subota, 25.03.2017.

Drvo života

Sinonim za snagu, moć, mudrost, čast, vitalnost, stabilnost. Direktno je vezan
sa onim nasljeđenim (korijen), ali isto tako od njega dobijamo dozvolu da sami potražimo svoje mjesto pod suncem (krošnja). Ono ne predstavlja sliku početka i kraja nego negira svako postojanje granica i zato je jedan od najjačih simbola vječnosti i beskonačnosti. Drvo je oličenje života jer ono čovjeku i svim živim bićima daruje najbolje od sebe – hranu, hlad, sklonište. U nakitu se nosi kao talisman životne snage, izdržljivosti i mudrosti.

U ovom postu pokazat ću vam dvije verzije drva života.

Prva je direktno napravljena na poludragom kamenu ahatu, kao privjesak za ogrlicu, na kožnim trakama...
...dok je kod druge sama krošnja sastavljena od poludragog kamenja.
Ljubičasta krošnja je od ametista, a crna od snježnog opsidijana.
Oznake: unikatni nakit, ogrlice, drvo života

- 16:00 - Reci što misliš (5) - Print - #

ponedjeljak, 20.03.2017.

Noć i danCrno i bijelo. Svjetlo i tama. Dobro i zlo. Jin i Jang.
Iako nazgled nespojive dvojnosti, one se u prirodi savršeno nadopunjuju.
Da nema noći ne bismo vidjeli ljepotu dnevne svjetlosti. Da nema svjetlosti ne bismo znali cijeniti noćnu tminu.

Da li samo crno......ili bijelo?Možda je ipak poanta u ravnoteži, razumijevanju i prihvaćanju različitosti, u kompromisima...I još samo podsjetnik ... u svemu crnom uvijek ima malo bijeloga, ali i obrnuto.Oznake: unikatni nakit, naušnice, narukvice

- 14:00 - Reci što misliš (10) - Print - #

srijeda, 15.03.2017.

Vremenska kapsula

Kad sam krenula sa izradom nakita bilo je to za mene nešto novo, interesantno, uzbudljivo i način da izrazim sebe i opustim se od svakodnevnih briga i stresova. Moji počeci bili su svakakvi i u to vrijeme isključivo sam bila zainteresirana za kombiniranje žice i staklenih perli i tu i tamo poneki poludragi kamen. Žice je potrošeno na stotine metara, brljalo se, ispravljalo i uvježbavalo. No, bez obzira da li je neki od komada nakita iskidan u djelove ili je opstao do dana današnjeg ja sam uživala u svakom trenutku stvaranja.
Odlučila sam vam pokazati neke od svojih prvih radova koje sam sinoć, nakon dugo vremena, izvukla iz „naftalina“. Iako je u mojoj škrinjici bilo doslovno svega i svačega danas ću vam pokazati nekoliko ogrlica iz mojih početničkih dana.
Bez previše opisivanja, vrijeme je da zavirite u moju vremensku kapsulu...Oznake: unikatni nakit, ogrlice, Nakit

- 13:25 - Reci što misliš (13) - Print - #

srijeda, 08.03.2017.

Valovito, lelujavo, vijugavo - naušnice

Ajde danas malo da vam zavijugam i pokažem par valovitih naušnica. Ljubičasti model neću stavljati u post jer je fotografinja već postavljena u desnom boxu odmah ispod Facebook linka na moju stranicu.
Ovo je par modela koje sam uspjela fotografirati. Na žalost, u početku nisam fotografirala svoje radove a u međuvremenu su već otplovili u druge vode.


Mačje oči u ružičastoj boji u kombinaciji sa bijelim staklenim perlamaPoludragi kamen tigrovo oko na žici. Jednostavno ali efektno.
(Ispričavam se na lošoj fotografiji. Nešto me nije išlo, svaka fotografija jedna mutnija od druge.)Opet tigrovo oko ali ovaj puta kombinirano sa tri veličine staklenih perli u tri različite boje.


Poludragi kamen jaspis u ljubičastoj boji također kombiniran sa staklenim perlama.


Crni swarovski kristali i zelene staklene perle u dvije veličine.


I na kraju drage moje da vam poželim...Sretan Dan žena!Oznake: naušnice, unikatni nakit

- 12:30 - Reci što misliš (12) - Print - #

ponedjeljak, 06.03.2017.

Naušnice od školjki

Nema me nema baš puno. To vam je tako kad se zavučem u svoj mali svijet u kojem vladaju perle, kristali i poludrago kamenje. No, ovoga puta odlučila sam pokazati naušnice od školjki. Kad sam krenula s jednom bojom, nisam se više mogla zaustaviti i napravila sam u četiri boje. Školjke u crvenoj boji su dužine 6cm do kukice dok su ostale 7.5cm do kukice. No bez obzira što su crvene kraće od ostalih, sadrže jednak broj školjki kao i ostale. 46komada po paru.
Koja boja bi bila vaš favorit?Oznake: naušnice od školjki, ručno izrađen nakit

- 11:30 - Reci što misliš (23) - Print - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>