STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

29.11.2014., subota


IVICA PAPEŠ JE KUPIO DIO ZGRADE I VINSKOG PODRUMA PZ VUKŠIĆ U STEČAJU
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA BENKOVAC

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


IVICA PAPEŠ JE KUPIO DIO ZGRADE I VINSKOG PODRUMA PZ VUKŠIĆ U STEČAJU



Svi su očekivali pokretanje proizvodnje, a potom se dogodila najveća krađa, odnosno imovina je opljačkana.


PZ VUKŠIĆ- rezervoari kapaciteta svaki po 50 vagona te više desetaka manjih Inox rezervoara kapaciteta 5 vagona opljačkani i odneseni. Fotografirano prije pljačke, 2010. godine.

Posljedice pljačke i uništenja gospodarskih subjekata su teške, a naročito se to odnosi na poljoprivrednu zadrugu Vukšić u mjestu Vukšić kod Benkovca

Poljoprivredna zadruga je osnovana 1945. godine po tadašnjim propisima. Ista je bila nositelj razvoja na području Vukšića i okolnih mjesta. Bila je uzor zadrugarstva u Zadarskoj županiji, a imala je 1990. godine 363 djelatnika. Od toga 198 zaposlenih u Poljoprivrednoj zadruzi Vukšić, a 165 u njezinu konfekcijskom pogonu - tvornici modne konfekcije. U Poljoprivrednoj zadruzi su bili zaposleni pretežito mještani Vukšića, Lišana Ostrovičkih, Bulića, Lepura, Provića, Stankovaca, Crljenika, Velima, Budaka, Banjevaca i dr.

U poslovanju kao poljoprivredna zadruga bila je jedna od gospodarstveno najvećih i najačih u Hrvatskoj.

Obnova Poljoprivredne zadruge je uspješno započela i nakon završetka Domovinskog rata 1995. godine, ali je zaustavljena zbog neurednog poslovanja bivšeg direktora Marka Nakića, zvanog Žućo, protiv kojega je bila pokrenuta i istraga na Županijskom sudu u Zadru. Kod obnove nadležne institucije trebaju izvršiti provjeru koliko je PZ Vukšić od države dobila sredstava za obnovu za štetu nastalu na objektima zadruge tijekom srpske agresija i gdje su sredstva.

Vukšićani su godinama stvarali PZ Vukšić, a nakon VRA Oluja kriminalne skupine su preko isceniranog i izmišljenog stečaja otuđile vrijednu imovinu. Zadruga je mogla uredno poslovati i bez objekata u Vukšiću jer je već ranije imala u vlasništvu poslovne objekte u Stankovcima, Zadru i dr., dok se ne obnove postojeći objekti u Vukšiću.

Nakon toga, više od 15 godina od završetka rata, zadruga odlazi u stečaj, a zatim u likvidaciju.

Prvi stečajni upravitelj zadruge je bio Davorko Radić koji nije zaštitio imovinu zadruge, a kasniji stečajni upravitelj Edvin Šimunov također nije našao rješenje da se pokrene proizvodnja, već ju je prepustio kriminalnim skupinama da je opljačkaju.

PZ Vukšić je posjedovala modernu vinariju kapaciteta 800-900 vagona za proizvodnju vina, čija je imovina nedavno u stečaju likvidirana. Mještani Vukšića su strašno ogorčeni, nervozni i nezadovoljni provođenjem stečaja nad imovinom PZ Vukšića.

Umjesto da se pokrene proizvodnja, tijekom 2011. godine neke kriminalne skupine došle su u vinski podrum u Vukšić gdje su razmontirali, odnijeli i opljačkali 3 velika Inox rezervoara kapaciteta svaki po 50 vagona te više desetaka manjih Inox rezervoara kapaciteta 5 vagona, razne centrifugalne pumpe, muljače, prese, kotlove, transportne trake i drugo, a sve to u vrijednosti više milijuna kuna. Nadležne institucije još nisu reagirale na navedenu pljačku.

U svom sastavu PZ Vukšić je imao 52 prodavaonice mješovite robe na području čitave Hrvatske i više ugostiteljskih objekata.

PZ Vukšić je sam izgradio i prostor površine 150 m2 za poštanski ured u kojem je bila postavljena telefonska centrala s 240 priključaka. Poslovni prostor za poštu nakon rata nije obnovljen te je sada devastiran.

Zbog dobrog poslovanja u poljoprivrednoj proizvodnji i trgovačkoj djelatnosti PZ Vukšić se razvijao te je krajem 80-godina prošlog stoljeća izgradio tvornicu modne konfekcije u Vukšiću u kojoj je bila zaposlena pretežito ženska radna snaga od oko 165 radnica. U tvornici su se šivale traperice, košulje, majice te hrvatske zastave i dr.

Također, PZ Vukšić je izgradio i servis za popravak svih poljoprivrednih strojeva, a koji bi obuhvaćao servisiranje poljoprivrednih strojeva u Zadarskoj i Šibensko - kninskoj županiji.

Imao je i više skladišta za građevinski materijal, prehranu, repromaterijal i dr.

PZ Vukšić, pripremila je i gospodarstvenu projektnu investicijsku dokumentaciju za izgradnju Industrijskog pogona za preradu poljoprivrednih proizvoda (prerada voća i povrća, konzerviranje voća i povrća, prerada mlijeka i mliječnih prerađevina), ali je projekt zastao zbog bombardiranja mjesta Vukšić kada su znatno oštećeni objekti poljoprivredne zadruge.

PZ Vukšić je jedan i od osnivača Komercijalne banke Zadar koja je u prosincu 1989. godine bila registrirana kao dioničko društvo pod nazivom Dalmatinska banka d.d. Sada je u stranom vlasništvu pod nazivom OTP banka.

Početkom agresije na RH, PZ Vukšić je zbog postojećih kapaciteta imala značajnu ulogu za logističku podršku hrvatske policije i vojske. Osim objekata u Vukšiću zadruga je dala na korištenje poslovne objekte i u Stankovcima gdje je bila otvorena Ispostava policijske postaje i Povjerenstvo Vlade RH za općinu Benkovac.
Navedenu tvornicu u Vukšiću, servis i veliko skladište je u stečaju kupio privatni poduzetnik Šime Nimac iz Lišana Ostrovičkih, vlasnik poduzeća Đimica d.o.o. Zadarski list, 28. veljače 2011. godine objavio je tekst pod naslovom Osam zadarskih tvrtki na sudu zbog neplaćanja naknade za šume. Zbog neplaćanja zakonom propisane naknade za općekorisne funkcije šuma (OKFŠ) na Trgovačkom sudu u Zadru u ovršnom postupku s Hrvatskim šumama našlo se ukupno osam zadarskih tvrtki među kojima je i poduzeće Đimica d.o.o.
Na isti način je prije nekoliko godina Nimac kupio u stečaju zgradu bivšeg društvenog poduzeća Promet u Benkovcu koju je preprodao HEP-u za nekoliko milijuna kuna. Stečajni upravitelj Prometa je bio gore navedeni Davorko Radić, a zamjenik predsjednika nadzornog odbora Prometa d.d. Benkovac bio je Branko Kutija, sadašnji gradonačelnik grada Benkovac i saborski zastupnik, od 1997. do 2009. godine. Subjekt je ugašen 2009. godine.
U ime reda iste treba lustrirati i konfiscirati im imovinu koju su ugrabili.
PZ Vukšić je imao i izgrađen veliki stambeno-poslovni centar u Stankovcima oko 3200 m2 u kojemu je bila samoposluga, ugostiteljski objekt, banka i nekoliko stanova, a koji je prodan zadarskom Soniku za samo oko 150.000,00 eura. Osim navedenog, prodana je velika samoposluga u Zadru za oko 70.000,00 eura.
Samoposlugu u Vukšiću kupilo je također poduzeće Sonik iz Zadra i dr.

Vlastodršci grada Benkovca i Zadarske županije više od 15 godina nisu pokazivali nikakav interes za obnovu Poljoprivredne zadruge Vukšić te su pridonosili da se ne obnovi gospodarstvo na području Vukšića.

Pojedine općine koje su susjedstvu mjesta Vukšić udaljene pet šet kilometara kao što su Stankovci pa i sam grad Benkovac osnovali su poslovne zone te nekontrolirano ulupali velika novčana sredstva države u kojima nisu otvorili niti jedan proizvodni pogon, već samo skladišta koja zjape prazna i u kojima nema zaposlenih. U Vukšiću već postoji infrastruktura (industrijska struja i dr.) i objekti te su mogli otvoriti nekoliko proizvodnih pogona i ne bi na području Benkovca i Stankovaca bilo nezaposlenih.


U Vukšiću, 29. studenog 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA BENKOVAC

- 17:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.11.2014., petak


EVA JE BEZNAĐE I OPOMENA ČOVJEKU
EVA JE BEZNAĐE I OPOMENA ČOVJEKU




Isus u ime života potiče i prima bludnice, lopove i ... Potičući posrnule, prihvaća ih, nakon ispovjedi i molitve, što je uvjet da se dogodi život novi .., nošen na krilima nade koju Isus predstavlja po pravilima Života. Tako On probudi – oživi Magdalenu, a ona zahvali.

Dakle, iz ljubavi se pomaže slabima, a spašeni su više po milosti nego po zasluzi. Tko prilazi Isusu i vjeruje u Život i spašen je... U odnosu na Evu, kao lašca koji truje ljudski rod .., Magdalena se vrati Ocu – Životu, osloni se na čuvara pravila Života Isusa - nadu koja osvjetljava put Života.., svjetlo i nada za izgubljene u mraku, za omađijane koji bi ordinirali, formulirali i koordinirali po sebi u svojoj stvorenoj agoniji.

Zato se razvratna Eva pokazuje tragičnom u odnosu na Magdalenu, koju po molitvi Isus primi i oživi. Znači, čovjek je po volji odraz svojih djela. Kao i Eva, zanesena strašću pozvala zmiju u gnijezdo, na ognjište djece svoje, žrtvuje ih kao dobro ...

Dakle, lukavim lašcima ljubav služi kao maska dok uvjeravaju i truju, jer ne razlikuju dobro od zla. Zato Eva koja nema ljubavi ne traži oprost grijeha. Konkretno, tako se u Hrvatskoj prezentira predsjednica stranke ORaH Mirela Holy, ona bi abortusima ubijala hrvatsku djecu, a one koji se rode ubijali bi drogom, znači Hrvate bi usmjeravala beznađu .., Ako prevari Hrvate i pobijedi na izborima u Hrvatskoj regrutirat će ginekologe da to rade po uputama ... Njoj se pridružuje ministar zdravstva Varga - varka zbog legalizacije narkotika, bez kojih orgijanje s Evama i nije potpuno,
Dakle, zlo se odražava proporcijalno lažima, a lažac po svojim djelima odražava zasluženo proklestvo.

Ranjena Magdalena se spašava molitvom i obraćeništvom u ime Života. Kao biće razuma prestaje biti žrtva strasti u društvu smrtne Eve . . . Eto zašto i kako Magdalena pretvori beznađe u novi život.
Obraćenici se tako spašavju od ludila pa ne truju druge, ne urušavaju život u suradnji sa sotonom.

Dakle, nakon neredom stvorene agonije, Eva je konačna i opomena, dok će Magdalena na beskonačnom putu slaviti Život.
Koliko Eva Adamu laže, toliko je tragična, svojim orgijanjem uzrok je beznađu... Eva u ludilu ne zna da čovjek po slobodnoj volji griješi i sudi sam sebi, čime se pokazuje drugima u svome očaju. Jer je razvratništvom odabrala zlo - prokletstvo ...

Obraćeništvo čovjeka spašava ... koji zavaran prividom i neredom - zaboravi pravila Života... Pored vjere i nade urušena Eva – ne ispovijedi se i ne zatraži oprost, zato je tragična i ne živi, jer izgubila je vjeru u život i nadu kao pomoć Svoritelja.

Ovim izlaganjem lašcu s maskom ljubavi na znanje! kako i zašto se gubi snaga i pravi značaj, takva ljubav odražava praznu ljušturu koja razdvaja i iscrpljuje. Što je za istaći, uzrok je prokletstvu, koje nastupi kada se čovjek suprostavlja pravilima života. Jer urušena lažna ljubav se očituje da ne poštuje Život, što se vidi kao tragičnost i opomena. Tako je dok se zastupa luciferstvo s maskom ljubavi... dok maglom trujući, iscrpljuje i razdvaja.
Doista sve je za vidjeti potom i spoznati, a ljubavi ne trebaju atrbuti i trovači. Dakle, lašci su zamka djeci .., koju ljubav krasi i čuva od nereda i magle.., što je garancija nastavaka života na Zemlji ...

A preko bioloških roditelja koji ne žive po pravilima Života, urušava se Život, jer nisu samokritični, pa su iskušenja i balast djeci, jer ljubav im posluži samo kao maska za obmanjvanje.

A smisao je da se čovjek na Zemlji pokazuje kao dobro, a vidi se kao pojedinac, obitelj ili zajednica kojoj pripada, kakav je čiji je i kamo teži... sve drugo su maske i puste želje lašca. Koliko je kao čovjek pozitivn, poticajan - ili isprazan, odraz je ljubav ili maska ljubavi, kao lažac ljubav koristi kao masku da laže, a što je očigledno...

A vjera i nada izvlače iz blata i podižu na svojim krilima, pod uvjetima da se ne brkaju strasti i ljubav. Neredom se ne živi, izgubi se vjera u Život i nada ...


Zadar, studeni 2014. godine


dr. sc. Ilija Barjašić
Predsjednik pokreta za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj Život
i
Predstojnik HAZUD-a za poticanje nataliteta u Hrvatskoj


- 12:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.11.2014., četvrtak


ISPLATIVO TRGOVANJE U OPĆINI POLIČNIK
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK


ISPLATIVO TRGOVANJE U OPĆINI POLIČNIK




Općina Poličnik zastupana po općinskom načelniku Davoru Lončaru iz Poličnika prodala je u Gospodarskoj zoni Murvica - jug poduzeću Titulus d.o.o. Dugopolje, Leopolda Mandića 18., zastupana po direktoru Stanislavu Muciću, 2009. godine neizgrađeno građevinsko zemljište kat. oznake čestice zem. 945/71 u površini od 24.089 m2, čest.zem. 945/72 u površini od 27.409 m2 i čest. zem. 945/74, 945/87 u površini od 25.101 m2, sve upisane u zk.ul.736 k.o. Murvica, ukupne površine 76.599 m2, u ukupnom iznosu od 1.823.822,19 EUR-a.

Prema zaključenom kupoprodajnom Ugovoru br.05/09, 16. ožujka 2009. godine u članku 6. Ugovora kupac se obvezuje od nadležnog tijela, u roku od 6 (šest) mjeseci od dana isplate kupoprodajne cijene, zatražiti lokacijsku dozvolu za izgradnju građevinskog objekta.
Kupac se obavezuje započeti s izgradnjom građevinskog objekta u roku od 6 (šest) mjeseci od dana ishođenja pravomoćne lokacijske i građevinske dozvole, te dovršiti građevinu i staviti je u poslovnu funkciju najkasnije u roku od 18 (osamnaest) mjeseci od dobivanja valjane građevinske dozvole.
Poštivanje ugovornih rokova iz prethodnog stavka je bitan sastojak ovog Ugovora te za slučaj neispunjenja obaveza kupca, prodavatelj ima pravo pismenom izjavom raskinuti ovaj Ugovor, bez obzira na upis u posjed u katastar Zadar i uknjižbu u zemljišne knjige u Općinskom sudu u Zadru, a uplaćena sredstva vratiti kupcu umanjena za 10% i za iznos uplaćene jamčevine po javnom natječaju, bez prava kupca na kamate na uplaćena sredstva.

Prema članku 7., Ugovorne strane suglasno utvrđuju da kupac ne može trećim pravnim i fizičkim osobama prodati neizgrađeno niti djelomično izgrađeno građevinsko zemljište koje je predmet ovog Ugovora, za period od 10 godina od dana sklapanja ugovora osim uz izričitu pismenu suglasnost Općinskog poglavarstva.

Na temelju Rješenja Trgovačkog suda u Zadru od 30. listopada 2009. godine pod posl.br.Tt.-09/435-6, promijenjen je naziv i sjedište tvrtke Titulus d.o.o. Dugopolje, Leopolda Mandića 18, MBS-060243323 u TITULUS 2009 d.o.o. Poličnik bb, MBS-060243323, OIB-67511648234.

Poduzeće TITULUS 2009 d.o.o. Poličnik kao kupac, na to isto neizgrađeno građevinsko zemljište 2010. godine podiže 4.500.000,00 EUR-a od SOCIETE GENERALE – SPLITSKA BANKA D.D., Split, koja na nekretnini zasniva založno pravo.

Općina Poličnik je prodala parcele neizgrađenog građevinskog zemljišta Titulus d.o.o. Dugopolje, odnosno TITULUS 2009 d.o.o. Poličnik za 1.823.822,19 EUR-a , a potom je TITULUS 2009 d.o.o. Poličnik na te iste parcele podigao kredit od Splitske banke u iznosu od 4.500.000,00 EUR-a. Razlika je 2.676.177,81 EUR-a.

Općina Poličnik je prodala neizgrađeno građevinsko zemljište za 23,81 EUR/m2, a banka je to isto zemljište procijenila za 58,75 EUR/m2 i dala kredit poduzeću TITULUS 2009 d.o.o., u ukupnom iznosu od 4.500.000,00 EUR-a.

Poduzeće TITULUS 2009 d.o.o. Poličnik do danas još nije počelo izgradnjom bilo kakvog (poslovnog) objekta na kupljenom zemljištu.


U Zadru, 27. studenog 2014. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

- 15:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.11.2014., srijeda


BIRAJMO PREDSJEDNIKA ZASLUŽENOG PO BIOGRAFIJI I DJELIMA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

BIRAJMO PREDSJEDNIKA ZASLUŽENOG PO BIOGRAFIJI I DJELIMA



Birajmo samo uzorna Hrvata za predsjednika države kao i za svaku drugu funkciju. Hrvati ne smiju biti žrtve sredstva javnog informiranja, tj. propagande dirigirane po psihologiji za mase pa da nesvjesno izaberu i potvrde sebi Macbetha, odnosno da Macbeth sam sebe na taj način izabere. Njihov stil je već iz navike prešao u tradiciju, a što Hrvatima donosi ugnjetavanje i žalost. Toliko drskima i opasnima više se ne bi trebalo dozvoliti da uništavaju Hrvate, ne dozvoliti im da oni u svojim nekim anketama – u tko zna koje države institutima pripremljenim - uvjeravaju u laži, što je oruđe zla i pakleni grijeh.

Za nepovjerovati, opet se javljaju neki za pripremljenog predsjednika Macbetha . . . koji su osujećeni u njihovim namjerama pa im preporučujemo da idu u za njih pripremljene magareće klupe. Svi se oni predstavljaju kao meštri i neki tehničari specijalisti. Toliko „nisu spoznali“ da jednom narodu za predsjednika treba mudrac, eto koliko su svjesni, tj. sposobni, a ipak smjelo bi uzeli tu funkciju koja pripada hrabrom mudracu. Hrvati su žrtvama stvorili ovo što imaju, ukupan sadržaj – Hrvatsku, koju bi opet rastakali Macbethi, jer oni su iz škole za nadgradnja tendencioznih stranaca. Oni su meštri i kao nadgradnja naučili mutiti bistru hrvatsku vodu. Dakle, umjesto da se srame što se ponekad čovjek i ponada da će se pokajati oni se i dalje ponose. Nažalost, na to i danas ukazuju njihova djela.

Iz kuta dobra po pozitivnim civilizacijskim mjerilima, zna se da Macbethi nisu svjesni pa ih stoga treba spriječiti, jer bi hrvatski narod teško izdržao još jednog ne lustriranog koji bi se nametnuo, a uglavnom se iz korpusa od 10 % kandidiraju za predsjednika Hrvatske. Zato iz svakog sela i grada u Hrvatskoj osviješćeni Hrvati moraju biti svjesni odgovornosti ukoliko djelom ili propustom dozvole ne lustriranim Macbethima da ih prevare i sebe ponovno ustoliče za predsjednika Hrvatske.

U prošlim stoljećima vladajuća garnitura sastavljala se od okupatora i pojedinaca (produženih ruku) iz hrvatske zajednice. Po namještaljkama uvijek bi na izborima pobijedili spomenuti antinarodni pojedinci. Tako se uglavnom i danas događa hrvatskom narodu, a što pokazuju rezultati tih garnitura koje su vladale zadnjih dvadesetak godina hrvatskom zajednicom.

Dakle, istina koja se nameće svakom pojedincu kao očigledno, koja kao već alarmantna opomena hrvatsku zajednicu upozorava kako se mora odreći robovske tradicije iz prošlih stoljeća tako da u buduće odgovorno bira predsjednika, koji je to zaslužio po svojoj biografiji i djelima.

Nikada više ne bi se smjelo izabrati sebi vođe iz korpusa nekih repova koji su na bilo koji način imali veze s okupatorima hrvatskog naroda. Zapravo, ovo je pravilo kojeg se drži svaki civilizirani narod na planeti Zemlji. Neka ovu preporuku hrvatski narod shvati krajnje ozbiljno i da se ne da kupiti dva dana prije izbora nekim mrvicama, «povišicama», nekim obećanjima. Ubuduće kada bi pobijedili pomoću svojih varki, narod bi imao i više praznih obećanja, jer umišljeni vlastodršci i kada bi htjeli nemaju više što dati. Dakle, od sada hrvatski narod mora izabrati najboljeg kandidata koji će spriječiti daljnje propadanje hrvatske zajednice.


Zagreb-Zadar, 26. studenog 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 15:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.11.2014., utorak


Općina Ražanac najnetransparentnija jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj
Općina Ražanac najnetransparentnija jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj

http://www.zadarskilist.hr/clanci/18112014/starigrad-najtransparentniji-u-zupaniji-razanac-medu-najnetransparentnijima-u-drzavi


Općina Ražanac među najnetransparentnijima u državi

Općina Ražanac drži neslavni rekord jedne od pet najnetransparentnijih jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj, četvrta je po netransparentnosti rada među 576 jedinica lokalne i regionalne samouprave u Hrvatskoj. Najvišu ocjenu u Zadarskoj županiji ima Općina Starigrad koja je 48. po transparentnosti u RH.

Zadarska županija ima 6 gradova i 28 općina. Najvišom kategorijom - izrazitom transparentnošću (ocjena iznad 7,5 do maksimalnih 10 bodova) ne može se pohvaliti niti jedna lokalna jedinica u Zadarskoj županiji, dok ih je u Hrvatskoj čak 23.

Pokazalo je to treće po redu istraživanje "LOTUS 2013./14." koje je GONG, u suradnji s Udrugom gradova, proveo u područjima transparentnosti rada i otvorenosti prema građanima, suradnje s organizacijama civilnog društva te funkcioniranja mjesne samouprave.
Općina Ražanac, na čijem je čelu nezavisni načelnik Nikola Miletić, njegov zamjenik Dragutin Miočić, koji je predhodnih 20 godina kao HDZ-ovac bio načelnik Ražanca, i predsjednik Vijeća dr. Nediljko Jović (HSP AS), je čvrsto u "topu 5" izrazito najnetransparentnijih jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj.

Općina Starigrad, koja je s 6,33 boda postigla najbolji županijski rezultat, nalazi se u skupini transparentnih, na 48. mjestu.
Prema istraživanju, poslije Starigrada na 55. mjestu sa 6,14 bodova je Zadar, Benkovac je 59. sa 6,05 bodova, a Biograd na Moru 75. s 5,63 bodova. Na listi transparentnih u Zadarskoj županiji još je jedino Općina Gračac koja je 106. s 5,07 bodova.

Prema istraživanju "LOTUS 2013./14." na neslavnoj listi izrazito netransparentnih lokalnih jedinica pored Ražanca pri samom dnu je i Općina Povljana na otoku Pagu s 0,87 bodova (prije dvije godine 2,03 bodova), a vrlo loše stoje i Općina Sali na Dugom otoku, Stankovci (1,31) i Sukošan (1,61 bod).


- 17:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.11.2014., nedjelja


SMIŠLJENO MANIPULIRANJE ZADARSKOG PORTALA „057INFO“
057info
Glavni urednik

SMIŠLJENO MANIPULIRANJE ZADARSKOG PORTALA „057INFO“


http://www.057info.hr/vijesti/2014-11-23/zeljko-vinski-umjesto-miljenka-marica-na-celu-shz



Poštovani,

Prema Zakonu o medijima objavite ispravak informacije u Vašem mediju 057info , dana 23.11.2014. godine u tekstu pod naslovom Željko Vinski umjesto Miljenka Marića na čelu SHZ

Netočna je informacija u navedenom tekstu da je Željko Vinski umjesto Miljenka Marića na čelu SHZ. Željko Vinski je i u prethodnom mandatu bio predsjednik SHZ-a, a Miljenko Marić, zamjenik predsjednika SHZ-a.
Očito da smišljeno manipulirate javnošću i po nečijim uputama.

Zadar, 23. studenog 2014. godine


mr.sc. Miljenko Marić
zamjenik predsjednik SHZ-a

- 19:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.11.2014., subota


IZABRANO NOVO ČELNIŠTVO SHZ-a
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


IZABRANO NOVO ČELNIŠTVO SHZ-a



Dana 22. studenog 2014. godine u Zadru održana je sjednica Sabora SHZ-a na kojem je izabrano predsjedništvo stranke za sljedeće 4- godišnje razdoblje.

Za predsjednika SHZ-a je izabran Željko Vinski, ing.građ., a za zamjenika predsjednika mr.sc. Miljenko Marić.
Za potpredsjednike SHZ-a izabrani su Vladimir Peulić, dipl.ing.stroj. i Milivoj Miletić, dipl.ing.građ, a za članove predsjedništva SHZ-a dr. Jasenka Miletić, Miro Klarić, Ljiljana Draženović, ing., Zvonko Pavlinović i Borna Nimac.


U Zadru, 22. studenog 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 17:05 - Komentari (1) - Isprintaj - #

20.11.2014., četvrtak


ISMIJAVANJE HRVATSKOG NARODA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

ISMIJAVANJE HRVATSKOG NARODA



Bandićev odvjetnik Marijan Hanžeković digao je kratkoročni kredit u iznosu 15 milijuna kuna kako bi njegov klijent mogao izaći na slobodu.

Građani puštanje na slobodu Bandića komentiraju i postavljaju pitanja:

1. Može li se opravdati 15 milijuna kuna kredita ako novac ne provjeri Ministrastvo financija, odnosno Porezna uprava?

2. Tko će plaćati silne kamate na kredit od 15 milijuna kuna?

3. Može Vas biti sve sram što ismijavate hrvatski narod dovodeći psa na puštanje što ne priliči čovjeku.

4. To nijedan narod na svijetu ne bi tolerirao.

5. Narodi kroz povijest posrtali su načinom kakav danas postoji u Hrvatskoj?



Zadar, 20. studenog 2014. godine



Stranka hrvatskog zajedništva
Podružnica Zadar

- 18:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Dostavljena prijava protiv predsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju
ŽUPANIJSKOM ODVJETNIŠTVU

Dostavljena prijava protiv predsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju

http://www.057info.hr/vijesti/2014-11-19/dostavljena-prijava-protiv-predsjednika-hrvatskog-fonda-za-privatizaciju



Udruga bivših zaposlenika "SOLIDARNOST" Zadar, dostavila nam je obavijest u kojoj stoji:

Izvješćujemo hrvatsku javnost da je našu kaznenu prijavu Državno odvjetništvo Republike Hrvatske, protiv predsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju i dr., zbog kaznenih djela iz čl.337.st.4. Kaznenog zakona, dostavilo na postupanje Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru.
Udruga bivših zaposlenika «Solidarnost» Zadar poziva sve bivše zaposlenike uništenih zadarskih poduzeća da u Udrugu donesu ako posjeduju svu dokumentaciju o kriminalnim radnjama pojedinaca u pretvorbi i privatizaciji. Dokumentacija će biti proslijeđena Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru.

Za uništenje zadarskih poduzeća netko je kriv i to upravo strukture vlasti koje su bile na odgovornim društvenim položajima u Republici Hrvatskoj i to od 1990. godine do danas, koje su to omogućile pojedinim društvenim skupinama da se domognu imovine velike vrijednosti za koju imovinu nikada nisu platili adekvatnu tržišnu niti bilo kakvu cijenu. Za ta kaznena djela u pretvorbi i privatizaciji trgovačkih društava nikada nitko nije odgovarao bilo kazneno ili imovinsko-pravno.

U Zadru, 19. studenog 2014. godine

Predstavnik oštećenih
Udruga bivših zaposlenika «Solidarnost» Zadar
Predsjednik Petar Smokrović

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.11.2014., srijeda


OTKUD 15 MILIJUNA KUNA I JE LI PLAĆEN POREZ NA GOTOVINU
OTKUD 15 MILIJUNA KUNA I JE LI PLAĆEN POREZ NA GOTOVINU

http://www.jutarnji.hr/odluka-suda-bandic-moze-na-slobodu--ali-mora-dati-15-milijuna-kuna-jamcevine-u-gotovini/1237500/



DANAS IZLAZI IZ REMETINCA Bandić već uplatio 15 milijuna kuna jamčevine u gotovini?

NOVO Kako neslužbeno doznajemo zagrebački gradonačelnik Milan Bandić navodno je već prikupio 15 milijuna kuna u gotovini.

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda odbilo je USKOK-ovu žalbu na određivanje jamčevine za Milana Bandića, Slobodana Ljubičića i druge osumnjičene u aferi Agram. Svi kojima je prihvaćena jamčevina izaći će iz Remetinca kada sudu dostave dokaz da su jamčevine koje su im određene uplatili na račun suda, izvijestio je glasnogovornik glasnogovornik Suda Krešimir Devčić, javlja HRT.

Zagrebački gradonačelnik pred sucem istrage morat će obećati da neće kršiti uvjete jamstva, odnosno da neće obavljati dužnost na koju je izabran na neposrednim izborima prošle godine. Iz Remetinca bi mogao izaći posljepodne.

I ostali osumnjičeni morat će se na još jednom ročištu obvezati da - neće bježati, ponavljati kazneno djelo te utjecati na svjedoke.
Kako neslužbeno doznaje N1 , ročište na kojem bi osumnjičenici trebali donijeti dokaz o uplati jamčevine i još jednom se obvezati da će se pridržavati izrečenih mjera opreza trebao bi početi oko 15.15 sati jer se, navodno, čeka dokaz o uplati Bandićevih 15 milijuna kuna.

Ako je iznos doista uplaćen, Milan Bandić već će danas izaći na slobodu zajedno s ostalim osumnjičenicima koji su uplatili jamčevinu.



- 16:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.11.2014., utorak


ZAŠTO NITKO NIJE POZIVAO ODGOVORNE OSOBE IZ ZADARSKIH FIRMI?
ZAŠTO NITKO NIJE POZIVAO ODGOVORNE OSOBE IZ ZADARSKIH FIRMI?

http://www.jutarnji.hr/kalmeta--livakovic-i-sefovi-hac-a-tajno-su-se-sastajali-u-sapunarovoj-vikendici/1137416/



POKAJNIK DRAGO TADIĆ: Tko su ‘lički medvjedi’ koji su gradili Kalmetinu

Iako je Vijadukt dobio radove na Kalmetini zbog Livakovićeve intervencije, ta se tvrtka, ustvrdio je Drago Tadić u svom iskazu istražiteljima, nije ni pojavila na gradilištu.

- U konačnici su te radove na Kalmetini izvodile firme koje smo mi zvali lički konobari. Radilo se o manjim firmama koje su na neki način bile povezane s odgovornim osobama iz HAC-a i to konkretno s Mikulićem i Livakovićem. Na tom su poslu radili Dinarik, Knežević Coop koji je radio pod izravnim nadzorom Livakovića, KDiklo Kop kao firma od kuma od Gotovine, Gortan kojeg je gurao Livaković, Vodoinstalacija koja je bila firma od Kalmete i Jurjevića što se pričalo u građevinskim krugovima, ja konkretnih saznanja nemam, Palmir za koju tvrtku mi je poznato da je u pedeset postotnom vlasništvu Milivoja Mikulića. Mogu reći da su ti “lički konobari” najvjerojatnije isplaćivali proviziju Božidaru Kalmeti i Zdravku Livakoviću, a da je isplata išla preko tvrtke Dinarik Milivoja Mikulića. To mi je poznato iz priča koje su kružile među građevinarima - istaknuo je Drago Tadić.


- 13:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.11.2014., nedjelja


OPĆINA POLIČNIK – ZARAZA STANOVNIŠTVA?
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST



OPĆINA POLIČNIK – ZARAZA STANOVNIŠTVA?

http://www.voxportal.hr/vijest/romi-u-policniku-jos-uvijek-nisu-iselili/14873.html



Mještani Poličnika i Suhovara u općini Poličnik sve se više obraćaju Stranci hrvatskog zajedništva zbog moguće zaraze stanovništva od ilegalnog boravka Roma na šumskom zemljištu na području između mjesta Poličnik i Suhovare koji nemaju adekvatne uvjete za stanovanje. Iako su iz Općine više puta izlazili na teren u cilju odstranjivanja otpada, prošlo je više od tri godine, a do danas se problem nije riješio. Zbog nesposobnosti općinske vlasti načelnik općine Poličnik je ranije u sredstvima informiranja isticao te lagao da samo jedna osoba plasira podatke o ekološkoj katastrofi na području općine Poličnik. Isti je nastojao navedeni problem i svoju nesposobnost prebaciti na nekog drugog. Pozivamo ga da izađe iz općinske zgrade i uvjeri se u moguće trovanje mještana. Isti vrlo dobro zna da je to problem općine Poličnik. Zbog toga mještani Suhovara i Poličnika u narednom razdoblju planiraju podnijeti kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba koji ne rješavaju navedeni problem.

Prema iskazima mještana, isti su prekršili čak tri zakonske stavke: imaju nelegalno prebivalište, nelegalni kamp te odlažu otpad na divljem i nelegalnom odlagalištu smeća. Mještane je strah da od toga smeća ne dobiju zarazu jer se ono nalazi u blizini njihovih kuća te ne žele devastaciju prostora.

Mještani Poličnika i Suhovara su zbog navedenog problema, koji općinski vlastodršci općine Poličnik nisu riješili, nervozni kao nikada do sada. Ogorčeni mještani govore kako navedenim mjestima prijeti ekološka katastrofa te da ne mogu izići iz kuća zbog smrada.



Poličnik, 16. studenog 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PODRUŽNICA POLIČNIK


- 13:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.11.2014., petak


VODOVODNE CIJEVI U PALJUVU I DALJE ČEKAJU
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


VODOVODNE CIJEVI U PALJUVU I DALJE ČEKAJU



Lijepa naša Hrvatska postala je zemlja lažljivaca i mutljivaca. Samo jedan takav primjer je i slučaj mjesta Paljuv u zaleđu Zadra. Mjesto koje se nalazi na predivnoj lokaciji u općini Novigrad. Sve bi bilo idealno da ne postoji veliki problem, a to je voda. Paljuv nema vodovodnu mrežu pa nema niti vodu.

Cijelo naselje se snalazi s vodom tako što imaju cisterne. Sva nastojanja načelnika općine da Paljuv dobije vodu u što kraćem vremenskom periodu nisu urodila plodom. Vodovodna mreža se počela raditi prije 3 godine i tada se napravila mreža od Smilčića do ulaza u Paljuv, gdje su radovi stali jer su postojala 2 razloga. Prvo, firma koja je izvodila radove otišla je u stečaj, a drugi razlog je jedan mještanin koji je stopirao radove, navodno jer je trasa vodovoda išla kraj njegove njive.

Neshvatljivo je da su neki pojedinci jači od države i cijelog mjesta.
I sad, nakon više od 3 godine radovi su opet počeli, ali upitno je do kad i do kud? Hrvatske vode i Vodovod Zadar očito ne žele završiti vodovod u Paljuvu ove godine jer se čekaju izbori, pa nek se tada vidi da se ipak nešto radi.

Sramota, jer Paljuv koji je samo 800m od mora i ispod kojeg ima izvor vode koja otiče u more, moglo bi donijeti napredak mjestu i turizam koji bi podigao financijski mjesto i općinu Novigrad.
Svima je jasno da netko ne želi napredak Paljuvu.


POSLANO:
1. Hrvatskim vodama


U Zadru, 14. studenog 2014. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 19:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.11.2014., nedjelja


SHZ: Čekamo pune četiri godine prostor za stranački rad
SHZ: Čekamo pune četiri godine prostor za stranački rad




Prema Zakonu o medijima objavite demantij informacija u Vašem mediju Zadarski list, dana 09. 11. 2014. godine u tekstu pod naslovom „Tri stranke čekaju prostor, Grad daje samo jedan“.

U tekstu se navodi da Grad Zadar raspisuje natječaj za najam prostora za stranački rad i da tri stranke čekaju prostor među kojima Hrvatska zora, čačićevi reformisti i Orah Mirele Holy, a nigdje se ne navodi Stranka hrvatskog zajedništva.
SHZ podružnica Zadar je od 2009. godine do danas više puta podnosila zahtjev gradu Zadru za privremeno korištenje poslovnih prostora u vlasništvu grada Zadra, ali nikada nismo dobili odgovor. Određene političke stranke u Zadru koje su podnosile kasnije zahtjev od Stranke hrvatskog zajedništva, dobile su prije poslovni prostor na korištenje od SHZ-a. Čekamo pune četiri godine. Što više reći.



Zadar, 9. studenoga 2014. godine


mr.sc. Miljenko Marić
predsjednik podružnice SHZ-a Zadar

- 15:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.11.2014., subota


PLJAČKA STANOVNIŠTVA PREKO NAKNADA RAČUNA ZA VODU
ZADRANIMA 10 NAKNADA NA RAČUNU ZA VODU Potrošio 82 kune, a račun mu 200 posto skuplji! Zašto?!

http://www.zadarski.hr/teme/clanak/id/1635/zadranima-10-naknada-na-racunu-za-vodu-potrosio-82-kune-a-racun-mu-200-posto-skuplji-zasto



Jeste li u zadnje vrijeme pažljivije pogledali svoje račune za vodu? Onaj dio gdje malim slovima po stavkama piše zašto vam je račun za vodu baš toliki? Baš to napravio je ovih dana jedan naš sugrađanin pa ostao u šoku: od 276,19 lipa, koliko mu je došao račun za listopad, svega 82 kune odnose se na potrošnju vode! Sve ostalo, dakle 194 kune, su raznorazne naknade, njih točno deset, koje za više od 200 posto uvećavaju račun koji dobivate od Vodovoda. Isto pitanje postavili smo i direktoru "Vodovoda" Tomislavu Mateku.

- U pravu ste, pravednije bi bilo da na tom računu stoji "vodovod i kanalizacija" nego račun za vodu jer su polovica tih naknada za Odvodnju i Hrvatske vode. Niti im određujemo cijene niti taj novac ide nama, mi samo od Odvodnje naplaćujemo tri posto za usluge očitanja, izdavanja računa i eventualnih tužbi i ovrha. Isto je i s Hrvatskim vodama od kojih dobivamo pet posto propisanih zakonom. A sve ono što naplaćuje sam Vodovod su mininalne cijene isto tako propisane zakonom. Mi na vodi ne smijemo zarađivati već njezina cijena mora biti takva da pokrije troškove.

U Zadru ona iznosi 4.46 kuna po metru kubičnom, a mi tu cijenu nismo mijenjali još od 2005. godine - objašnjava direktor Matek kojeg smo tražili objašnjenje svih naknada koje račun uvećavaju više od dva puta.

I evo ih, stavku po stavku, onako kako su navedene na računu. Nakon utroška vode, slijedi Naknada za korištenje voda od 2,85 kuna po kubiku i Naknada za zaštitu voda od 0,41 kunu po kubiku koje odlaze Hrvatskim vodama. Da u Zadru nema pročišćivača, ta bi naknada bila još skuplja. Četvrta po redu dolazi Naknada za razvoj vodoopskrbe od 0,27 lipa po metru kubnom vode.

Ta stavka ide direktno nama i koristi se za izgradnju nove i rekonstrukciju postojeće vodovodne mreže, i ne može se trošiti za drugu stvrhu. Naša je najjeftinija u Hrvatskoj, eto, barem to- kaže Matek. Slijedi peta i najbesmislenija naknada, a zove se Fiksni dio cijene i naplaćuje kunu po kubiku. Ukratko, trošili vodu ili ne trošili, ovo je stavka koju morate platiti. Jedno vrijeme, kad je Vodovod to prestao naplaćivati onima koji su trošili manje od tri kubika, od države im je stigla zakonska obaveza da tu naplatu izvole vratiti na račune.

Ostalih pet stavki odnose se na kanalizaciju, a njih formira Odvodnja koja svoju uslugu po metru kubnom naplaćuje 1,54 kune, a Naknada za razvoj im iznosi 1,63 kune, također po kubiku vode. Samo jednu lipu jeftinija je Naknada za pročišćavanje otpadnih voda, a i oni imaju onaj fiksni dio cijene pa ćete Odvodnju platiti imali kanalizaciju ili ne. To će vam se refundirati tako da će vam se septičke jame besplatno prazniti dva puta godišnje, odnosno barem bi tako trebalo biti.

Jasno mi je da se građanima čini da naknada ima previše, ali s druge strane, jedinicama lokalne samouprave to je jedini način da solidarno način izgrade vodovodnu ili kanalizacijsku mrežu ili ulažu u postojeću. I apliciranje na EU fondove isto tako zahjeva određena sredstva koji nema bez ovakvih naknada- objašnjava Matek.
Ukratko, u vašem računu svatko ima svoju računicu, a na vama je samo da račun - platite.

- 18:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.11.2014., nedjelja


RASPUŠTA SE PREDSTAVNIČKO TIJELO OPĆINE STANKOVCI?
ZBOG UČESTALOG KRŠENJA ZAKONA O LOKALNOJ I PODRUČNOJ (REGIONALNOJ) SAMOUPRAVI U OPĆINI STANKOVCI MOGUĆE RASPUŠTANJE PREDSTAVNIČKOG TIJELA

Predstavničko tijelo se raspušta prema članku 84.t.3. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ako učestalo donosi opće akte suprotne Ustavu, zakonu ili drugom propisu ili zbog učestalih, težih povreda zakona i drugih propisa.

Zbog učestalog kršenja Zakona od strane Općine Stankovci Ministarstvo uprave je zatražilo očitovanje od Dražena Orlovića, predsjednika Općinskog vijeća Općine Stankovci.
- 11:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.11.2014., subota


KOCKARSKO NADMETANJE ZADARSKOG MONTE CARLA I STANKOVAČKOG LAS VEGASA
KOCKARSKO NADMETANJE ZADARSKOG MONTE CARLA I STANKOVAČKOG LAS VEGASA

http://www.zadarski.hr/zupanija/clanak/id/1454/galerija-pogledajte-kako-ce-izgledati-buducnost-stankovaca-krece-izgradnja-malog-las-vegasa-vrijednog-3-milijarde-kuna


GALERIJA: POGLEDAJTE KAKO ĆE IZGLEDATI BUDUĆNOST STANKOVACA Kreće izgradnja "malog Las Vegasa" vrijednog 3 milijarde kuna!

Počelo je, izgleda, nadmetanje u pretjerivanju, a tko je u pravu, presudit će vrijeme.

Nakon što je gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta najavio da će u narednih deset godina od Zadra napraviti Monte Carlo, odgovor nije dugo trebalo čekati i to ni manje ni više nego iz - Stankovaca!

Naime, načelnik Općine Stankovci Željko Baradić ovih je dana potvrdio da je napokon ishođena pravomoćna lokacijska dozvola za 400 milijuna eura vrijedan projekt Las Vegasa u Stankovcima iza kojeg stoji 65-godišnji zagrebački bivši pilot Josip Crnčević. Prema njegovim riječima, u iduće četiri godine na površini većoj od 100 hektara kod Stankovaca trebao bi niknuti potpuno novi gradić u čijem će središtu biti 50 milijuna eura vrijedan sportski aerodrom. Projekt službeno nosi naziv STG City (sportsko-turističko-gospodarski grad), a nakon što već iduće godine bude izgrađen(!) aerodrom na 50 hektara, na preostalom prostoru od stotinjak hektara trebala bi početi gradnja tri hotela s pet zvjezdica, tri kasina, dva doma za umirovljenike, dvije sportske staze za trkaće automobile, osam teniskih terena, trgovački centar, zrakoplovna marina, servis za zrakoplove..., zapravo pravi "mali Monaco, ako baš ne i Las Vegas", kako kaže Crnčević.

Sve se to, veli, radi za jako bogatu klijentelu iz sjeverne i zapadne Europe koja bi u Stankovce trebala slijetati privatnim avionima, a potencijal investicije navodno su već prepoznali i zainteresirani brojni svjetski ulagači iz Saudijske Arabije, Austrije, Hong Konga...

Jedina peostala prepreka koja stoji između početka realizacije investicije i Las Vegasa u Stankovcima je da Vlada RH potvrdi suglasnost Ministarstva poljoprivrede za prodaju ili darovanje Općini Stankovac stotinjak hektara državnog zemljišta na kojem bi se kroz naredne četiri godine trebala realizirati ova velebna investicija od preko tri miljarde kuna. Potvrda iz Vlade trebala bi doći za mjesec dana, a nakon toga još mjesec dana treba čekati za građevnu dozvolu i potom radovi mogu početi. Radovi koji će otvoriti desetke i stotine novih radnih mjesta i od kojih će općina na račun komunalne naknade puniti proračun idućih četiri-pet godina.

U ostvarenju svojih futurističkih vizija načelnik Baradić i Stankovci su tako, čini se, nekoliko svjetlosnih godina ispred gradonačelnika Kalmete i Zadra. Njegova želja da Zadar, eto, pretvori u Monte Carlo, već osam mjeseci čeka da napravi svoj prvi korak, odnosno da se raspiše natječaj za izradu Detaljnog plana uređenja Ravnica gdje bi se, tobože, jednog lijepog dana, navodno, trebao dogoditi projekt Vrata Zadra. Kako i s kojim novcima, to još nitko ne zna.

Kako bilo, bit će to "kockarsko nadmetanje" za anale: zadarski Monte Carlo kontra stankovačkog Las Vegasa!
- 18:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #