sinner´s blog...

petak, 21.11.2008.

Narcocorrido - pucajte u tamburaše!

enivej...nedavno pročitah zanimljivo djelce tj. putopis Elijah Walda "Narcocorido - putovanje u glazbu oružja, droge i gerile" (LINK) i otkinuo.

Inače sa pojmom narcocorrido naletjeh slučajno čitajući "U raljama zvijeri" Dona Winslowa (i jope LINK) u kojoj se čak i pominju neki od protagonista narcocorridosa.

no, da se vratimo na temu - o čemu se radi?

pošto u Mexicu postoji tradicija uzgoja da prostite narkotika te šverca istih i svih ostalih ljepota koje idu uz to, lokalni krimosi su često opjevani u pjesmama. doslovno. ponekad i naručuju (naravno i plaćaju) skladanje pjesama o sebi i svojm dostignućima. znači - upucaju nekog i naruče pjesmu o tome.

ekvivalent toga bi bilo da recimo Najbolji Hrvatski Tamburaši otpjevaju naručenu pjesmu o štajaznam Cviku ili nekom lokalnom "narkokralju" kako ih imenuju u našim domaćim tiskovinama.

naravno da su narcocorrido i više od toga pa su tu i pjesme sa političkom tematikom, problemom meksične emigracije, SAD -a, siromaštva, povijesnih junaka Meksika ali i dalje su većina pjesama o narcotrafikantesima i njihovom životu, zbog čega su izuzetno popularni u Meksiku i oko granice SAD-a sa Meksikom. a glazbeno su...paaaa..vesele. dok ne skužite tekstove.

Autor je tijekom pisanja knjige doslovno lunjao autostopom po Meksiku i susreo čitav niz autora i izvođača narcocorridosa, kupovao njihove albume, svirao s njima, a jednu od pjesama je i izveo na hrvatskoj promociji knjige i to jednu od klasika - "Contrabando e traicion" - pjesmicu o šveranju "herbe malo" oliti marihuane preko granice, izdaji i ubojstvu :



inače jedno od jačih imena moderne narcocorrido scene su Los Tigres De Norte ( LOSTIGRES DEL NORTE site)

...live...







e da - "La kukaracha" je čisti narcocorrido. oko čega je nedavno izbio silni skandal jer je uvršten u nastavni program osnovnih škola.

ajmo sad svi zajedno - "lakukaracha, lakukaracha..."






21.11.2008. u 11:50 • 4 KomentaraPrint#

utorak, 18.11.2008.

tjedna slija, ShitOfTheWeek...ok, you got the picture...

Photobucket

ShitOfTheWeek - birajte sami...


...dajte svoj glas za slijedeće debilane:

- Interliber - i biblije od 16000 kuna, koje su rasprodane. baš odraz stanja uma u Hrvatskoj. da nije "kriza" kupovale bi se još bolje.

- "stezanje remena" - i ostale nebulozne izjave. nekako kontam da je ova nazovi "kriza" savršena za opravdavanje stanja u države koja je samo akumulaciju dugogodišnjeg igranja sa novčanicima i živcima stanovništva koje pokazuje zavidne osobine zen budizma i stoicizma.
ili debilnosti, birajte sami.
a glede božićnice - jebe mi se živo. nit joj se nadam nit mi treba. drage volje ću je preporučeno poslati Vladi da ipak može organizirati tradicionalni Božićni domjenak. eto, častim vas popijte koju pa kad se propada, propada se sa stilom.

- zdravstvena reforma - e jebem ti...em plaćam zdravstveno, em ću sad izgleda plaćati dopunsko.
i neću prestat pušit nit telefonirati.
and then again - jebe mi se živo za savjete dragog nam picomehaničara tj. ginekologa. umjesto da recimo prestanete graditi bolnice po Hercegovini bolje bi bilo da te pare preusmjerite na nešto tuzemno.

- dan sjećanja na Vukovar - kao i svake godine će se u Vukovar sjuriti svi, trućati i bulazniti, okrenuti se i otići. i recimo ne pitati se zašto se recimo u konzerviranje Vodotornja namjerava utući par milijuna kuna umjesto u štajaznam nešto potpuno beskorisno kao gospodarstvo.
ako je to "intencija" i "vizija" Vukovara onda je fino trebo biti ostavljen takav kakav jeste i proglašen gradom - muzejem gdje bi se moglo doći i podsjetiti na 1991. godinu. organizirati turističke turneje po mjestima najjačih razaranja, rekonstruirati one silne tenkove na Trpinjskoj cesti, ostaviti mogućnost turistima da za uspomenu sa safarija ponesu neku dragu memorabiliju, npr. komad betona sa natpisom "Zapamtite Vukovar".


dakle, glasajte za ovotjedni ShitOfTheWeek i sretni dobitnik će dobiti na kućnu adresu brončani odljevak humanog ekskrementa sa prigodnim natpisom "jebe mi se živo". u glagoljici. a evo umjetničke vizije priznanja :


Photobucket



Ovaj tjedan se čita i sluša :







ništa.

previše sam nadrndan za te opuštajuće aktivnosti.

18.11.2008. u 08:04 • 2 KomentaraPrint#

utorak, 11.11.2008.

Huligani i frizeri u fušu

jutarnje bizarnosti na hrvatski način

U ponedjeljak u podne u širem središtu Zadra u ulici Ivana Gundulića 19-godišnjak i 16-godišnjak su 18-godišnjaka sa zadarskog područja prisilno posjeli na motocikl, potom ga odvezli u Petrčansku ulicu gdje su ga počeli fizički zlostavljati. Potom su ga, kako također doznajemo iz policije, odvezli i u Zagrebačku ulicu gdje su ga ponovno udarali, potom ga ugurali u šupu, te mu naposljetku i nasilno obrijali pola glave.




eto, tko kaže da naša draga i premila mladež nije inovativna?

uz odgovarajući arsenal kojim se služe u iskazivanju ljubavi prema bližnjem svom, kao što su bokseri, suzavac, sportski rekviziti, drvena galanterija te građevinski materijal kao i priručna sredstva tipa inventar i gosti kafića, počeli su sa sobom nositi i pribor za uređivanje kose, dakle škare i mašinice za šišanje.

nije precizirano da li su mladiću prije nasilnog šišanja oprali kosu.

a evo i prijedloga za buduće modne izričaje

Photobucket

(svakako topla preporuka glede nogometa. moguće u frizuru ubaciti i ostale navijačke elemente, tipa zapaljene baklje, polomljene stolice, šalove. ili ako vam se ne da zajebavati sa šišanjem jednostavno pripadniku protivničke navijačke nakupine zalijepite nogometnu loptu drito na glavu superljepkom! siguran sam da će cijeniti ovaj znak vaše pažnje!)

Photobucket

(u slučaju slučajnog naleta na recimo Hameda Bangouru, Antimona, nekog od košarkaša Cibone ili pripadnika crnačke ili da budemo politički korektni - afrohrvatske skupine građana, svakako se preporuča ova inačica uvijek popularne mikrofon frizure prilagođena modernom dobu. samo bi u tome slučaju trebalo i pripaziti na mogući otpor navedenih jer Hamed ima oko dva metra a ni košarkaši nisu nešto manjih dimenzija pa bi mogli i pružiti otpor. ali ne sumnjam da će biti nadvladani pod geslom "kad se male ruke slože/sve se može/pa i crnca da nalože/zadomspremni!")

Photobucket

(na ovoj fotografiji je predložena frizura pogodna za mlađe žrtve nasilja, koje će ne sumnjam biti izuzetno zadovoljne vašim uloženim trudom te izvanrednom varijacijom takozvane "tifusarke")

Photobucket

(kod sukoba sa pripanicima supkulturnih skupina, toplo predlažem inkorporiranje flore. nakon ovoga ga njegovi istomišljenici nikad više neće smatrati ozbiljnim punkerom. možete li zamisliti gore sudbine,avaj!)

Photobucket

(naravno za maštovitije prijedlog kojim vašu žrtvu možete uvaliti u nevolje sa zakonom. potrebno ga je ovako ošišanog ugurati u lokalnu banku sve skupa sa plastičnim pištoljem i dreknuti "PLJAČKA!". ne gine mu zatvor.)

Photobucket

Photobucket

(u slučaju da natrapate na zvijezde Hollywooda tijekom turističke sezone, svakako im priuštite nezaboravno sjećanje na Hrvatsku - zemlju ljubaznih domaćina! mislim da nikada to neće zaboraviti. za potpuni ugođaj dodatni sadržaj - DEPILACIJA! i to brazilka!)

Photobucket

(naravno ne smijemo zaboraviti na penziće! uz pljačku mirovine - jedan retro prijedlog za šišanje starije osobe.)



navali narode!

novi must-have!

neka vas naši dragi maloljetni idioti u naletu inspiracije ošišaju!

i to besplatno. ipak je kriza, jel....






11.11.2008. u 11:01 • 4 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 10.11.2008.

tjedna slija, ShitOfTheWeek itd, itb...

...već sam sam sebi dosadan al ajd...

Photobucket

ShitOfTheWeek - gužva oko početka prodaje iPhonea


Photobucket


...NAVALI NARODE! jeftini gaća, majca, čorapa, iPhonea...



uz zabranu pušenja još jedan dokaz da smo veća Europa od Europe - čekalo se od 5 ujutro u redovima, kupovalo se po dva komada, svi ludi i nasmijani, gazde telekoma trljaju ruke...

iako se pola funcija navedenog gadgeta u nas ne mogu koristiti zbog slabe pokrivenosti mreže i nepostojeće računalne infrastrukture.

al ajde...makar blješti i ima uberkul funkcije.

Špice će biti prepune koka koje čačkaju po touchscreenu jer je to "novi must-have" kako je rečeno na prezentaciji.




ovaj tjedan se čita "Enderova igra" - Orson Scott Card (LINK) - klasično djelo SF-a, nedavno konačno izašlo u hrvatskom prijevodu, uznemirujuća slika budućnosti gdje se djeca koriste kao vrhunski vojnici u obrani protiv vanzemaljske invazije ali i u međusobnim borbama svjetskih supersila...



ovaj tjedan se sluša - Karnivool - "Themata" - album prvijenac australske (!?) rock grupe, niš posebno ali i ništ loše...





... a ovaj spot vlasnici iPhonea mogu pogledati na svojim ručnim ljubimcima...

...yea right...







10.11.2008. u 11:11 • 1 KomentaraPrint#

četvrtak, 06.11.2008.

Ivo Karlović...propjevao!?

...e kad se nisam upišao od smijeha:



"tenis bandito/moja lopta piči drito etc...."

ajooooj...još su mi jači komovi na Jubitou

ja samo cekam da ASHTON iskoci odnekle i vikne YOU ALL GOT PUNKD al nazalost nista od toga...



ali ako mislite da je ovo jedini izlet domaćih teniskih zvijezda u glazbene vode - grdno se varate. Iva Majoli je svojedobno sa Sandijem odcijukala "Do tebe mi nema".

za koju nisam pronašao odgovarajući spot.

na svu sreću.





06.11.2008. u 13:48 • 3 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 03.11.2008.

tjedna slija, ShitOftheWeek itd...


Photobucket

(o da...to je čokoladni anus...i to patentirani...)



ShitOfTheWeek - najave zaplijene nezakonito stečene imovine

mda...sve se mislim da će netko ostati bez recimo stančuge u ZG ili automobila jer nije mogao dokazati kako je došao do novca za kupovinu. uostalom opet se okreće pila naopako pa se ne istražuje imovina dok potencijalni vlasnik nezakonito stečenih dobara ne dođe na sud i dok mu ne presude što je kod nas uostalom malo dugotrajan kafkijanski proces. umjesto da se radi na toe da se recimo istražuje kako netko sa statusom nezaposlene osobe i sitnih dvadesetak godina može posjedovati bijesnu pilu i jahtu kupljenu za gotovinu.
maleni podsjetnik za domaće zakonodavstvo - Al Capone i RICO akt u zakonodavstvu SAD-a.
što će se kod nas dogoditi kad na vrbi zasvrbi ili da citiram cijenjenog saborskog zastupnika i najbogatijeg šofera u Rvackoj - "ko je jamio - jamio!"


Ovaj tjedan se čita - Nenad Stipanić - "Odlično je baviti se kriminalom" (LINK) - neloša knjiga, u skladu sa trenutnom situacijom i manijom oko organiziranog kriminala koji kod nas ne postoji ali ajde....

Ovaj tjedan se sluša - Jarboe - "MahaKali" - novi album bivše vokaluše noise legendi Swansa.
mračni, depresivni, eksperimantalni post-rock-noise...super bi funkcioniralo kao soundtrack za neki horor film. ili za čitanje horora u noćne sate.

enivej evo malo linkeraja

LIVINGJARBOE.COM

i live verzija "The Body Lover"



03.11.2008. u 10:48 • 1 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.



< studeni, 2008 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Studeni 2009 (3)
Listopad 2009 (3)
Kolovoz 2009 (3)
Srpanj 2009 (3)
Lipanj 2009 (3)
Svibanj 2009 (6)
Travanj 2009 (6)
Ožujak 2009 (7)
Veljača 2009 (5)
Siječanj 2009 (5)
Prosinac 2008 (7)
Studeni 2008 (6)
Listopad 2008 (7)
Rujan 2008 (10)
Kolovoz 2008 (8)
Srpanj 2008 (10)
Lipanj 2008 (19)
Svibanj 2008 (20)
Travanj 2008 (23)
Ožujak 2008 (20)
Veljača 2008 (19)
Siječanj 2008 (25)
Prosinac 2007 (25)
Studeni 2007 (20)
Listopad 2007 (16)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

o svemu i svačemu...

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr

Monitor.hr

GLAZBENI FORUM

DRUMMAGAZINE

DRUMMERWORLD

FREEDRUMLESSONS

BUBNJARI.COM




TRI KRALJA




Danny Carey


Gavin Harrison (Quick Time)


Morgan Agren




MY FAVORITES


KORA´S FASHION AND DESIGN

EARBUGS KALI PROJECT

HORROR.HR

METALIUM

CHOCO - najslađi blog na netu

BLOGOV KOLAC - književnost, uglavnom SF...


RANT

NOSF

ŠUND ZABAVNIK

DOM ZA VJEŠANJE - susviračica i supatnica po poslu

SERPENT

FYA

KINKY - the osječka cooleritza

SIAMESEDREAMS

DAGOBER - ovo je brutalno...

DJUS - the cooler

DEČKO KOJI OBEČAVA V.2.0.


GOSPODARICA LAŽOVA

DOLORES

ANYBODY LISTENING

KISICA


NEVIDISME

KORJENKO GUMICH

MAČKA U MARTAMA

PICK A BOOB

 zločeste cure



/



ANGELIUM

METALAC

VIDIMO SE U ŽIVINICAMA! - carevi...

WE ARE ETERNAL
ALL THIS PAIN IS AN ILLUSION....

e-mail me at

cancerman@net.hr