Virtuelino plišano jastuče https://blog.dnevnik.hr/virtuela

subota, 30.06.2007.

Nuklearna pastorala

Image Hosted by ImageShack.us


Jutro kao i svako drugo.

Dlouhodobno nezaposlena Maržena Špalkova, 47-godišnja zubarska tehničarka koja je posljednju plombu umutila prije tri-četiri godine u ambulanti u Hlubočepima, umače rohlik (kiflu) u bijelu kavu i razmišlja kako da se osveti jetrvi Jolani koja je nagovorila muža i djevera da u zajedničku chatu (vikendicu) pozovu dečke s hovnocucem, i da hovnocucima naravski i plate, od kojih samo novaca kad Maržena i Zdenjek nemaju ni krune, jer kaže ta krava Jolana da bu im se septička jama i ovoga ljeta razlila kao i prošloga ter da je vrijeme da se drek pocucla i dade prič.

Sakra (k vragu!), misli si Maržena, jedino kaj sad ona mora put pod nožičke pa u daleki Černy Dul kod chate, jer jebiga samo Marženka ne radi i besposleno sjedi doma, pa neka u Krkonošama dočekuje hovnare, i još veli ona kurbeštija Jolana, neka Marženka zalije i vrt ako im Chadimovi nisu ukrali crijevo koje je Zdenjek zaboravil dat pod lokot kad su naposledne bili tam...

Grunta si naša Marženka, mrzovoljasto gunđa u nedepilirani brk i polagacki se sprema za Černy Dul dok joj jutarnja TV panorama u obivaku (dnevnom boravku) prikazuje pastoralu u Krkonošama. Kadli......

Uvjerite se i sami zašto Maržena Špalkova punim pravom nije otputovala do Crnoga Dola već si je skuhala novu kavu i zasjela pred prvi program Česke Televize.



PS. Nuklearna pečurka djelo je umjetničko-hackerske skupine Ztohoven čiji se članovi toliko srame svojih nepodopština da ih javnost dosada još nije vidjela. Mene su nasmijali, a Marženku poštedjeli mučnog kloporanja do vikendice. Svako zlo za neko dobro.

PS. Ma poslušajte samo tu muzičicu u backgroundu, te Dubravko Detoni perkušns, ha ha ha!!!

30.06.2007. u 16:45 • 12 KomentaraPrint#^

srijeda, 27.06.2007.

Purgatorij

Image Hosted by ImageShack.us


Čistilište zapravo nije ukinuto dekretom iz Vatikana već je prenamijenjeno dušama koje u raj ne mogu, a u pakao ih ne primaju. Riječ je o predežmekastim zločincima koje paklenom ognju ruše reputaciju.

"Mi se družimo samo s čvrstim momcima", kažu dva govneta proljevu koji im se želi pridružiti.

Elem, u tom prenamijenjenom purgatoriju skončat će Disa, moja četverogodišnja kuja i kazna božja, delikvenciji sklona mješanka bobtaila i velikog crnog šnaucera koju sam u nastupu pomračenja uma posvojila jednog ljetnog dana u praškim Podolima.

Disa je u telu stena, a u srcu žena. U glavi pak totalna bena.

Nakon što se kurbeštija okupala u blatnom potoku dok smo rano zorom obilazile kraljevsko lovište Stromovku, pričekala je da odem u grad i onda se takva mokra i mirisna izvaljala po sofi koju sad mogu samo tužno gledati. Kako ću to očistiti, samo nebo zna...

Ondak je predvečer, kad je krmela opet ostala čuvati kuću i imovinu, ukrala gazdarica-Gicine kekse s kuhinjske police i fino ih prožvakala u svojoj logi. Od keksiju ostade samo tužna ambalaža u smrdljivoj psećoj dekici. I sad ti objasni Gici gdje su njene đakonije, Gici-proždrljivici koja ne preza zavući ruku u mamut ždrijelo lakome kujetine ako misli da joj nešto iz Disinog probavnog trakta po pravdi boga pripada. Bilo je tuten i krika i bijesa.

A povrh svega, morala sam blesavu kujetinu loviti po stubištu jerbo je bila u totalnom krivnja filmu pa je odlučila pobjeći od kuće - kuži beštija da je zajebala, prenemaže se i izvija po podu ko crv kao da ću je u najmanju ruku vivisecirati. (A bome i hoću). U međuvremenu Gica vokalizira, a susjedi slušaju dreku i urnebes i naglas se pitaju: "A zašto to dijete u ovo doba ne spava"?

Mačketine idu u pakao. To je garant.

27.06.2007. u 18:02 • 11 KomentaraPrint#^

utorak, 26.06.2007.

Bek in Flek

Image Hosted by ImageShack.us

Haleluja Prejz d Lord!!! Profungoval mi Internet!!!! wave

Pudl je Vladimir Skrepl.

26.06.2007. u 23:21 • 4 KomentaraPrint#^

petak, 22.06.2007.

Viktor Jerofejev: "Enciklopedija ruske duše" (7)

Image Hosted by ImageShack.us

NESPRETNOST

Svaki Rus ima svoju nespretnost.
Ivan Petrovič je suviše debeo. Kaiš mu je pod trbuhom.
Vasilije Vasiljevič je sav izanđao. Ima rupe u oba džepa.
Nikolaj Ivanovič nikada ne seče nokte na nogama. Nekako se i sami od sebe potkrešu.
Verenica sa zubima ima pocepanu spavaćicu. Iz nje sočno izviruje neoprana sisa.
Marija Nikolajevna nijedanput u životu nije koristila toaletni papir. I ništa - ostala je živa.
Eto zašto Rusi imaju jak balet.

22.06.2007. u 23:02 • 9 KomentaraPrint#^

četvrtak, 21.06.2007.

Slunovrat

Image Hosted by ImageShack.us

Danaske je slunovrat.

Drevnim paganskim plesom na rosnoj travi pozdravismo sunce.

Satelitska je snimka uhvatila raspojasanu družbu nakon ispijanja medovine (i uobičajenog, pelinkovca).
S lijeva na desno:

Erik, Fabio, Hopey, Babl, Skaska, Pajo, Dvizga te last but not least, Virtuela, prerušena u muškarca kano Katarzyina Kozyra onomad u turskoj kupelji.

21.06.2007. u 23:49 • 9 KomentaraPrint#^

srijeda, 20.06.2007.

Junak našeg doba

Image Hosted by ImageShack.us

Kada je u predmilenijskoj groznici "Time" objavio on-line anketu 'Osoba stoljeća', bez puno oklijevanja kliknula sam na fotografiju nepoznatog kineskog mladića koji je stajao pred tenkom na Aveniji vječnoga mira, onomad kada je CK kineskih komunista proglasio izvanredno stanje i poslao vojsku na studente.

Mršavac u bijeloj košulji i crnim hlačama, s nečim što sliči na špeceraj u plastičnoj vrećici. Tenk skreće ulijevo, mršavac se pomiče i prijeći mu put. Tenk skreće udesno, mršavac slijedi. Snimka je u hipu obišla svijet, savršeno razumljiva svakom jeziku, vjeri i rasi. Lik anonimnog Kineza koji vlastitim tijelom groteskno priječi prolaz koloni ubojitog željeza simbol je otpora bilijunske mase koju povijest ne bilježi individualno, ali bez koje povijesti nema. N.N. je metafora. Njegova je gesta i umobolna i hrabra, jednom riječju – herojska. U svijetu gdje su za potrebe javne potrošnje konfekcijsko-junačke uloge preuzeli selebritiji, na ekranu treperi Nepoznati Netko – istinski, autentični heroj!

Nepoznatome se izgubio svaki trag.

Oko njegove sudbine raspredaju se različite priče. Sunday Express tvrdi da je riječ od devetnaestogodišnjem studentu Wang Weillinu, no ta je informacija nepotvrđena. Američki izvori navode da je Nepoznati ubijen dva tjedna nakon incidenta, drugi pak tvrde da je N.N. pogubljen pred streljačkim vodom nekoliko mjeseci kasnije. Kanadski novinar Jan Wong piše da je čovjek živ te da se skriva negdje u Kini. Izvori iz Hong Konga tvrde da se mladić sklonio na Tajvan. Kada su na američkoj televiziji upitali Jiang Zemina, tadašnjeg genseka KP Kine, što se dogodilo s nepoznatim mladićem, ovaj je odgovorio: "I think never killed".

Iskustvo govori da će prije ili kasnije uskrsnuti par Anastazija koje će polagati copyright na Šaptača tenkovima.

Dok promatram bijelu mrlju njegove košulje prisjećam se Mirandolinog "Govora o dostojanstvu čovjeka".

Nisam ti dao ni svojstven lik ni mjesto, niti ikakav izuzetan dar, o, Adame, kako bi svoj lik, svoje mjesto i svoje darove sam poželio, osvajao i ostvario.
Priroda obuhvaća i druge vrste u okviru zakona koje sam ja uspostavio.
Ali ti, koga nikakva granica ne sputava, po svom slobodnom sudu kome te povjeravam, sam ćeš sebe odrediti.
Stavio sam te u središte svijeta da bi bolje mogao promatrati ono što je u svijetu.
Nisam te ni nebeskim, ni zemaljskim, ni smrtnim ni besmrtnim učinio kako bi sam, slobodno, kao dobar slikar ili vješt kipar svoj oblik dovršio.

20.06.2007. u 13:15 • 22 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 11.06.2007.

Viktor Jerofejev: Enciklopedija ruske duše (6)

Image Hosted by ImageShack.us
Heather Bishop

MOJA BAKA

Moja baka Serafima Mihajlovna volela je kafu s mlekom. Ušla je u sobu sa šoljom. Na stolu je ležala Marinkina mama, kupali su je.

- No šta je, kupate je? - upita baka, namrgođeno pogledavši na svoju mrtvu kćer.

- Bako, izlazi napolje! - viknu Marinka.

- Dobro de - uputi se Serafima Mihajlovna u kuhinju.

11.06.2007. u 01:10 • 16 KomentaraPrint#^

nedjelja, 10.06.2007.

Izgubljeno–Nađeno (4): Mikrofon



Bilo je to ranih 70-ih.
Više nisam živjela s bakom, preselili su me u Zagreb.
Imali smo crno-bijeli televizor.
U televizoru je pjevao neki tip. Pjesma je bila jako lijepa, toliko lijepa da je pamtim do danas.

Tata je rekao: 'Ovaj će progutat' mikrofon kol'ko zijeva'.

Dugo sam vjerovala da pjevači nakon pjevanja gutaju mikrofone i to mi se činilo sasvim OK.
Lalalalalaaaa..., Gulp!, i poklone se publici.


Image Hosted by ImageShack.us

PS. Mislila sam i da more tuli kao brodska sirena kada ga dotakneš. To zbog pradavnog filma gdje neka cura opere jabuku u moru, a baš u trenutku kada jabuka dotiče vodu, iz daljine se začuje 'tuuuuuuuu!!!'.

10.06.2007. u 00:16 • 14 KomentaraPrint#^

petak, 08.06.2007.

Bling-Bling Under the Ocean

Image Hosted by ImageShack.us

Vijest s Islanda:

The crew of Gudmundur í Nesi recently caught a fish that appeared to be wearing tribal jewelry around its neck. After a more detailed examination it was determined that the necklace was in fact a tin can.

“This Greenland halibut must have looked down into a tin can on the ocean floor out of curiosity at some point,” Gunnar Gunnarsson, an employer at the fish processing plant Brim who received the strange fish, told Fréttabladid.

Gunnarsson said the fishermen, who had caught the halibut, first thought the tin can looked like tribal jewelry they had seen in history books. It had a rusty golden color and it appeared as if the halibut had worn it around its neck for a long time.

“The tin can had partly grown into its flesh,” Gunnarsson explained. He said these days nothing is supposed to be thrown into the ocean, but evidently tin cans are sometimes tossed overboard, which is dangerous for fish.

Gunnarsson said the halibut would not end up in stores.

08.06.2007. u 11:01 • 4 KomentaraPrint#^

četvrtak, 07.06.2007.

Blues Dobrih Namjera

He-he, rugala se sova sjenici, al nemrem si pomoć, nasmijala me češka ministrica obrane, pani Vlasta Parkanova do suza i šmrkalja, pače.

Daklem, prije dva dana bio u Pragu Bush i svekoliki State Department cirkus, došli malo domaćine pogladit po mudima sveziglede radara koji će Ameri postaviti u nekoj češkoj vukojebini, mnogo bre nepopularan potez među lokalnim življem, a da Putina i braću Ruse ne spominjem. Pa kao malo trgovali; Česi daju radar, Ameri možda (!) ukinu Česima vize, zbogčegaradi pizde ostali Evropejci jerbo bi oni htjeli da USA ukine građanima EU vize kolektivno (malo morgen!), a Česi odlučili zaigrati solo, i tako to.

I sad, Prag bio malo zablokiran uslijed sigurnosnih mjera, Bush ostavio dobar dojam kada je pozdravio počasnu gardu na češkom, novinarima se svidjelo njegovo žvakanje kaugume pa kad je skužio da ga domaćini čudno gledaju, chewing gum je misteriozno nestala - ne zna se je li ju je progutao ili prikeljio pod stol, nitko nije vidio kamo je Đorđe sprtljao taj simbol američkog imperijalizma, konzumerizma i kulturne hegemonije zbog čega bi vas prof. Jadranka Damjanov svojevremeno katapultirala iz učionice u Križanićevoj. (Tolerirala je stara dama svašta, ali žvakaću gumu - ne!!!).

Nomeđutim, vrhunac provoda bila je ministrica Parkanova koja je američkom predsjedniku poklonila cedečko sa snimkom pjesme zahvalnice američkom radaru, koju Vlasta pjeva glavom, bradom i glasnicama osobno! Naime, Vlastin PR tim (kojemu treba spektakularno dati nogu u guzicu još koliko prekjučer!) pomogao je ministrici da na glazbu starog socijalističkog hita kojim se veličao heroj-kozmonaut Jurij Gagarin, dakle da na staru komunističku melodiju Parkanova prikelji nove stihove i drhtavim glasom otpjeva:

Dobry den, radare,
prostje welcome,
tak jsme se konečne dočkali...
party

Pade bruka i motika, opozicija popizdila, a ni Vlastini supartijaši Lidovci u sramu ne podižu glavu! Jirži Paroubek, bivši PR, u nevjerici tvrdi kako takav primjer rektalnog alpinizma nije vidio u dugogodišnjoj karijeri političkog pripuzništva, a poslanička ekipa iz sveg glasa traži da se lipanjsko zasjedanje parlamenta posveti upravo Parkanovoj i pjesmici zahvalnici. David Rath, bivši ministar zdravstva, poznat po sukobu s medicinarima, životu sa suprugom i ljubavnicom istovremeno, te zaušnici koju mu je na godišnjem zasjedanju čeških zubara opalio kolega-kreten Miroslav Macek, dakle Rath inzistira da Vlasta na zasjedanju Snjemovne pjesmicu parlamentarnim kolegama i otpjeva!

Sirota Parkanova pokušala je nemušto objasniti kako je samo htjela 'ublažiti neprijateljsku atmosferu oko postavljanja američkog radara u Brdima' te kako su je pri tome vodile najbolje namjere. Novinarima je zasada nedostupna.

Moja čarobna kugla vidi je u bračnoj postelji, skrivenu pod poplunom od guščjega perja kako tužno puše u usnu harmoniku. Fakat mi ju je žao.

A dok Vlasta tuguje, za društvo u kutu, jedna starogradska:

Danke Deutschland, meine Seele brennt!
Danke Deutschland, für das liebe Geschenk.
Danke Deutschland, vielen Dank,
wir sind jetzt nicht allein,
und die Hoffnung kommt in das zerstörte Heim.


07.06.2007. u 21:14 • 10 KomentaraPrint#^

srijeda, 06.06.2007.

Jevgenij Zamjatin - "MI"

Image Hosted by ImageShack.us
Aleksandar Srnec

Tablica množenja je mudrija, apsolutnija od drevnog Boga: ona nikada - shvatate li: nikada - ne greši. I ništa srećnije ne postoji od cifara koje žive po skladnim, večitim zakonima tablice množenja. Ni kolebanja, ni zabluda. Istina je jedna, i put istine je jedan; i ta je istina - dva puta dva, i taj istiniti put je - četiri. I zar ne bi bio apsurd kad bi ove srećno, idealno pomnožene dvojke - počele da misle o nekakvoj slobodi, tj. jasno - o grešci?...

...Mislio sam: kako se i moglo desiti da drevnim ljudima nije padala u oči sva apsurdnost njihove književnosti i poezije? Ogromna, veličanstvena snaga umetničke reči - traćila se potpuno uzalud. Prosto smešno: svak je pisao što mu padne na pamet. To je isto tako smešno i apsurdno kao i činjenica što je more kod drevnih ljudi puna 24 časa tupo udaralo o obalu, milioni kilogramometara sadržanih u talasima - odlazili su samo na zagrevanje osećanja kod zaljubljenih. Mi smo iz zaljubljenog šapata talasa dobili elektriku, od zverke koja štrca besnu penu napravili smo domaću životinju; a isto tako smo ukrotili i osedlali nekada divlju stihiju poezije. Sada poezija nije više bezočni slavujev zvižduk: poezija je - državna služba, poezija je - korist.

Naše čuvene "Matematičke None": zar bi mogli bez njih u školi tako iskreno i nežno da zavolimo četiri računske radnje? A "Trnje" - taj klasičan primer: Čuvari su trnje na ruži koje čuva nežni Državni Cvet od grubih dodira... Čije će kameno srce ostati ravnodušno kad vidi nevina dečja usta kako tepaju, kao molitvu:

Ružu zli dečko zgrabi.
Trn se u ruku zabi.
Nestaško - jao, jao,
plačući je otrčao.

A "Svakodnevne Ode Dobrotvoru"? Ko se neće, kad ih pročita, pobožno pokloniti pred samopožrtvovanim radom tog Broja nad Brojevima? A mučni, crveni "Cvetovi Sudskih presuda"? A besmrtna tragedija "Zakašnjenja na posao"? A priručna knjiga "Stanice o polnoj higijeni"? Čitav život, u svoj svojoj složenosti i lepoti - zauvek je iskovan u zlato reči.

Naši pesnici više ne lebde u sedmom nebu: oni su se spustili na zemlju; oni sa nama idu u korak uz zvuke strogog mehaničkog marša Fabrike muzičkih instrumenata; njihova je lira - jutarnje šuštanje električnih četkica za zube i stravičan tresak varnica Dobrotvorovoj Mašini, i veličanstveni eho himne Jedinstvenoj Državi, i intimno odzvanjanje kristalno-blistavog noćnog suda, i uzbudljiva lupnjava roletni koje padaju, i veseli glasovi najnovije kuvarske knjige, i jedva čujni šapat uličnih membrana.

Naši su bogovi ovde, dole, s nama - u Birou, u kuhinji, u radionici, u klozetu; bogovi su postali kao mi: ergo - mi smo postali kao bogovi. I mi ćemo, moji neznani planetarni čitaoci, doći k vama da bismo vaš život učinili božanstveno razumnim i tačnim, kao što je naš...

06.06.2007. u 01:04 • 6 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< lipanj, 2007 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

1001 praška noć

Natasa Babic

Create Your Badge

UDIJELI SIROTINJI - KUPI PRIMJERAK!!!
Image Hosted by ImageShack.us



adopt your own virtual pet!


Image and video hosting by TinyPic

Image Hosted by ImageShack.us


Bond djevojka u mirovini:
Vila Zaboravka

Plaćeni Oglas

Agnus Diabolik
Babl
Belka
CatMarica
Daathian
Delfina
Dvizga
Markiz
Marole!
Nemanja
Remi
Skaska
Spada
Srdelica
Stroke
SuziQ
Zub
Wall
Xiola
ŽTP Zelengrad

Igraju

Virtuela - Žena Koja Tajnu Zna
Bajo - Mladić Meka Srca i Tvrda Uda - nešto kao muž
Daćko Sraćko aka Fabio - Sin na dalekom otoku, miljenik žena i ovaca
BelzeBuba aka Gica Galaksija - Kći sisanče

NEPRIJATELJI

Draguljče - Zla Pajina sestra sa shoe-size-IQ-om ; sanja karijeru u filmu
Sabrina - Zla Pajina majka, pati od alergije na električne žarulje, sanja Virtuelu
Kasper - Pajin otac, sanja vinski gulaš, safaladu, srneći hrbat...

PRIJATELJI

Sanjcho - Žena koja je prehranila The Svadbas
Kum Bojko - Bubnjar i antiglobalist
Erik Degenerik - On Stvara Svet Oko Sebe
Tetka Kristla - Žena koja umije prepoznati dobru štiklu
Suzi J. - Društveni kroničar i posrnula makrobiotičarka, SMS pal
Tihana - Glumica i Ex-Cimerica

ZOO Cast:

Disa - Pajina extramaritalna ljubovca
Lentilka i Čečka aka Marx & Engels - Mačke koje ne poštuju privatno vlasništvo
Mara - Maca Patrijarh - RIP
Milivoj - Jednooki mačak Legenda - RIP
Antonio aka Tonči - Najdeblji mačak na Islandu
Mitzuko aka Cuki - Maca Padobranka - RIP
Kali - Felino-Ljepotica, Kum Bojkova konkubina
Jurica - Mačak-Huligan, nezakoniti Erikov sin s ladanja u okolici Tabora
Dali - Pas Nakazić - RIP
Mafla - Maca Generalica
Ajka - Debela Kuja
Brok - Disin prijatelj i susjed
Tara - Disina prijateljica
Moretti & Co. - Toskanski zečevi - RIP
Mora - Kuja Asasin

...Lista se kontinuirano nadopunjuje....


Arhiva

Izgubljeno-Nađeno (14): Ribar i Pionirka - 3 za 1: Krokodil, Medo & Vjeverka - Majke i kćeri (3): Virtuela i Mama - O Vojtechu - ŽTP Zelengrad - Entropa i druge priče iz Bohemije - Trijumf nade nad inteligencijom - Forwarduša - Vezir, slon i Mikulaš - Draga gošća - Češi, prihajamo! - Došlo momče iz svemira da me mazi, da me dira... - O jednoj propuštenoj prilici - When the party's over, turn out the lights - The Moćni Albion - Sa Sajma - Ođe ja na Sajam knjiga... - Milan Kundera - Uboga guščarica iz Zadimljenog zaljeva - Back in Bljak - Leda seli na jug - Kineska kuhinja - Precjednik - IQ Test - O prokletstvu socijaldemokracije - Nebo - Feminizam allegro - Majke i kćeri (2): Radka, Eva i baka + Prijateljice - Majka selica - Pernata prijateljstva i neprijateljstva - Pernata poznanstva - Traži se EGZORCIST - Treslo se brdo lave - Rođendani in absentia - Nepodobni - Istjerivanje zmajeva žudnje - Sudbinski susret kod Toshiba korala - Izgubljeno-Nađeno (13): Iza sedam gora + Pajo više ne stanuje ovdje - Monika više ne stanuje ovdje - Viđe Putina!!! - Eye Movement Desensitization - Majke i kćeri: Mirha i Arnela + Nicholasu Wintonu, sretan rođendan! - Kako smo se obogatili - Marko Vidojković: "Kandže" - Glađu do jadranske plaže - Izgubljeno-Nađeno (12): Aritmetika završene ljubavi + Elijahova stolica - Mahatma Update - Kokoška 2 i Kundera + Baba Jaga - Bubamare napadaju! + Jutarnji haiku - Srdelico, ova ti vrijedi - Lager Tango + Hillary u Qurcu - Sodoma, Gomora, Berlin i Tokio - Lovčevi zapisi - Masakr na plišanom jastučetu - Blogdek@meronsko nedonošće - Majstor i Virtuela - Mački i Inžinjeri - Izgubljeno_Nađeno (11): Balada o zaklanim zečevima - Pink&Punk - Razglednica od mame - Pirjati na maslacu - Noć padajućih zvijezda - Pepeljaro, generacijo moja! - Jedno ubojstvo i nekoliko sasvim male djece - Izgubljeno-Nađeno (10): Dnevnički zapisi, srpanj 2001 - Diskretni šarm malvazije - Češkim šarmom do igelitke - Hamlete, Hamlete!!! - Čitulja + Tajne šifre i skrivene poruke - Češko slavi! + Gdje je Domov moj (1): Margareta - Nedjeljom postam instrukcije - Striček - Izgubljeno-Nađeno (9): Štefek i Nadica - Nogometni dan, ja plutam baj-baj... - Sunce subotom - Svi moji porodi - Budi moj Valent-in! - Woof! - Duplex + Saldi Saldi! Utsala Utsala! - Put putuujeeeem!!! - Baksuz Terry + Pad - Ben had a bit of a fall... - El Presidente!!! - Izgubljeno-Nađeno (8): Prsten + Kurvin sin + Meni mucho drag lik - Nebeska stvorenja + Ring of Fire - Robertek - Božićna Rapsodija - Na sunčanoj cesti - Kralik utješitelj - Sirena sa Sjevera - Shalom Auslander, Beware of God: Waiting for Joe + Heimish Knows All + Somebody Up There Likes You - O Šćepankinom porodu - Arcimboldo - Moja voodoo kolekcija - Zaboraviti - Šnel šnel Šnapi + Hrčki koje niko niš ne pita - Boris Buden, Barikade: Recenzija + Sretan vam Dan Republike! - Jedna virilna - Dečko iz Vinkovaca - Suze i pingvini - Oh, Glory Day!!! - Starina Jeljcin + Neptunova mornarica - Izgubljeno-Nađeno (7): Utopenci - Kristalne noći i drugi demoni - Kratka forma, duga priča - Obznana - Virtuela voli Erika - Sjećanja jedne gejše - Nokia pamti - Kad jaganjci umuknu - Parapličko revisited + Izgubljeno-Nađeno (6): Sretni dani sitnih podlosti - Pjesnici su čuđenje u svijetu - Les Oreilles - Iz inozemnog tiska - Izgubljeno-Nađeno (5): Estetska jama - Hrenovka od tisuću tona - Ruža - Hitler na demirlih pendžeru - Jao, ljudi + Radimlja slavi - Šumska policija - Viktor Peljevin: Sveta knjiga vukodlaka (2) - Obznana - Viktor Peljevin: Sveta knjiga vukodlaka (1) - Napušena Srdelica - Začarata - Životi životinja, četveronožnih i dvonožnih - Kassel i Bujon - Nuklearna pastorala - Purgatorij - Bek in Flek - Viktor Jerofejev: Enciklopedija ruske duše (7) - Slunovrat - Junak našeg doba - Viktor Jerofejev: Enciklopedija ruske duše (6) - Izgubljeno-Nađeno (4): Mikrofon - Bling Bling Under the Ocean - Blues Dobrih Namjera - Jevgenij Zamjatin: "Mi" - Izgubljeno-Nađeno (3): Do poda! - Jelenino svedočanstvo - Klinika na kraju grada - Sirotinjo, i Belzebubu si teška... - Viktor Jerofejev: "Enciklopedija ruske duše" (5) - Što je tvoje jeste moje, Seka vrišti, išće svoje - Viktor Jerofejev: "Enciklopedija ruske duše" (4) - Viktor Jerofejev: "Enciklopedija ruske duše (3) - Viktor Jerofejev: "Enciklopedija ruske duše" (2) - Viktor Jerofejev: "Enciklopedija ruske duše" (1) - Izgubljeno-Nađeno (2): Pahuljice - U liftu - Rodbina iz Afrike - Izgubljeno-Nađeno (1): Crvena i Plava - Jan Švankmajer i Rodbina iz Texasa - Mrtva jesam, dakle nisam - Promeny - Vijesti iz bezsvijesti - Bromova u Carstvu Psihodelije - Bal na pomičnoj trakitraci - Anche I Ricchi Piangono (4) - Anche I Ricchi Piangono (3) - Anche i Ricchi Piangono (2) - Anche I Ricchi Piangono (1) - Xanadu za autostopere! - Altamira i još ponešto - Altamira obećanje - Krista za kralja! - Raste kao nada - Zamilovah se u Aliena - Ću da kupim šuze dok čekam na plesačke muze - Votre signe astrologique: Gemeaux! - Išo medo u dućan - Achtung! Achtung! Stevo na cesti! - Proces u Holešovicama - Kako ubiti Lentilku bez suvišnih zašto - Jedna dobra i jedna loša vijest - Ne mi dihat za ovratnik, koza nora - Pasmaterkuracpičkasisajebanje - La Danse Macabre - Povratak ratnice - Kurve, teroristice i druge zaposlene žene - Slavlje na Lezbosu - Bernardo Atxaga - "The Lone Man" - Černi pes - Tko je??? - Budi moja voda - Gospođice iz Avijona - Berliner krafnica - Vjetrenjače trulo srce - Milke i Burboni - Lepi Cane - Tina B. - Pisci i štakori - Triler - Nedjelja ujutro - Majke i sinovi (2) - O drami i njezinim žanrovima - Majke i sinovi (1) - Kostelecke delikatese + Franči i prijatelj - Priče iz divljine - Primavera - Disin udvarač - Subotnja - Jedna šećerna - Rozmarina beba - Kad si sretan lupi glavom ti o zid - Virtuelino plišano jastuče + Kokooodaaaak! - Zaboravom do identiteta - Putnik - I.R. Baboon - Sreća - O otajstvu spoznaje + Follow the Links - O djeci i roditeljima - Blatt Festival: Noć 4+5 - Pismo iz Helsinkija + Blatt Festival: Noć 3 - Blatt Festival: Noć 2 - Blatt Festival + YMCA - Traktori - Don Branko Sbutega 1952-2006 - Paljenje vještica u Bohemiji - Sa suđenja Brodskom - U životu svake žene jedan je presudan trenutak... - Magnum Ruža - Još iz "Gulaga" - Gulag priredba - Istinita priča - Šiškin - jedanput, dvaput, prodano!!! - Jelabuga - Braco i Seka - Nomen est Omen, est Roaming, est... - Eros i Tanatos (2) - Muke po Veneri - Eros & Tanatos - Vrati se, Mužu Broj 1!!! Sve ti je oprošteno!!! - Ubojite misli - Jahač na dupinu/delfinu/whatever - Dan sjećanja na žrtve Holokausta - Medek - Drama Queen - Andrija Warhola među Hrvatima - O psihomotoričkim (ne)sposobnostima, ljubiteljima dlakavih žena i još nekim sitnicama - Žmirkajuća svjetla i Svi + Sve - Nevolje s Nobelom - Burning Love - Sumrak slobode - Fatalne inverzije - Stara/Nova godina - Vrchni Prchni + Ana Žube Revisited - Dobrodošlica Vadičepu - Utz + Beauty killed the Beast - Tiha noć - Ljubav i patnja u Santa Feu - Blast from the Past - Katarina Krokodilova ljubi i ubija + Pajo u snijegu - O šupku i šupcima - Vođe i Heroji - Min Tanaka - Žrtva marketinga - Kako za/iz/liječiti slomljeno srce? - 7 + Bijeli Hotel - Uzgoj i odgoj ovaca te ine stoke sitnog zuba - Randy i Mikulaš - La Famiglia - Le soleil d'Austerlitz - Electronic Theatre - Ognjišta - Ljubav i prepreke - Jindrich Chalupecky - Poći ću s vama jer volim šalu + The Devil's Progress - Pablo Escobar - Mugimama is this monkeymusic? - Nobuyoshi Araki - Kristla + T.G.Ash + G.Grass - Mrs. Robinson - Pulp Fiction + Truch-Trach - Imagine Life After - Aenne Burda + Hermann Nitsch - Šta je pesnik mislio da kaže? - Muke po Veneri + Barbarin u Aziji + Glas + Ćurkom za bolji libido - Misterije Organizma + Osvrt na Ironiju - Tulum u Beču - Ptičja gripa u našem sokaku + Autoportret u makadamu - Rosa Parks - Oleg i Caroline skaču - Lactating Prego u Modnoj Patroli - Norman Davies - Independent People - Roman za žene - NeŽgance - Krvoproliće u Cetoni - Obožavanje Kunsta - Autoportret u travi - Ihajhaj i boca ruma! - Skandal+Reykjavik, petkom navečer - Marcel+Amnio - Album - Vita Activa - Wittgensteinov nećak - Stephen King+Na rubu pameti, Mirekove i moje - Annelies Štrba - Dveri Vrta Istočnoga - Sibirski masakr motornom pilom - Krici, jauci i šaputanja u posljednja dva tjedna - The White Stripes, Govno u Noći i Izlet na Slapovima - 20 Years On - Makondo - Vjerin Party i Mizerni Parketar - Noći i Dani - Produžavam penise. Jeftino! - Čečka, the Furious Snowflake!!! - Popjevka o ljeljenu+Pajo i Pata Patkovi - Teacup Storm - Pod novim krovovima - Spermolov na Simonovoj svadbi - Niccolo de Krizhanitjeva+Kako se Geoffrey Klempner obogatio i još ponešto - Rapsodija u Crvenom - Česi su šampinjoni! - Cold Water - Čičak - Krafnobacač - Kraljevstvo za centimentar!!! - Bang! Plonk! Plonk! Ovdje Radio Praha! - Nekoliko razloga ZA eutanaziju starih i nemoćnih

© Nataša Babić