Gradska uprava ishodila uporabnu dozvolu za kolodvor

četvrtak , 29.12.2016.



Gradska uprava Vrgorca uspjela je u rekordnom roku ishoditi uporabnu dozvolu Gradskog kolodvora. Radi se o procesu za koji se odavno u Vrgorcu govorilo kako se ne radi o operaciji mozga, ali ju ipak dosad nitko nije uspio provesti. Gradski kolodvor Vrgorac ima prometnu površinu od preko 5000 kvadratnih metara i u zadnjih dvadeset godina otkad postoji, na njemu se nije zarađivalo ni kune od dolazaka i odlazaka mnogih autobusa, stajaćih perona ili prodaje karata. Gradska uprava ne planira otvoriti novo trgovačko društvo koje će upravljati objektom, već samo pokušati licencirati Gradsku Čistoću za obavljanje djelatnosti upravljanja gradskim kolodvorom. Proces licenciranja i kategorizacije nije ni malo jednostavan, ali ako bi namjera uspjela, Gradska Čistoća bi ovom dodatnom djelatnosti mogla osigurati znatne prihode i normalno funkcionirati.

Inače, ideja legalizacije kolodvora i njegova konačnog zarađivanja nije od jučer. Još 2012. godine vijećnik SDP-a Rade Bobanac je na Gradskom vijeću predlagao peronizaciju kolodvora i davanje istog na brigu Komunalnom (prije odvajanja Čistoće). Na jednom od odbora Gradskog vijeća Bobančev je prijedlog prošao i uz podršku tada HDZ-ova vijećnika Ivice Vukosava Lalina. Kako na kraju vladajući nisu prihvatili Bobančev prijedlog, a unutar HDZ-a se dogodio sukob jer se neposlušnom vijećniku zamjerila podrška SDP-ovu prijedlogu, Vukosav je tada dao ostavku na sve dužnosti u Gradskom vijeću, ali i stranci.

Kolodvor su prije dvadesetak godina zajedno započeli graditi Općina Vrgorac i prijevoznička tvrtka Jadrantrans. Ta je tvrtka na koncu propala i posao je ostao nedovršen. Onda je, da bi to ruglo dovela u red, Općina Vrgorac sredinom devedesetih godina izvela određene radove, ali u drugačijem prostornom rasporedu od planiranog. Zbog toga je bilo nemoguće dobiti uporabnu dozvolu na temelju izvornog projekta koji nije izveden do kraja. Sada su svi problemi uklonjeni i dozvola ishođena.

<< Arhiva >>