12.05.2009. / utorak

LIJEPA, USPJEŠNA, PAMETNA..A SAMA..

"Tražim i gledam, ali nikako da privučem dečka kojeg bih htjela. Čini mi se kao da su svi dobri dečki već zauzeti. Ili im se ne sviđam. Vjerovatno nisam dobra u zavođenju, jer nikad ne uspijevam osvojiti dečka koji se meni sviđa. Istina, uvijek ih ima oko mene, ali tipovi koje ja privlačim jednostavno me ne zanimaju. Kako uspjeti zavesti pravog dečka?
Možda sam jednostavno previše inteligentna za većinu od njih?!?!? Ni ne izgledam loše. Kažu da sam slatka i simpatična, ali kad dečkiju to ponekad izaziva i suprotan učinak, jer ne očekuju od mene jaku osobnost. "



Ako si pomislila kako je pismo netko ukrao iz tvojih misli - nije!! Ovo je razmišljanje tipično za sve moderne cure. Sve one imaju više ili manje identičan problem. Zgodne su, pametne, zabavne i uspješne, a opet dečka koji se njima sviđa ispred nosa pokupi im neka cura koja im nije ni do koljena. U čemu je problem??

Najvažnije je da ne pomisliš kako su inteligencija, izgled ili uspješnost prepreka. Oni mogu biti samo prednost. Izgled iskoristi kako bi privukla dečka, inteligenciju da bi bila zanimljiva, a uspješnost kako bi ga imala što pitati, ili pričati mu zabavne anegdote iz svog žovota.

Ovakav tip cura stalno je suočen s izazovom kako treba pronaći dečka koji će se zaljubiti u "pravu " vas, a ne ono što dolazi uz vas. Tada te cure namjerno ne pričaju o svom poslu ili sebi kako ne bi ispalo da se hvale, prave se da ne pridaju pozornost izgledu kako dečko ne bi pao samo na njihov izgled, i na taj način postaju izrazito dosadne jer su zaboravile da su njihov izgled, posao ili ineligencija dio njih, a ne nešto odvojeno. Prazan papir ili knjiga koja ne govori o ničemu nikome nije zanimljiva. Potrebno je predstaviti se u najboljem svijetlu, neka ga privuče kvalitetan omot vaše knjige a zatim pokažite koliko je i sadržaj zanimljiv.

Problem može biti i u tome što takve cure same sebe uvjere kako ne mogu zavesti muškarca koji se njima sviđa, te podsvjesno samo traže signale koji će potvrdit njihov neuspjeh. Te misleći kako ga ne zanimaju njihovo ponašanje se pretvara u stav "ne trebam ja tebe". One vjerovatno te dečke privlače jednako kao i one manje zanimljive, samo ne primjećuju to, sve dok dečko ne odustane zbog njihove nezainteresiranost i posveti se drugoj.

Zanimljiv razlog zbog kojeg žene odbijaju zavođenje je "ako ne pokušam, ne može me ni povrijediti". Ali zaboravljaju da na takav način ne mogu ni uspjeti. Ni jedan dečko neće misliti ništa loše o curi ako mu pokaže da joj se sviđa.

Osim toga, možda si uvjerila sebe kako zavođenje i tako nema smisla. Možda se ono protivi slici koju si stvorila o sebi, te misliš "neću se spuštati tako nisko".

Međutim , zavođenje nije test vašeg feminizma ili inteligencije. To je jednostavno način na koji ćeš nekome reći "mslim da si zanimljiv".

by: Danchy =o)

- 21:32 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.