Ragbi klub Makarska rivijera

12.11.2007., ponedjeljak

POBJEDA HRVATSKE

RAGBI
GSC “ Makarska “
Prvenstvo Europe: Divizija 2 -“B“ skupina
Hrvatska – Malta 24 : 9 ( 17 : 3 )
Sudac : M. C. Jones ( Austrija )
Delegat: Faccioli ( Italija )
Gledatelja : 600


- Hrvatska , Hrvatska !!! orilo se u subotu na gradskom stadionu u Makarskoj. Ne, nije to bio još jedan stranački skup u ovo predizborno vrijeme, već slavlje i pjesma hrvatskih igrača i navijača nakon nove pobjede izborene protiv vrlo dobre reprezentacije Malte. No, iako konačni rezultat sugerira da se radi o laganoj i uvjerljivoj pobjedi Hrvatske, igrači izbornika Drage Lulića i te kako su se namučili da svladaju žilavu i čvrstu gostujuću momčad.

Počelo je sjajno za Hrvatsku. Ursić je izveo početni udarac duboko u polje Malte, Culnane je pokušao ispucati loptu, ali Muslim je blokirao udarac i već u 2. min. postigao prvi zgoditak za Hrvatsku. Uspješnim pretvaranjem Ursić je povećao na 7 : 0. Rano vodstvo naših nije previše šokiralo igrače Malte. Naprotiv, dobrom igrom u napadu prisiljavali su hrvatske igrače na kazne, ali je Culnane iz izglednih pozicija promašio realizirati dva kaznena udarca ( 6. i 11. min. ). Slijedio je odgovor naših koji su izborili zatvoreni skup na 5 metara od prostora zgoditka gostiju nakon kojeg su Puljiz i Lovreta kratkim dodavanjima izigrali obranu Malte, da bi Mandić uz samu korner zastavicu položio za vodstvo 12 : 0 ( 17. min.). Do novog zgoditka gledatelji su čekali sve do 30. min. Malta je imala skup na polovici Hrvatske, odvojio se Bartolo s pozicije čepa, dodao do Spiteria, čije dodavanje presijeca Olujić i nakon dugog sprinta povećava rezultat na 17 : 0. Do prvih poena na utakmici igrači Malte došli su u 34. minuti, i to iz kaznenog udarca ( Culnane ), čime je postavio konačni rezultat prvog poluvremena ( 17 : 3 ). Drugo poluvrijeme započelo je onako kako je završilo prvo, kaznenim udarcima za goste ( uspješan Culnane 41. i 47. min.) za smanjenje vodstva Hrvatske na 17 :; 9. U tim trenutcima Malta je imala inicijativu i bila je bolja momčad na terenu, te je uz pomoć sudca Jonesa, u nekoliko navrata bila blizu novih bodova. Na sreću, crveno – bijeli su čvrstom igrom u obrani neutralizirali Maltežane. Prvu pravu priliku u nastavku naši su imali tek u 70. minuti kada je Puljiz solo prodorom izborio kazneni udarac iz kojega je Ursić zamalo neprecizan. Slijedila je kontra Maltežana koji su došli svega 20-tak metara od hrvatskog prostora zgoditka, ali su naši predvođeni Muslimom i Leticom oduzeli loptu, Puljiz je proslijedio do Dragičevića koji je nakon dvadesetak metara dodaje Mandiću, a on u sjajnom trku prelazi dvojicu igrača Malte i polaže za veliko slavlje naših. Ursić je još jednim uspješnim pretvaranjem postavio na konačnih Hrvatska – Malta 24 : 9. Od igrača Makarske rivijere nastupili su Lovreta ( cijelu utakmicu ), Letica ( do 77. ) i Pregun ( ušao u 75. ) te jedan bivši igrač Makarske Michael Nola ( cijelu utakmicu, zaradio žuti karton u 60. ), dok su Šimić i Kovačić ovaj put ostali na tribinama. Hrvatska je ovom pobjedom skočila na drugo mjesto u skupini sa 12 bodova, odmah iza Poljske ( 16 ).
Treba istaknuti da je ovo bila 20. utakmica Hrvatske reprezentacije u Makarskoj od osamostaljenja. To je brojka kojom se može pohvaliti malen broj gradova veličine Makarske, ne samo u Hrvatskoj, već i u Europi . Prva je odigrana 30. 10. 1994. protiv reprezentacije Švicarske ( 11 : 3 ).


prof. Drago Lulić ( izbornik ): Zadovoljan sam pobjedom, ali nikako i igrom. U Poljskoj smo odigrali puno bolju utakmicu u obrani i koncentriranije protiv protivnika koji je objektivno jači od Malte. Nažalost, događa nam se da u utakmicama u kojima smo favoriti napravimo previše pojedinačnih pogrešaka. Momčad Malte je sastavljena od 6 igrača s australskom putovnicom i čak 11 s britanskom, što je čini vrlo neugodnim protivnikom. Ipak, zadovoljan sam činjenicom da je ovaj uspjeh ostvaren bez “stranaca“, jer Michaela Nolu ja ne smatram strancem, već s igračima koji su ponikli i igraju u Hrvatskoj.
Miroslav Pregun ( igrač ) : Zaslužena i vrijedna pobjeda! Prikazali smo jednu pravu mušku igru i zasluženo pobijedili. Presretan sam zbog toga jer je ovo bio moj reprezentativni debi pred mojim Makaranima. Hvala svim navijačima koji su nas bodrili! HRVATSKA : Žilić( kap. ), Čulić, Sljepčević, Nola, Letica, Lovreta, Sabljić, Ujaković, Puljiz, Ursić ( 4 ), Olujić ( 5 ), Muslim ( 5 ), Jurišić, Mandić ( 10 ), Dragičević, Udovičić, Buzov, Perović, Gomuzak, Antić, Holjevac, Pregun, Trener: J. Lovreta,
MALTA : Psaila, D. Borg, Busuttil, Kennedy, Collins ( kap. ), Borda, Finlason, Bartolo, Spiteri,Culnane ( 9 ), Mifsud, Attard, Mirabelli, Whitney, McArdle, Warren, Sacco, R. Borg, Zarb, Kempster, Webb, Watts Trener: D. Neill
- 10:46 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Travanj 2009 (9)
Prosinac 2008 (2)
Listopad 2008 (3)
Rujan 2008 (2)
Lipanj 2008 (1)
Svibanj 2008 (1)
Travanj 2008 (3)
Ožujak 2008 (6)
Veljača 2008 (5)
Siječanj 2008 (5)
Prosinac 2007 (2)
Studeni 2007 (14)
Listopad 2007 (4)
Rujan 2007 (8)
Lipanj 2007 (4)
Svibanj 2007 (13)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

free web counter
free web counter

OPIS BLOGA

POVIJEST RAGBIJA U MAKARSKOJ

RUGBY LINKOVI