STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

22.04.2018., nedjelja


Hrvatska Vlada treba se izjasniti i o djelovanju SPC zbog pozivanja Vulina
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Hrvatska Vlada treba se izjasniti i o djelovanju SPC zbog pozivanja Vulina




Nakon što se konačno hrvatska Vlada izjasnila da srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin nije više poželjan da dolazi u Hrvatsku. Također, hrvatska Vlada treba se izjasniti i o djelovanju Srpske pravoslavne crkve na području Republike Hrvatske jer je Vulina u Hrvatsku u Jasenovac pozvala Pakračko-slavonska eparhija SPC-a. Iz navedenog je nedvojbeno da je odgovorna Srpska pravoslavna crkva, koja kontinuirano poziva Vulina u Hrvatsku.

Vidljivo je da je Vulinu mentor Srpska pravoslavna crkva. Uporno i pored pravila pravoslavlja, Srpska pravoslavna crkva proturječi ustrojstvu pravoslavlja, jer Srpska pravoslavna crkva može postojati i djelovati samo u Srbiji, kao što Hrvatska pravoslavna crkva može postojati i djelovati samo u Hrvatskoj, jer se vežu uz državu naroda i glavni grad.

Već ranije srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin boravio je u Šibeniku na ustoličenje dalmatinskog episkopa SPC-a i pred hrvatskim sredstvima informiranja lažući navodio da je u Hrvatskoj bio građanski rat. Prošle godine je boravio u Pakracu zajedno s SPC-om kada se raspričao da se Srbija naoružava zbog Hrvatske.

Danas hrvatski susjedi specijalnim ratovima pokušavaju pomoću i preko svojih manjina destabilizirati hrvatski narod . . ., konkretno: kao i za vrijeme 1. i 2. Jugoslavije - Velike Srbije mentor im je Srpska pravoslavna crkva.

Nije im uspio projekt Jugoslavije - Velike Srbije. Ratovali su u Hrvatskoj, od 1918. do 1990. godine pod motom spaljena zemlja, na razne načine su desetkovali Hrvate. Nakon 1990. godine nisu realizirali svoju želju do kraja pa danas specijalnim ratovima, kada im se ukaže prilika, spremni urušavaju hrvatsko opće dobro.


Zagreb - Zadar, 21. travnja 2018. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 07:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.04.2018., petak


Multikulturalnost pretpostavlja veću spoznaju – osviještenost
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Multikulturalnost pretpostavlja veću spoznaju – osviještenost

http://www.makarska-post.com/index.php/shz-multikulturalnost-pretpostavlja-vecu-spoznaju-osvijestenost/



Ovih dana u hrvatskim sredstvima informiranja Primorsko-goranski župan i aktualni potpredsjednik SDP-a za Thompsonov koncert navodi da se ne bi trebao održati na prostoru koji je multikulturalan i multietničan te da nije "prostor podjela”. Mnogi se pozivaju na multikulturalnost, a da ni sami ne znaju što znači.

Ukupno djelovanja što se definiraju pod pojmom kulture nije isto, kako se želi prikazati, i multikulturalnost, koja više razara jedno, nego što obogaćuje vrijednosti - prirodu čovjeka. Multikulturalnost je određena po fikciji, kao i komunističko uređenje, što pretpostavlja veću spoznaju – osviještenost.

Uglavnom nema bitne razlike između robovlasničkog, feudalističkog, kapitalističkog i socijalističkog uređenja. Društvena „uređenja“ su trajala dok nisu u sebi istrulila i propala sa žrtvama, po tom bi eksploatator smišljao nove perfidnije zamke koje ruše dostojanstvo čovjeka, npr. globalizam, multikulturalnost ...

Nema razlike između Napoleona i Lenjina kao izvršnih operativaca ..., Rusi kao pokusni kunići, zanijeti maglom, služili su modificirano – maskiranom zlu kao robovi strasti, želja i neznanja, nesvjesno protiv sebe u SSSR ..., željom da se ostali narodi moraju odreći svoga jezika i identiteta i prikloniti jačem - Rusima.

Znači zlo se okomljuje na ime, jer kada poruši ime nema pojedinca ni naroda ..., slabiji moraju, pod fizičkim pritiskom, žrtvovati svoje ime - dušu, što se danas na Zemlji i perfidnije čini. Takvom šablonom se po uzoru na Lenjina – Rusiji koristila i Srbija po kojoj su ostali narodi bili samo za eksploatiranje ... Sličnom šablonom i danas hrvatski susjedi preko svojih manjina i ..., kao oruđa protiv Hrvata, pokušavaju destabilizirati hrvatsku zajednicu.

Hrvatski standardni jezik, govorni jezik, grafija, pismo, norme, funkcionalni stilovi ... su odraz hrvatskoga duha kao specifičnost, što Hrvati moraju braniti od svjetskog šljama ..., jer jezik je rad duha.


Zagreb-Zadar, 20. travnja 2018. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 20:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.04.2018., srijeda


Gordan Jandroković zamalo nije stradao kao Stjepan Radić
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Gordan Jandroković zamalo nije stradao kao Stjepan Radić

https://portal.braniteljski-forum.com/vijesti/shz-cetnici-opet-pripremaju-rat

http://www.tjedno.hr/shz-cetnici-opet-pripremaju-rat/



Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i članovi izaslanstva koje su bili u službenm posjetu Srbiji zamalo nisu stradali u srbijanskoj skupštini kao i Stjepan Radić i tadašnja hrvatska delegacija. Sadašnji predsjednik Hrvatskog sabora kao da još dovoljno nije upoznao nevjerne Srbe. Kao da Hrvati ne mogu apstrahirati već odlaze u Beograd i otkrivaju im svoje adute, koje Srbi lukavo koriste. Dakle, Radići su utoliko neodlučno upozoravali naivne i nevine Hrvate na opasnost od strastvenih okupatora pa su zato stradali u Beogradu... Evo zamalo nije stradao i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, koji još nije izvukao pouku što se je sve dogodilo Stjepanu Radiću i tadašnjim hrvatskim zastupnicima u srbijanskoj skupštini. Danas, istim šablonama kao 1918. godine, 1941. godine i 1990. godine, četnici s Šešeljom i sličnima izazivaju i pripremaju se za rat u pogodnom trenutku protiv Hrvatske.


Zagreb-Zadar, 18. travnja 2018. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 20:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.04.2018., srijeda


Dodik bi htio gurnuti nevine i naivne u još koji svjetski rat
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Dodik bi htio gurnuti nevine i naivne u još koji svjetski rat

http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/stranka-hrvatskog-zajednistva-dodik-bi-htio-gurnuti-nevine-i-naivne-u-jos-koji-svjetski-rat-1153132/



Nakon što je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na autocesti u Hrvatskoj kod Vinkovaca platio kaznu zbog prebrze vožnje pri povratku iz Beograda, a u vezi toga Dodik je novinarima naveo „da ga ne treba štititi hrvatska policija i da se ne osjeća sigurno kada ga oni štite i da vjeruje da će vrlo brzo biti izgrađen autoput od Banje Luke do Bijeljine, do granice sa Srbijom, i neće biti potrebe za putovanje kroz Hrvatsku”. Dodiku još nije jasno da hrvatska i bošnjačka vojska mogu u svakom momentu prekinuti koridor u Posavini i kontrolirati ga do granice sa Srbijom. Dakle, mogući izgrađeni autoput od Banje Luke do Bijeljine, do granice sa Srbijom mogu uvijek kontrolirati Hrvati i Bošnjaci u BiH. Dodik igra na kartu intriga i zamora, jer misli da će se svijet umoriti od BiH-a, odnosno vara međunarodnu zajednicu. Od 220.000 Hrvata u RS ostalo je 8000. Dakle, od 220 tisuća koliko ih je bilo do 1992. godine, 92 posto Hrvata protjerano je iz Republike Srpske.
Eto kako je Dodikova RS došla do područja, na etničkom čišćenju i zločinima, preko kojega namjerava izgraditi autoput od Banje Luke do Bijeljine, do granice sa Srbijom, a preko kojega će se Dodik osjećati sigurno.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić najavio je u utorak u Trebinju jače veze Srbije i Republike Srpske, dok je predsjednik tog entiteta Milorad Dodik istodobno izjavio kako se nada što bržem nestanku "granice na Drini".

Sada je svima jasno da Hrvatska nije u NATO savezu Srbija bi već počela rat protiv RH i BIH.

Kao što je poznato Garašanin i Karadžić pokušali su širiti srpske granice do crte Virovitica – Karlobag. Što je Milošević konkretno, vojnom silom pokušao realizirati, a što nakon neuspjeha Srbi sa svojim mentorom SPC i bezdušnim hrvatskim janjičarima žele realizirati i danas, ne odustaju. Na njihovu žalost rijeka Drina ponovo je granica i preko koje neće više gurnuti nevine i naivne u još koji svjetski rat.

Hrvatski narod, naročito zadnje stoljeće pod pritiskom je okupatora, neprosvijećenih vladara iz redova orjunaša, solunskih boraca. . . i „Strosmajera“, pomoću kojih se pomicala granica zapadno od Drine i zatirao hrvatski jezik, pa kao takvi serviraju Hrvatima vladare da im diktiraju da postanu bezdušni kao što su i sami, samo radi osobnih koristi, dok zajednici ruše temelje. Diplomatsko komuniciranje posljedica je laži naroda istočno od rijeke Drine, koji su davno odlučili služiti materiji,što im se kao bumerang vraća u negativnom smislu.

Kako zlo ima tendenciju širenja, spomenuti vandali širili su svoju izopačenost i zapadno od rijeke Drine, prema jugu i sjeveru. Zatečeni narodi na područjima i dalje od Austrije uvjerili su se u njihovu izopačenost: da njihova riječ ne znači ništa, da samo kradu i ubijaju. S njima se ni onda nije moglo komunicirati i uspostaviti dijalog kao bezdušnicima, samo su se usmjeravali protiv života, sijali beznađe i smrt. Zato u tom neredu koji se širio i zapadno od Drine komuniciralo se posebnim diplomatskim stilom, jer riječ je o posebno opasnom zlu, da bi se kako-tako osluhnulo njihove uvijek podle namjere.
Zato i danas s njima treba samo diplomatski komunicirati i ne dozvoliti im . . .


Zagreb-Zadar, 11. travnja 2018. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.04.2018., petak


UZ SUGLASNOST VLADE RH NACIONALNI PARK PLITVIČKA JEZERA PRODAO MOTEL “MASLENICA” I ZEMLJIŠTE UKUPNE POVRŠINE 58 300 m2 U IZNOSU OD 100.000,00 DEM
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
Podružnica Zadarske županije

Priopćenje za javnost


UZ SUGLASNOST VLADE RH NACIONALNI PARK PLITVIČKA JEZERA PRODAO MOTEL “MASLENICA” I ZEMLJIŠTE UKUPNE POVRŠINE 58 300 m2 U IZNOSU OD 100.000,00 DEM

http://www.hrnews.hr/vijesti/hrvatska/uz-suglasnost-vlade-rh-nacionalni-park-plitvicka-jezera-prodao-motel-maslenica



Motel “Maslenica” kod Masleničkog mosta u općini Jasenice (Zadarska županija) je bio u sastavu Nacionalnog parka Plitvička jezera, a kojega je prije 19 - godina kupio Ivan Strika hrvatski iseljenik iz Australije, koji je podrijetlom iz Lovinca, Općina Poličnik. Motel "Maslenica" je i nakon 19 godina od kupnje i dalje devastiran i neobnovljen.

U vezi prodaje Motela “Maslenice” SHZ je sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama zatražio od NACIONALNOG PARKA PLITVIČKA JEZERA po kojim uvjetima je prodan navedeni objekt Ivanu Striki.

Dostavljamo hrvatskoj javnosti odgovor Nacionalnog parka plitvička jezera:

Poštovani ,
Nastavno na e-mail Ustanove od 26. ožujka 2018. godine, te nakon izvršene provjere podataka iz arhive Ustanove ovim putem Vam odgovaramo na Vaš zahtjev za pristup informacijama kako slijedi.
Dana 19. srpnja 1999. godine sklopljen je Ugovor o prodaji nekretnina između Ustanove kao prodavatelja i g. Ivana Strike kao kupca, kojim Ugovorom je Ustanova prodala g. Striki nekretnine u Maslenici koje u naravi predstavljaju Motel „Maslenicu“ i pripadajuće zemljište ukupne površine 58 300 m2 za kupoprodajnu cijenu u iznosu od 100.000,00 DEM uvećanu za iznos komunalne naknade od 40.000,00 DEM. Prije sklapanja navedenog Ugovora o prodaji nekretnina Ustanova je dobila suglasnost Upravnog vijeća Ustanove (25. rujna 1998. godine), kao i Vlade Republike Hrvatske (18. prosinca 1998. godine).

S poštovanjem,
Nataša Maričić Brkljačić, dipl. iur.
v.d. voditelja Službe zajedničkih poslova – tajnik Ustanove


Zadar, 6. travnja 2018. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
Podružnica Zadarske županije

- 20:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.04.2018., ponedjeljak


ČOVJEK SE OČITUJE KOLIKO ZASTUPA JEDNO ZAJEDNIŠTVO - OPĆE DOBRO
USKRSNUĆE – PROSVJETLJENJE
U IME ŽIVOTA VESELJE ...
SVIM HRVATIMA U DIJASPORI I HRVATSKOJ PUNO VESELJA!


***

ČOVJEK SE OČITUJE KOLIKO ZASTUPA JEDNO ZAJEDNIŠTVO - OPĆE DOBRO



Ako čovjek ne živi u ime zajednice – općeg dobra, Jednog ..., pojedinac izdvojen izopačen je kao nijedan, nitkov, jer ne djeluje zajedno u svojoj zajednici, po načelima Stvoritelja, ne teži kraljevskom vrhu u konstelacijama općeg dobra, koje funkcionira radi orijentacije svakom pojedincu. Dakle, pojedinac koji se iz bilo kojih razloga izdvaja iz općeg dobra, zajednice narušava sklad Jednog, na strani je zla. Treba spoznati da dobro spaja i garantira smisao življenja na Zemlji, dok zlo razdvaja – stvara nezadovoljstva, tako se i čovjek opredjeljuje za sebe ili protiv sebe. S napomenom da je razmišljanje – djelovanje uzrok, što se pretpostavlja u Jednom ..., treba se ustajati svakog dana da bakljonoše, pojedinci vrište da se Hrvati ustaše – ustaju toliko puta protiv zla, kao što će i ubuduće ustajati – činiti u ime zajednice, svaki dan. Dakle, misliti i djelovati je uzrok smisla života - svaki dan u godini, što čovjeka ojačava pa se nema razloga bojati ( neznanje i strah su atributi koji govore o pojedincu). Oni koji imaju razloga boje se, kao egoisti – ateisti – materijalisti robovi su osjetila po volji, jer razbijaju Jedno – opće dobro, zato su i bestemeljni ( samo oni ), jer nisu obraćenici, vampiri su - bakljonoše, koji lunjaju po mraku, jer nisu prosvijetljeni. Čovjek kao pojedinac, po kategorijama kvalitete, mogao je i može na Zemlji dostizati u svojoj zajednici kraljevske visine, prosvjetljujući se na beskonačnom putu. Sebe po načelima pokazuje drugima kako je u ime Jednog dostigao taj nivo za vidjeti - uzorno poticajan ... Takav pojedinac svjesno je neustrašiv, jer nije rob osjetila, s razlogom uskrsava i ima se čemu veseliti ..., na raspolaganju je zajednici ..., pokazuje da je u zajednici zajedno. Blago zajednici u kojoj se takvi pojedinci pojavljuju ..., koji su odraz načela Života po kojima se živi uspravno ..., suprotnost su neuredni s kojima se narušava samopoštovanje ..., kada je zajednica u moralnoj krizi – kao raštimani orkestar ... Rješenje je talentirani vladar – vlast koji će narod, navikavanjem na red i rad, usmjeriti na put Života na kojem se ustrajava, spoznaje i radosno živi.

HRVATI trebaju birati predsjednika i premijera između pet kandidata za predsjednika i pet za premijera iz Hrvatske i dijaspore, koji će po dužnostima biti odgovorni. Znajući da je politika uzrok po djelovanju, a posljedica kao odraz djelovanja - pokazuje rezultate brižnosti za opće dobro. Do sada Hrvatima kao narodu definicije što je politika očito nisu prihvatljive, jer su red i rad u raskoraku sa smislom življenja i općim dobrom.

Podrazumijeva se da je prosvijetljeni pojedinac biran za koordinatora kao uzor po žrtvovanju – talentima iz zajednice u kojoj obitava. Takav, očigledno, prosvijetljeni čovjek po žrtvovanju za opće dobro nije rob osjetila pa je u službi pomoću Stvoritelja svojoj zajednici na raspolaganju prema načelima .... Ustrajno na putu besmrtnosti – Života ..., pozvan i odgovoran je kao koordinator da služi ... Zna da ( po porušenoj ekonomiji se ruši država, da čovjek kao duhovno biće golu egzistenciju pretpostavlja) su red i rad uvjet uzornosti.

Prosvijetljeni sluga, čuvar - koordinator primjerno se žrtvuje, zato je zaštićen i siguran uz Oca, gdje bez straha - sa Stvoriteljem kao medij Dobra diktira svome narodu i potiče na spoznaju po načelima ..., djeluje i oslanja se na Izvor Života ..., Spasitelja koji raširenih ruku čeka zalutale pojedince.

Dakle, po imenu se izdvaja i označava specifičnost pojedinaca i naroda, kako po dužnostima tako i odgovornostima, čineći sami sebi sude.

Zadar, ožujak, 2018. godine

dr. sc. Ilija Barjašić
predsjednik Pokreta za preporod hrvatskog duha i
poticanje nataliteta u Hrvatskoj ŽIVOT
predstojnik HAZUD-a za poticanje nataliteta u Hrvatskoj

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.04.2018., nedjelja


ČESTITKA
ČESTITKA



SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS SVIM HRVATIMA I HRVATICAMA
ŽELI VAM
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 12:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #