Sveta Kata se vraća na velika vrata

subota , 26.11.2016.



Sveta Katarina Aleksandrijska, svetica koja se štuje u Vrgorcu od 1690. godine - jer je na njezin dan Vrgorac oslobođen od Osmanlija nakon 200 godina njihove vlasti - ponovno se vraća među svoje Vrgorčane na velika vrata!

Oduvijek se stara zaštitnica ove župe štovala u našemu gradu, možda najviše od svih svetaca, ali posljednjih desetljeća kao da je to malo zapostavljeno. Vjernici su se zato aktivirali, izradili svetičin kip kojega je blagoslovio papa Franjo te je održana Trodnevnica koja je svoj vrhunac doživjela sinoć velikom procesijom vjernika kakva odavno nije viđena u našemu gradu.

Tijekom procesije, ali i kroz sve dane Trodnevnice, vjernici Vrgorca i sela njegove župe u velikom su broju pohodili župnu crkvu Navještenja Blažene Djevice Marije i predvođeni župnikom fra Ivicom Omazićem i njegovim kolegama iz drugih župa Vrgorske krajine molili svoju sveticu za boljitak svojih obitelji, našega grada i domovine. Zaista, u naš kraj se ponovno vratila prekrasna stara tradicija, i neka kroz naredne generacije poživi što dulje!

<< Arhiva >>