nedjelja, 27.11.2011.

Uvjerljiva pobjeda RK Zagreb

Utakmicu u Areni obilježila je nadmoćna igra naših rukometaša, ali i prvi gol sedamnaestogodišnjeg Luke Šebetića, najmlađeg igrača Zagreba u Ligi prvaka
Foto: Početak utakmice

Sinoć je u zagrebačkoj Areni održano šesto kolo rukometne Lige prvaka između rukometnih klubova Zagreb i Chamberry. Bio je to drugi susret ovih momčadi u samo tjedana dana i druga pobjeda Zagreba. Ovom je pobjedom Zagreb praktički osigurao drugo mjesto u skupini.

Od samog početka igre Zagreb je dominirao i na jednom i na drugom kraju terena. U prilog tome ide i rezultat na poluvremenu- 14:7 za domaće.
Iako je sve bilo riješeno u prvom poluvremenu, u nastavak su rukometaši Zagreba ušli disciplinirano i bez opuštanja, kako bi spriječili protivnika da se vrati u igru. Zahvaljujući takvom pristupu i kvalitetnoj igri, u četrdesetoj minuti utakmice prednost se povisila na deset golova razlike. Iz tog razloga su priliku za igru dobili svi rezervni igrači.

Među njima bio je i mladi Luka Šebetić, kojem je to bio prvi nastup za seniorsku ekipu. Postigo je gol i ušao u povijest kao najmlađi igrač koji je ikada nastupio za Rukometni klub Zagreb u Ligi prvaka. Njegov gol možete pogledati na ovoj blog stranici.

Najviše golova dao je kapetan Zlatko Horvat, njih šest. Marko Kopljar i Marino Marić dali su ih svaki pet. Golman Marin Šego imao je četrnaest obrana, a oba golmana protivnika imala su zajedno jedanaest obrana.Foto: Pogodak Manuela Štrleka iz sedmerca

Utakmica je završila rezultatom 28:20. U sljedećem, sedmom kolu, Zagreb putuje u Sarajevo na ogled s RK Bosna. Susret će se odigrati 3. prosinca.Foto: Tribine Arene


Video: Gol Luke Šebetića

- 14:54 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 19.11.2011.

Lakonogi mjuzikl se vratio u Zagreb

Američki mjuzikl u domaćoj produkciji ponovno zaigrao na pozornici SC-aUploaded with ImageShack.us

Foto: Početak predstave

Sinoć je u obnovljenom kinu Studentskog Centra održana prva predstava druge sezone mjuzikla Footloose.

„Dobili smo vjetar u leđa, iako ne financijski.“- rekao je Branko Glad, producent predstave, koji je prije pet mjeseci objavio kako se projekt gasi.
U međuvremenu je ipak održana turneja po hrvatskim gradovima koje su im sponzorirale turističke zajednice i iako im sinoćnja izvedba ne pokriva troškove projekta- zbog interesa i velikog entuzijazma izvođača, u jednom su danu održane zapravo dvije izvedbe.

Prva je izvedba održana ujutro za školsku djecu. Škole su pokazale interes za projekt i to ih je na nekin ačin potaknulo da nastave, iako djeci ne mogu naplatiti pravu cijenu ulaznice.

„Tek ćemo nekim drugim projektom isplatiti ovaj projekt“- naglašava Glad čija ekipa ne posustaje pod financijskim problemima. Dapače, zadovoljni su turnejom, a doveli su i neke poznate osobe iz javnog života kako bi projekt privukao publiku.
Willarda sada glumi pjevač Bojan Jambrošić, Rusty je Antonija Pintarić, Mario Valentić glumi komičnog učitelja tjelesnog odgoja, a pojačani su i zvijezdama Supertalenta Antoniom Barišić, Zoranom Simikićem i Davorom Lovrinčićem.
Foto: Mario Valentić, zadrti učitelj tjelesnog odgoja

Sinoćnja je predstava trajala dva sata i petnaest minuta, ritam glazbenih točaka je vrlo brz i gledateljima ne stigne biti dosadno ili uspavljujuće. Dapače, energija izvođača je toliko jaka da se mnogo gledatelja uživi u predstavu i zapleše ili zapjeva. Svaka je točka dobila pljesak publike koju je privukla njihova atraktivnost. Scenografija je skromna, no efektna. Pjevne i plesne točke, sve izvedene na našem jeziku zadovoljiti su mogle i mlađe i starije gledatelje.
Foto: Jedna od atraktivnih plesnih točaka

Dvorana je bila popunjena do posljednjeg mjesta, publika je zadovoljno zaplesala na kraju predstave, no kada će biti iduća predstava, još se ne zna. Ekipa projekta mora čekati na dovoljan interes gledatelja kako bi troškove izvedbe mogli isplatiti.


Video: Nekoliko trenutaka s predstave

- 15:00 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

petak, 11.11.2011.

Ljetopis Ptice Navijalice stigao na Interliber

Još jedan naslov poznatog japanskog pisca Harukija Murakamija preveden na naš jezik
Foto: Štand izdavača Vuković- Runjić

Piše: Slavica Rojc

Danas, trećeg dana održavanja sajma Interliber, na izložbenom je prostoru izdavača Vuković- Runjić izložena knjiga Ljetopis Ptice Navijalice poznatog japanskog pisca Harukija Murakamija.
Djelatnik Damir Sablić otkrio nam je kako je knjiga upravo stigla iz tiskare i kako se nada da će, kao i devet ranije objavljenih Murakamijevih djela, privući kupce. Ljetopis Ptice Navijalice deseta je knjiga Harukija Murakamija prevedena na naš jezik, a preveo ju je Vojo Šindolić.Foto: Knjiga izložena na sajmu

Glavni lik ovog opsežnog romana Toru Okada izgubi kućnog ljubimca, a potom i ženu. Svi motivi koje Murakamijevi vjerni čitatelji već odavna prepoznaju- mačke, bunari, jazz barovi, bejzbol, ovce, usamljenost, grčki otoci, uvrnuti likovi, neobični dijalozi, flegmatični likovi i povijest Japana- ponovno su dostižni uz najnoviji naslov.
Za one koji tek otkrivaju djela ovog autora podsjetiti ćemo kako je riječ o šezdesetdvogodišnjem Japancu kojeg je proslavio roman Norveška šuma. Taj je bestseler dostigao već kultni status u Japanu gdje je tiskan u dva dijela. Jedan dio tiskan je sa zelenim, a drugi sa crvenim koricama. Mladi u toj zemlji nose majice u jednoj od boja kako bi pokazali koji dio preferiraju. To je ljubavni roman u kojem se pisac još ne poigrava sa znanstvenom fantastikom, onostranim, snovima,već govori o studentskim danima, i seksualnosti.
Neki drugi radovi kao Kafka na žalu ili Tvrdo kuhana zemlja čudesa i kraj svijeta imaju mnoge elemente znanstvene fantastike, bave se sviješću i podsviješću.
Onima koji nisu ljubitelji takve literature više bi se mogli svidjeti romani Moj slatki Sputnik ili Južno od granice, zapadno od sunca.
Murakami je pisac vrlo prepoznatljiva stila, pogotovo po osobitim motivima koji se pojavljuju u svim njegovim djelima. To su, možemo reći, tipični murakamijevski likovi i događaji. Ono što ćete prepoznati kada pročitate tek nekoliko njegovih djela jesu tipični obični muški glavni likovi kojima se događaju vrlo neobične stvari. Oni uvijek budu upleteni u niz neobičnih događaja, a njihovoj se struji prepuštaju bez odupiranja i odmah prihvaćaju pravila „igre“ koja je nastupila. Pritom djeluju posve nezainteresirano i čak nesposobno za hvatanje u koštac s novim situacijama. Međutim, iz njih izbija zadivljujuća životna snaga i odlučnost kojima dolaze do rješenja problema, ali ne nužno primjenjujući ga na sebi.
Posebno su zanimljivi ženski likovi. Za njima u nekom smislu glavni lik uvijek traga, one su problem ali i ključ problema. Seksualni odnosi su također nešto što privuče mnogo čitatelja.
Zanimljiv je motiv usamljenosti koja prelazi na samog čitatelja. Murakaijevi su likovi gotovo uvijek usamljeni, otoci koji se u tome vrlo dobro snalaze.
Na prijevod publicističke knjige 1Q84 čekati ćemo do sljećeg Interlibera, šapnuli su nam iz Vuković-Runjić.
Foto: Sajam Interliber na zagrebačkom Velesajmu


Video: Šetnja Interliberom

- 14:33 -

Komentari (2) - Isprintaj - #

petak, 04.11.2011.

Razgovor s Doris Pinčić

O studentskim temama, životu i poslu s glavnom glumicom domaće dramske serije Larin izborUploaded with ImageShack.us

Foto: Doris Pinčić s kolegom sa seta

Razgovarali: Vinko Paić i Slavica Rojc

Na Zagrebačkom Velesajmu snima se serija Larin izbor koju od rujna gleatelji prete na programu NOVE TV. Dobili smo tek desetak minuta vremena između pauza na snimanju za kratak razgovor s glavnom glumicom.

Evo nas na setu sapunice Larin izbor. Serija se snima od lipnja, najavljeno je čak stotinu i šezdeset nastavaka. Jeste li uskoro gotovi sa snimanjem?
Ni blizu. Sada smo oko šezdesete epizode. Snimamo svaki dan, scenarij je dosta opsežan, usudila bih se reći- filmski. Nisu to klasične telenovelovske scene, dosta je radnji, puno posla. Ali ovako je zanimljivije.

Jesi li umorna od toga?
Nisam umorna od posla. Ja sam, kao prvo, naviknuta raditi. Radim stalno od svoje šesnaeste godine. Navikla sam zaraditi, zarađivati svoj novac i volim raditi. Pogotovo ovaj posao, tako da nisam umorna od posla. Ima boljih i gorih dana, no energije se više troši na ove stvari okolo.

Tek si završila studij, a odmah si dobila posao. Ne samo to, dobila si jednu značajnu ulogu koja te na neki način i proslavila. Slutim da to nije samo sreća, nego i rad i trud.
Ima mnogo mojih kolega koji su talentirani, mnogo nas glumaca diplomira svake godine, a mnogo ih onda ostaje sjediti kod kuće. Bila je to za mene velika sreća, ali i trud i rad, naravno. Trudila sam se i radila.

Što ti padne na pamet kada se sjetiš svojih studentskih dana u Osijeku?
Bio je to vrlo naporan studij, studirala sam glumu i lutkarstvo. Praktički dva studija. Slušali smo sve predmete s glume i sve predmete s lutkarstva. Ali sada kada sam sve to prošla, stvarno me ta Akademija toliko toga naučila i životno i poslovno. I stvarno osjećam posljedice te akademije. Naravno, nekada je bilo i grozno. Sto puta sam spakirala kovčege i plakala da hoću kući. Sada osjećam jednu veliku korist od toga. Drago mi je i opet bih to ponovila.

Kažeš da si radila, koje si studentske poslove radila?
U srednjoj školi sam se zaposlila na radiju u Zadru.

Dakle, bila si i novinarka?
Da, ja sam željela studirati novinarstvo, u jednome sam ga trenutku i studirala. To je super zanimljiv posao, ali glumu ipak volim više. Vodila sam programe, no voditeljstvo je zapravo dosta glumački posao. Sve što je na pozornici je po meni više gluma nego novinarski posao. I tako sam kroz cijeli studij odlazila u Zadar i radila. Osim toga sam pisala igrokaze, vodila radionice i tako.

Prepoznaju li te ljudi na ulici, što ti to znači?
Gleda nas jako puno ljudi. No nekako nije najveći uspjeh u tome. Uspjeh je u tome što svako jutro ideš s guštom na posao, što ti se da. Da voliš to što radiš, da imaš prilike to raditi. A onda kada nešto radiš s guštom se valjda i prepoznaje.

Jesti li zadovoljna sa ovim što ti se trenutno događa u životu?
Jako sam zadovoljna sa svime. Radim ono što volim. Ovo mi je kao da se igram. Ja se s time igram i onda još dobijem novce. Ovdje sam jako puno ljudi upoznala s kojima se mogu i privatno družiti.

Što misliš zašto toliko ljudi voli lik Lare i po čemu je ona posebna?
Ne znam. Možda zato što je naša zemlja trenutno u turbulentnom razdoblju. Ljudima je svakodnevnica, na žalost, dosta depresivna, mnogo je ljudi bez posla. Ovo je jedna bajkovita priča, pa jedan sat vremena navečer ljudima pruža odmak od realnosti od njihovih problema. Ta Lana utjelovljuje nekakve vrijednosti kojima se ljudi ne stižu baviti, jer se bave egzistencijom.

Vrlo si skromna. Netko bi se na tvome mjestu mogao zanijeti.
Ja sam iz skromne obitelji. Mene su uvijek učili da treba raditi, biti vrijedan i nikada ne znaš što ti sutra nosi. To je sada, u ovome trenutku super. Jako sam sretna, užasno sam ponosna, ovo sam zaslužila zato što sam uvijek puno radila. Glumački život je takav da sada ima posla, sada ga nema, sada je dobra uloga, sad nije. Ovo je za mene divno razdoblje, ovo je sad jedna uloga za mene i želim uživati u ovome trenutku. Najveći glumački uspjeh nije jedna uloga, ne dvije, ne tri... nego napraviti glumački kontinuitet. Pogotovo za žene, uvijek je više muških uloga, ženama je uvijek teže biti dobra glumica i zadržati glumački kontinuitet. Za mene bi bio uspjeh da se ti i ja nađemo sa mojih 85 godina, kada ja slavim 60 godina glumačkog rada. I onda ću ti ja biti puna sebe i reći da je to to.
Tko je onda tvoj glumački uzor?
Svi koji odrade taj glumački kontinuitet. Od stranih glumica jako volim Juliu Roberts, ona je za mene diva.

Koja je tvoja poruka mladima s mog fakulteta koje prvi poslovi čekaju i koji su pred njima.
Poručila bih ima kao i sebi. Da moraju biti vrijedni, uporni i veseliti se životu. Uživati u svom poslu, raditi ga predano i zabavljati se, živjeti život punim plućima.

Mene svi pitaju je li mi naporno. Što da ti kažem? Dođe ti napor kada ustaješ svaki dan u pet ujutro, ali s druge strane, kada ja trebam u životu ovoliko raditi? Samo sada kada nemam djecu ili drugih obveza trebam se posvetiti sebi i misliti samo na svoju karijeru i na sebe. Na ništa drugo na svijetu. Sada su te godine, sada je ta energija, sa i u ovome trenutku.Foto: Glumac Stefan Kapičić priprema se za scenu borbeVideo: Dio razgovora s mladom glumicomFoto: Glumac Stefan Kapičić i autorica članka

- 09:29 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2011 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Prosinac 2011 (5)
Studeni 2011 (4)
Listopad 2011 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Kaj ima u Zagrebu

Blog Kaj ima... posvećen je događajima u metropoli, a svi tekstovi, fotografije i video- snimke radovi su autorice.
Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se