">Periskop za Kindle

nedjelja, 09.11.2008.
periskop za kindleIz dana u dan tržište se preplavljuje novim raznovrsnim gadgetima, ali s vremena na vrijeme pojavi se neki koji postane toliko popularan da za sobom povuče cijelu jednu granu industrije koja će proizvoditi dodatke i napravice za taj proizvod. Tako je bilo s iPodom koji je samo jedan od Mp3 playera, ali je pokrenuo lavinu proizvoda namijenjenih upravo sebi, slična je situacija s iPhoneom, a sudeći prema ponudi najsvježije gadget robe, to se ponavlja i s Amazon Kindleom.
amazon kindleAko netko slučajno još nije upoznat s tim tko ili što je Kindle, samo par krajnje subjektivnih riječi o njemu (jer, naime, autoru ovog članka se sama zamisao Kindlea nikako ne sviđa pa ne može ostati objektivan). Amazon Kindle je jedna sasvim blesava naprava koja vam omogućava da ni knjige više ne čitate na papiru. Dakle strojčić koji ima ekran, nekoliko tipki i memoriju, u njega nakrcate gomilu e-knjiga i čitate do mile volje gdje god se našli. Ideja je jednostavna, ako već dobar dio dana provedete pred nekom vrstom ekrana i želite se opustiti uz knjigu, sada više ne morate odmarati oči čitajući pisanu riječ na papiru, već i svoje knjige prebacite na ekran i ponovno provedete nekoliko sati pred njim, jednostavno ne može bolje (naime, postoje neki podatci o tome kako Kindle ima jako dobar ekran koji ne umara oči, ali autor to ponovno odbija prihvatiti, bar dok se sam u to sam ne uvjeri).

periskop za kindle
No, da se vratimo sada na temu. Jedna od najnovijih spravica koje su se pojavile na tržištu, a namijenjene su tome da opremite svoj Kindle, je svjetlo za njega, koje dolazi iz firme Periscope, a nosi (vrlo maštovit) naziv Periscope for Kindle. Dakle, ako već čitate riječi na ekranu, ovo svjetlo vam omogućuje da taj ekran dodatno osvijetlite. Iako ekrani uglavnom imaju svoje osvjetljenje, ova naprava će bacati snop svjetlosti direktno u vaš ekran i stvarno sumnjamo da će vam ikako pomoći (osim ako ne želite da vam osvijetli tipke, ali to se opet može puno sretnije riješiti s nekim diskretnim osvjetljenjem ispod tipki). Ova spravica kao izvor struje koristi tri AA baterije s kojima tvrde da može izgurati 40 sati rada. No, sve u svemu, ekipa iz Periscopea je napravila proizvod, upravo ga pokušavaju izreklamirati kao nešto gotovo neophodno i prodati ga naivnom puku po bezobrazno visokoj cijeni od 50 dolara. Pa ako ste kojim slučajem već odlučili odvojiti 400 dolara za Kindle, onda ste vrlo vjerojatno kao stvoreni za to da iskeširate još 50 kako biste ubuduće mogli čitati knjige na ekranu u kojeg udara svjetlost.
GG
09.11.2008. u 09:11 • 5 KomentaraPrint#