On/Off

By: Lucija ^^

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Moj zivot u Torontu.


E-mail adresa:
torontosunshine@live.ca

Linkovi

Blog.hr
Blog servis

Toronto.com
Monitor.hr

Pomozimo malom Patriku

One koje volim citati

annabelle
brod u boci
champselysees
elle woods gone brunette
jezev blog
jja
kinky
kucanica u japanu
luki&goldie
neverin
otok
omladinka
pijesak u gacama
pjesma o jednoj mladosti
snoopy
tibica
zoccao
zvrk






hit counter download
hit counter download




Festivali, festivali

Obozavam Toronto ljeti! Toliko toga se desava da ne stignem niti na pola tih stvari. Evo samo ovaj vikend tri velike manifestacije. Jedan od najvecih je Caribana. Po imenu mozete naslutiti da ima neku vezu sa Karibima, i u pravu ste, Caribana je festival kojim se slavi muzika, kuhinja i kultura Kariba. Ove godine se slavi 42 godine od kad je festival zapoceo.
Najpopularniji dogadaj je Caribana Parade, pa slijede Caribana Gala i izbor Kralja i Kraljice Caribane. Volila bi ici na paradu, ne znam jos da li cu stici, jer bi zeljela slikati te nevjrovatne kostime, pa da barem malo dobijete dojam.



Drugi ogroman festival sto se desava ovaj vikend je Just for Laughs festival. Ako ste ljubitelj komedije, pogotov stand up comics, ovo je prava uzivancija. Najpopularniji gosti su Monty Python's John Cleese, Sarah Silverman i our home boy Russell Peters:



I treci festival je Festival of India. Ovo je 37 godisnjica festivala, a kao i svake godine slavi se Indijska kultura, muzika i ples. Evo i nekoliko slikica:

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

xoxo




|nedjelja, 19.07.2009., 19:23|

|13| Komentari| Print| #






I Toronto ima dvorac - Casa Loma

Ovo predivno zdanje nakon CN Tornja je najpopularnija turisticka atrakcija u Torontu. Vlasnik Casa Loma dvorca (Casa Loma na spanjolskom znaci kuca na brdu) je bio Sir Henry Mill Pellatt istaknuti financijer i industrijalist. Dvorac je graden u neo romanticnom stilu, a arhitekt je bio cuveni E. J. Lennox. Gradnja dvorca je pocela 1911, uzelo je 3 godine i 300 radnika da se dovrsi, i kostalo je u ono vrijeme $3,500,000! Nazalost 1914 zapoceo je 1. svjetski rat, tako da dvorac nikada nije bio dovrsen do kraja. Dvorac ima 98 soba, i za ono doba imao je the latest in design - lift, ogromnu kuhinjsku rernu, centralni usisavac, dva tajna prolaza, kuglanu i unutarnji bazen koji na zalost nisu dovrseni.

Za vriejme velike Depresije Sir Henry je izgubio svoje bogatstvo i bankrotirao, sto ga je natjeralo da proda dvorac. Zivio je u njemu samo 10 godina. Tada dvorac postaje upotrebljavan kao luksuzni hotel, a 1933 grad Toronto ga odkupljuje za bagatelu, samo $27,303. U sljedecih 4 godine dvorac propada, u njega provaljuju beskucnici i zive u njemu. Konacno 1937 Kiwanis Club of Toronto iznajmljuje dvorac za $1 sa obecanjem da ce ga restauirati. To su i ucinili i od te godine pa do danas dvorac je otvoren za javnost. Zanimjiva je i cinjenica da je za vrijeme 2. svjetskog rata dvorac bio upotrebljavan za istrazivanja sonarom.

Evo i nekoliko slikica:

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Konzervatorij sa centralnim grijanjem.

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Ovi tamni oblaci nikako da se maknu, tako da na ovoj slici izgleda malo scarry.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Dvorac i vrtovi sto ga okruzuju smjesteni su na 5 i pol rali zemlje. 1989 Garden Club of Toronto je renovirao vrtove Casa Lome.

Photobucket
Swing quartet zabavlja turiste.

Photobucket

Photobucket
Lady Pellatt odaje.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Sir Henry kupatilo me odusevilo. Pogledajte samo koliko je glava ovog tusa siroka, 30 cm! Inace kupatilo je pravljeno od Pavenzo mramora.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Ovo su tajni prolazi.Ovaj za dole vodi u vinski podrum, a na gore na drugi sprat.

Photobucket

Photobucket
I za kraj ovaj happy gargoyle da vas cuva! :))

xoxo




|nedjelja, 12.07.2009., 13:34|

|15| Komentari| Print| #






Rostiljanje i Indy Toronto

Jucer smo rostiljali na poslu. Dobro nismo mi rostiljali, vec vlasnici zgrade u kojoj radim u znak zahvalnosti spremili su rostilj. Nista fancy, ali kao i svake godine hrana je bila ukusna i malo smo se opustili za vrijeme rucka. Evo nekoliko slikica bez ljudi jer zbog zakona privatnosti ne smijem da stavljam slike mojih kolega na blog.

Photobucket
Ove stolove su stavili tako da mozemo jesti s nogu.

Photobucket
E ovdje su bile razlicite salate.

Photobucket

Photobucket
Koliko se dimilo nisam se smjela pribliziti jer bi "mirisala" kao hamburger cijeli dan.

Photobucket

Photobucket
Sta mislite, koje gazirano pice se najvise pije u Kanadi? Samo pogledajte slikicu ispod.

Photobucket
Nije tesko pogoditi, Coke.

Photobucket
A bila je i tombola, ovo su bile neke od nagrada. Ja nisam nista dobila no, mozda iduce godine! Svi smo se najeli, bio je bas ukusan rucak!njami


Dok sam se vracala kuci s posla, skljocnula sam jos nekoliko slika. Svako ljeto Toronto ima jako puno festivala i manifestacija. Ovaj tjedan posvecen je Indy trkama. Indy bolidi su vrlo slicni Formula 1 bolidima, medutim postoje razlike. Indy bolidi su veci, brzi i izdrzljiviji, dok F1 bolidi su sporiji na ravnim plohama, ali na zavojima su brzi. Isto tako F1 motor ima manje konjskih snaga, ali zato je laksi i vozac imaju bolju kontrolu. Ima jos razlika, ali rekli su mi da su ovo najvaznije. Evo nekoliko slikica sa danasnjeg zagrijavanja za Nedjeljnu utrku.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Mechanical bull riding - svi su padali kao kruske.

Photobucket

Photobucket
Honda je jedan od glavnih sponzora, pa su tu bili i Hondini motori. Moglo se i slikati na njima.

Photobucket
Ovo je bio najposjeceniji stand sa strane muske publike, mislim da ne trebam objasnjavati zasto...

Photobucket
I ove djevojke su bile jako zauzete.... pa nema car racing without hot chicks!

Ne vjerujem da cu ici na Nedjeljnu utrku, previse obaveza, ne stignem na sve, ali javiti cu vam ko je pobjedio!
xoxo


|četvrtak, 09.07.2009., 13:04|

|4| Komentari| Print| #






Bodyshapers



Prosli tjedan kupila sam novu suknju, i kada sam je donjela kuci shvatila sam da je providnija nego sto sam mislila, iako ima podsuknju. Otisla sam kupiti novu podsuknju u trgovinu u kojoj osim podsuknji se prodaju i ostali intimni djelovi garderobe. Razgledavam okolo i vidim u zadnjem djelu nesto sto izgleda kao steznjak. Pridem blize i uzmem "steznjak" u ruke, kad ono nije steznjak vec neka vrsta gaca koje imaju zadebljanje na pozadini i to na onom djelu kada obucete gacice pa vam to zadebljanje zaokruzi guzu. Pitam ja prodavacicu sta je to, kaze ona ako imam flat bottom da ce mi te gacice dodati par inca (oko pet centimetara), i da ce mi napraviti nice butt. Mislim si hmm, okay, ne treba mi dodavati i ostavim te gace. Pored njih bile su jos neke, ali umjesto da imaju to zadebljanje imale su na tom mjestu rupe, ali nije mi bilo jasno za sta. Prodavacica mi je opet objasnila da se takve gacice upotrebljavaju za one kojima je guza pala, ili opustila se pa da im se da lift. Slicno kao push up bra, ali nije za grudi nego za guzu. Pitam ja nju u nevjerici, da li zene to kupuju. Kaze ona jos kako, da su im to najprodavaniji artikli! Pregledala sam i ostale bodyshapers, i manje vise postoje sve moguce vrste steznjaka i oklopa da mozete da modificirate razlicite dijelove tjela. S jedne strane je bolje i jeftinije nego plasticne operacije, ali....
Kupila sam podsuknju i na putu kuci razmisljala kako u stvari nekih zadnjih stotinjak godina nije se bas tako puno promjenilo sto se tice zenske intimne garderobe. Znam da nece svaka zena da nosi bodyshapers, oni su uglavnom za one kojima treba dodati ili oduzeti na "pravim" mjestima. Podsjetili su me na one korzete i duge gace sto su se nosile pocetkom 20 stoljeca. Mogu samo zamisliti koliko su zene onda patile, a po popularnosti ovih novih odjevnih predmeta izgleda da zene i dalje pate da bi izgledale privlacnije. Ja ne bi mogla tako nesto nositi, mislim da me nesto steze po cijeli dan, bila bi previse iznervirana i ne bi mogla normalno funkcionirati, ali kao i u svim ostalim stvarima u zivotu sto ljudi, sto cudi.
xoxo


|ponedjeljak, 06.07.2009., 17:49|

|4| Komentari| Print| #






Kevin Skinner - Americka Susan Boyle

Kao sto su svi predpostavljali, America's Got Talent je dobila svoju verziju Susan Boyle. Zove se Kevin Skinner, ima 35 godina, a po zanimanju je nezaposlen farmer iz Kentucky-a, tipican redneck. Kao i sa Susan, na pocetku ga svi ismijavaju, medutim kada pocne pjevati svi se oduseve. Pjevao je Garth Brooks' If Tomorrow Never Comes, country pjesma, a ja nisam bas fan of country music, ali vrijedno je slusanja.


|petak, 03.07.2009., 15:56|

|2| Komentari| Print| #






<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.