1gnjemci-kuhari5
22.03.2006., srijeda
FLAMBIRANA PILEČA TAVA
|
Flambirana pileća tava Sastojci: 1,5 kg piletine u komadima 250 g svježih gljiva 4 mala luka 3,5 dl suhog bijelog vina 5 cl konjaka 1 žlica ulja 50 g maslaca 20 cl slatkog vrhnja mažuran timijan bosiljak sol papar Vrijeme pripreme: bez obzirado 10 min.do 30 min.do 60 min.iznad 60 min. Priprema: Zagrijte ulje i 25 g maslaca pa popržite komade piletine da sa svih strana dobiju koricu. Posolite i popaprite ih. Stavite meso na toplo, a na istoj masnoći popržite sjeckani luk. Vratite meso u tavu, prelijte ga zagrijanim konjakom pa zapalite. Kad se plamen ugasi, poslijte jelo vinom, poklopite i na laganoj vatri pirjajte oko 35 minuta. Gljive očistite i narežite na listiće pa ih oko 5 minuta popržite na preostalom maslacu. Dodajte gljive mesu, umiješajte vrhnje u umak pa sve kuhajte otklopljeno još desetak minuta. |