Sprave za vježbanje tvrtke Coca-Cola Hrvatska svečano puštene u rad u Vrgorcu

srijeda , 21.09.2016.



Na rubu teniskog igrališta Osnovne škole „Vrgorac“svečano su danas puštene u rad sprave za vježbanje koje je Vrgorcu donirala Coca-Cola Hrvatska u sklopu projekta „Pokret za radost“. Ispod sprava postavljen je specijalni tepih kojega je radi dječje sigurnosti nabavio Grad Vrgorac. Ukupna investicija ovoga projekta s dodatnim tepisima iznosi oko sto tisuća kuna.

Svečanom otvorenju nazočili su: predstavnik Coca-Cole Hrvatska Bruno Jelić, gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić, ravnatelj Osnovne škole „Vrgorac“ Krešimir Kuran i bivši rukometni reprezentativac i veleposlanik projekta „Pokret za radost“ Mirza Džomba. Program je vodila radijska voditeljica Ružica Markotić. Pred nekoliko stotina građana, mahom osnovnoškolaca i srednjoškolaca vrpcu su svečano prerezali Bruno Jelić i Vrgorčanin Vicko Kuzmanić. Brojna djeca odmah su iskušala sprave, a nadamo se da će im to biti što češća praksa. Inače, prostor igrališta sa spravama je osvijetljen po noći i pod nadzorom kamera iz Osnovne škole „Vrgorac“ i Srednje škole „Tin Ujević“, što će zasigurno utjecati na njihovu sigurnost.



Odluka o mjestu smještaja sprava donesena je nakon glasanja 172 građana na facebook stranici „Aktivni aktivci aktivne zone“ koje je trajalo od četvrtka 14. do nedjelje 17. srpnja. Za lokaciju kod škole glasalo je 95 ljudi ili 55%, a za onu u parku 77 ili 45%.

Podsjetimo, Coca Cola donira Vrgorca komplet sprava koje uključuju eliptični trener, volane za ruke, paralelne prečke, zračnu hodalicu, trovisinsko vratilo i dvostruku klupu za pilates, a zaslužene su glasanjem građana na mrežnoj stranici www.pokretzaradost.hr od 15. travnja do 15. lipnja 2016. U dva mjeseca na stranici Coca-Cole zabilježeno je 376.273 glasova. Najviše glasova je skupila Hrvatska Kostajnica, a nakon nje, redom: Vrgorac, Cres, Imotski, Drniš, Vis, Komiža, Slunj, Pleternica i Knin. Navedeni gradovi su sprave za vježbanje zaslužili zahvaljujući velikom angažmanu svojih građana. Tako je u Vrgorcu pokrenuta velika virtualna mobilizacija kroz facebook grupu „Aktivni aktivci aktivne zone“ koja je u kratko vrijeme okupila nekoliko tisuća članova i izborila Vrgorcu 2. mjesto na natječaju, odmah iza Hrvatske Kostajnice.

<< Arhiva >>