Telekineza by: Viky

srijeda, 19.08.2009.

Nicolai Friedrich

Već više od deset godina ubraja se među poznate mentaliste u svijetu. 32-godišnji muškarac iz Frankfurta u Pekingu je na Svjetskom prvenstvu mađioničara dobio i nagradu u kategoriji "mentalist". Stolovi lebde, predmeti se pokreću pomoću vlastite volje, čita misli... No, kako to čini? Nicolai Friedrich svojoj publici zadaje zagonetke.

Copperfield, Geller, Siegfried i Roy - svi su oduševljeni

Oni su očarali svijet sa svojim bijelim tigrovima - Siegfried i Roy

"Ono što je lijepo kod magije je što publici na par trenutaka oči sjaje kao kod djece. Odlično je kada ljudi kažu: ah. Dječje čuđenje i odličan osjećaj - pokloniti to publici za mene predstavlja veliku zabavu", kaže Friedrich. Bilo da je riječ o nastupu pred tvrtkama poput ovog u Düsseldorfu ili nastupima u kazalištima ili na televiziji: Friedrich svaki nastup pomno priprema. Jer, i mentalna magija živi od savršene iluzije. Kako bi to i uspjelo, on svaki korak detaljno priprema, dogovara glazbu i osvjetljenje. Kako god se njegovi trikovi činili jednostavni - često ih je godinama razvijao i usavršavao. "Mentalist se od drugih mađioničara razlikuje po tome što on ne stoji na pozornici s kutijama, zečevima niti dijeli ženu u dva dijela. Mentalist sam stoji na pozornici, a publika igra glavnu ulogu. On čita misli, ljudima govori kada imaju rođendan, netko ima neku želju a on zna i koju", ističe mentalist iz Frankfurta.

Započeo je s klasičnom kutijom s priborom za magiju. Slijedili su nastupi u školama i na malim pozornicama. Poznati umjetnici magije poput Siegfrieda i Royja, Davida Copperfielda i Urija Gellera uočili su njegove sposobnosti. Zatim, vrhunac karijere: pobjeda na Svjetskom prvenstvu mađioničara. Ideje o novim trikovima stalno ima: "Svakodnevni život inspirira, s obzirom da čovjek ne zna čarati, izvor inspiracija je velik. Često čovjek u životu doživi trenutak kad pomisli: sada bi rado htio čarati. Upravo se tu pojavi i ideja za neki novi trik."

Pronaći osmijeh Mona Lise

David Copperfield kupio je televizijska prava u Americi za trik "Osmijeh Mona Lise"

Njegova magija je mješavina između poznavanja naravi ljudi, psihologije i intuicije. Više od deset godina Friedrich je upravo zbog toga i poznat. Inače je odvjetnik, no taj posao više ne radi. Ali unatoč rutini i danas nekada ima tremu. "Prije običnog nastupa nisam tako nervozan. Naravno, određena napetost i uzbuđenje je tu, jer čovjek na pozornici nema svoje asistente nego publiku s kojom prije uopće nije imao nikakav kontakt. No, pravo nervozan više nisam. Ali kada se radi o novim trikovima koje prvi put prikazujem onda sam užasno nervozan", ističe Friedrich. Kod ovog trika sigurno više nije nervozan - riječ je o njegovom najpoznatijem triku. Kod puzzli Mona Lise nedostaje jedan dio, njezin osmijeh. Od 1.500 dijelova jedna gledateljica mora pronaći onaj odgovarajući - pri tome ju mentalno vodi mentalist. Nakon što iz vrećice izvadi punu ruku puzzli i izdvoji one koje ne odgovaraju, ostaje samo jedan dio - je li on pravi? Naravno, osmijeh Mona Lise je pronađen. David Copperfield je kupio televizijska prava u Americi za ovaj trik.

A publika? Ona je oduševljena. "Odličan je! Uvijek sam oduševljen takvim stvarima, pokušavam otkriti trik, ali mi to ne ide", kaže ovaj čovjek. Da je riječ o dobroj iluziji, svjesna je i ova žena: "To jesu trikovi, ali ih on tako umota u magiju, da je jednostavno odlično. Ali kako to čini, ne znam." Bilo da je riječ o odličnoj iluziji ili o tračku nadnaravnog - Nicolai Friedrich svoju publiku uvijek začudi. Isplanirao je i idući trik: želi predvidjeti rezultate izbora za njemački Bundestag koji se održavaju za dva tjedna.




dw-world.de

19.08.2009. u 14:21 • 8 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Kolovoz 2010 (1)
Lipanj 2010 (1)
Travanj 2010 (1)
Ožujak 2010 (1)
Prosinac 2009 (5)
Studeni 2009 (2)
Listopad 2009 (4)
Rujan 2009 (1)
Kolovoz 2009 (10)

  kolovoz, 2009 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Translator

Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic





Šta ja radim ovdje?

Dakle, ja sam Viky(man)
I ovo je blog o nadrealnom
Tako da, molim vas lijepo se ponasajte
i uzivajte...

Viky


Chat Box









Flag Counter

(ali tek od 3.listopada 2009.)

free counters



Google Oglasi:


Banneri!

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic







Ukoliko zelite vas banner, osavite u komentarima vas logo velicine "88x31" i link do bloga/stranice, ali prvo vi mene stavite!?!?!

bez bannera:

Music King
Posjetite OBAVEZNO!!!!! Ukoliko vas zanima muzika :D

LOCKERZ-V
Moj još jedan blog!!!!!! Posjetite!!

Svijet Misterija
Obavezno posjetite, ovo je jedan istraživač kojemu su misteriji život!

Sve Misterije
Poznate misterije svijeta, i one malo manje...

Room403
Jedan isto tako dobar blog!

Donovan Sims 2
Evo blog o jednoj igrici koju sam daaavno igro :)



NAPISANI POSTOVI


POČETNA STR.


1. Učenje za Početak
2. Afroamerikanac
3. Intervju=John Harld
4. Prue Hallivel
5. postupci do TKNZ
6. Nina Kulagina
7. Sai Baba
8. Telepatija
9. Nicolai Friedrich
10. David Copperfield
11. Voodoo Lutkice
12. Baba Vanga
13. Slanje u prošlost
14. Slanje u budućnost
15. Duhovi
16. Vraćanje iz mrtvih
17. Telefonski poziv
18. Teleportacija
19. Svi Nlo-i smo mi
20. Nacisti i Nlo
21. Jesam usliko NLO?

Uvod i Pravila

TELEVIZIJA:

HRT 1

NASA TV

Discovery Channel




1.NEMA lanaca sreće...
2.PUNO komentiraj....
3.POŠTUJ pravila..





DAJTE I SVOJ GLAS:
Image and video hosting by TinyPic











Trenutno aktivnih korisnika i logo!


Image and video hosting by TinyPic



Eo dizajn za mahera...
DOWNLOAD









Copyright © 2009 [samo na postove bez izvora(moje)]

Copyright © 2010 [samo na postove bez izvora(moje)]