< | kolovoz, 2005 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
emajliranu poštu primam na dvasina@gmail.com
Šmrc, šmrc...a sve sam sličice lijepo pripremila, i sad mi nešto šteka kod hostanja, a nisu preko 650 kb, i ne znam koji je sad vrag.. Tekst ostavljam, sa sličicama ću se još malo pozabaviti, ak budem imala vremena, jer upravo smo saznali da nam je netko provalio u skladište... šit, šit... Evo, još jedan post danas. U stvari, htjela sam se malo pojadati kako sam umorna i neispavana, i kak mi je već navrh glave kolača, i slavlja, i proslava i rođendana. možda je to malo nepravedno i malo (puno?)dvolično, jer znam da kad mi danas popodne dođu moji roditelji, kumovi i prijatelji, da ću ih srdačno dočekati i znam da ću zaista i biti sretna što su me se sjetili. Al sada sam stvarno umorna. Sinoć sam ispekla neki kolačić nabrzaka. Pa onda sam pomislila: a što ak to bude malo?! Pa umijesila peciva(slana) od dizanog tijesta. To inače uopće ne radim često, i nisam neka majstorica. Imam recept, jer sve ono “otprilike” kod mene ne drži vodu. Svaka čast ženama koje rade tijesto “otprilike”, “vidiš, osjetiš pod rukom” , ma nema toga kod mene. Vaga ruls!! Daklem, prvo sam napravila “jaje na oko” Valjda se nešto i vidi... To je stvarno nabrzaka kolač. Evo recepta: Za početak: otvoriti konzervu kompota od marelica i istresti ih u neko cjedilo da se ocijede.Sok sačuvati. Biskvit: 2 jaja 12,5 dkg šećera 12,5 dkg margarina-omekšalog 14 dkg brašna pola praška za pecivo - sve se smiksa i istrese u dobro namašćen i pobrašnan lim. Biskvitna masa je malo tvrđa, pa će vam biti potrebna mazalica ili kuhača da je razvučete po tepsiji. Stavi se peći na uobičajenu temperaturu za pečenje biskvita. Odmah treba pristupiti kuhanju kreme. Krema: pola litre mlijeka 2 vrećice pudinga od vanilije 8 žlica šećera -skuhati na uobičajen način, kao pudig (dakle odvojiti od te politre malo mlijeka i umutiti prašak pudinga i šećer. Kad ostatak mlijeka zakuha, ukuhati to i dalje miješati dok ne bude skuhano) u skuhano dodati 2 čaše kiselog vrhnja( može “plavi”, a može i “crveni” poklopac) još malo promiješati i izliti odmah na vrući biskvit, koji bi taman trebao biti pečen. E prije istresanja kreme na biskvit, trebalo bi ga malo poškropiti onim sokom od kompota, a ja to često zaboravim ;) Dakle, na bisvit (vruć) izliti vruću kremu i u nju raporediti ocijeđene marelice i to tako da izgledaju kao žumanjak. Konveksno, ne konkavno ;) Sad u miru skuhati preljev za torte, prozirni, i preliti ga preko kolača. I to je to. Stvarno nije komplicirano, sve ide jedno za drugim, i uglavnom ga svi vole. Peciva od dizanog tijesta su isto super uspjela. Za one koji žele probati, a dizano tijesto im isto nije baš u genima, evo prokušanog recepta. 1 kg mekog brašna 1 kocka svježeg kvasca pola lit mlijeka 2 velike žlice šećera 1 vel. žlica soli 2 velike žlice kis. vrhnja 2 dcl ulja sve se umjesi, ostavi da se diže, pa premijesi, napravi se 6-7 kruščića, svaki se razvalja u krug, režu se trokuti, zarolaju, poslože u tepsiju, premažu umućenim jajetom, pospu još malo solju, pa sezamom, makom, kimom ili ničim. Peku se cca 25 minuta. I to je to. Bude ih otprilike ovoliko, ili još malo više, jer smo Veliki sin i ja morali od svake tepsije malo probati. samo da vidimo jel dosta pečeno, slano... Apdejt prikeljila sam sad samo ovu zdjelu sa pecivima, a htjela sam nešto sasvim drugo. ja lijepo sve napravim po trillili receptu, pritisnem HOST on mulac (kompić) misli, misli, napiše mi DONE, a ono niš, nikakvih kodova, ma baš sam žalosna ...šmrc |