kamenog doba vučemo artefakte ugnjetavanoga duha, uma i tijela – mi koji nismo moćnici (hvala Bogu da nismo!).

Treniram odvajanje od sustava koji je kaos, koji se zgušnjava, koji se urušava, koji taraca misao, ljubav i predanost. Klin se klinom izbija, materijal testira pod najvećim opterećenjem. Vidim gdje su mi šavovi, gdje pucam, gdje curim, i nakon svega ne želim više krpati, želim rasparati zloćudne šavove kojima me sustav oblikovao, i biti samo ja, ništa više - ništa manje.

TESTIRANJE MATERIJALA:

ukopana u brdo papira, u želji da odradim dva posla, a jedno brdo raste dok drugo pada. I obrnuto. Znam da ću biti umorna do bola i frustrirana do jaja, ali trebam se naučiti bolje nositi s time. Dva posla: moja i samo moja želja i odluka! Moje žrtvovanje za bolju budućnost! Iako bih u pravednijem društvu imala sve samo s jednim poslom, ali ne živim u takvome društvu, pa ili kukaj, ili nešto poduzmi … kad od limuna možeš napraviti limunadu, ajd napravi je, ne plači za kolačima jer je baba davno prošla s njima. Hrdam za posao na kojem ću biti sretnija, kreativnija, maštovitija, ljudskija ili, ako ne upali, JER MOŽDA I NE UPALI!, bez tog novog posla, s nešto keša u rukama, mirnija i naspavanija neko vrijeme… spremati svoj permakulturni brlog, mic po mic po mic.

NUSPOJAVE:


samo čekam da me obuzmu, da ih dobro promotrim, urokljivim umornim okom otjeram u ništavilo njihovog besmisla…



1.OPALJENJE UMORA I BIJES:…slijedi bijesno filozofiranje o već davno prožvakanim spoznajama…ne kažem ništa novo, ali ispucavam nakupljeno: kakva mi je to budućnost kad sve što volim posere posrani usrani jebeni sustav koji je kaos koji se zgušnjava koji tlači koji gnječi koji umita zdrav mozak. Možeš li u ovoj jebenoj državi raditi posao koji voliš a da ga ne useru sistemske greške koje ti kao klinove podmeću oni neki gore samo da bi opravdali debelu lovu koju primaju, a pojma nemaju što rade, zapravo i ne rade, mi im radimo. A treba nas dobro zajahati da ne stignemo misliti i okrenuti pilu. Oni ne odrade, svi to znaju, mi ko tovari oteglimo to, i još nas poprcaju dobro ako propucamo termin koji su oni davno propucali….

2.REZIGNACIJA I NAZNAKA BUĐENJA: ništa novo… I ne vjerujem da će uskoro biti neke promjene nabolje. Ali ja mogu nabolje!!! Kako u SVOME SUSTAVU odraditi s ljubavlju, ili kako odraditi s periodima bijesnoga umora, jer ako si umoran, onda si frustriran, ali toliko si umoran da ne stigneš zucnut. Kuš!!!

3.PAD U NE MOGU JA TO I DUGO SPAVANJE… POVLAČENJE PODVIJENA REPA

4. POVRATAK NA CILJ, USREDOTOČENOST… Odlučila sam to odraditi , ODLUČILA SAM, ODLUČILA SAM I IDEM DALJE DO NOVE FAZE BIJESA, REZIGNACIJE I DIZANJA JER BRDO SE SMANJUJE, CILJ JE SVE BLIŽI, JA SAM SVE JAČA…

I gledam kako sve loše curi iz mene sa svakim satom zasluženog odmora, a iza brda pruža se sanjiva sretna dolina….



Oznake: bosna, prosvjedi, osobna preobrazba

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.