Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/1gnjemci5

Marketing

FLAMBIRANA PILEČA TAVA


Flambirana pileća tava

Sastojci:
1,5 kg piletine u komadima
250 g svježih gljiva
4 mala luka
3,5 dl suhog bijelog vina
5 cl konjaka
1 žlica ulja
50 g maslaca
20 cl
slatkog vrhnja
mažuran
timijan
bosiljak
sol
papar

Vrijeme pripreme: bez obzirado 10 min.do 30 min.do 60 min.iznad 60 min.

Priprema:

Zagrijte ulje i 25 g maslaca pa popržite komade piletine da sa svih strana dobiju koricu. Posolite i popaprite ih. Stavite meso na toplo, a na istoj masnoći popržite sjeckani luk. Vratite meso u tavu, prelijte ga zagrijanim konjakom pa zapalite. Kad se plamen ugasi, poslijte jelo vinom, poklopite i na laganoj vatri pirjajte oko 35 minuta. Gljive očistite i narežite na listiće pa ih oko 5 minuta popržite na preostalom maslacu. Dodajte gljive mesu, umiješajte vrhnje u umak pa sve kuhajte otklopljeno još desetak minuta.




Post je objavljen 22.03.2006. u 18:01 sati.