Buddha Dharma u svakodnevnom životu i dalje od toga

petak, 21.01.2005.

Poona 21.01.2004

Ujutro se planiramo odjaviti iz hotela i sa stvarima otići do ashrama, te odatle dalje na put. No nije sve tako lako kako zvuči. C. nam dolazi na vrata kucati da se spustimo dolje da ima nekih problema. Čujem viku odozdo. Ukratko, jučer smo došli u hotel oko sedam ujutro pa nam hoće naplatiti dodatni dan. G. i Ž. su vidno uzrujani. Ž. im kaže da je htio prešutjeti što nije bilo tople vode, ali kad ga već vuku za jezik... G. recepcionara informira da će u sljedećem životu biti štakor, malo kasnije ispravlja životni oblik i kaže mu da neće biti štakor nego mačka. Ajde. Ja sam jučer platio hotel unaprijed pa odlazim nazad u sobu sa Ž. da ima ga priložim. Na trećem katu još uvijek se čuje G. kako viće i prijeti se policijom. Ž. joj dovikuje da je čuje. Račun donekle smiruje situaciju. Trpamo stvari na brzinu na sebe, spuštamo se, u prolazu samo dobacujem ključ na recepciju i uskačemo u rikše koje kreću ostavljajući oblak prašine za sobom. Da ne bi...

Smještamo se u restoranu pored German Bakerya i odlazim do ashrama srediti da nam knjige pošalju poštom. Vrlo su susretljivi i sve ide glatko (knjige su došle nakon dva mjeseca kako je bilo i najavljeno).

T. i ja pronalazimo iza G. B.-a tibetanski dućančić gdje kupujemo prstenje i majice. Pronalazimo i nepalski dućan sa odličnom i kvalitetnom robom gdje kupujem hlače.

Opraštamo se od G. i Ž. i čekamo da dođe naše vrijeme za polazak dalje.
- 14:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>