Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rugbymakarska

Marketing

POBJEDA HRVATSKE

RAGBI
GSC “ Makarska “
Prvenstvo Europe: Divizija 2 -“B“ skupina
Hrvatska – Malta 24 : 9 ( 17 : 3 )
Sudac : M. C. Jones ( Austrija )
Delegat: Faccioli ( Italija )
Gledatelja : 600


- Hrvatska , Hrvatska !!! orilo se u subotu na gradskom stadionu u Makarskoj. Ne, nije to bio još jedan stranački skup u ovo predizborno vrijeme, već slavlje i pjesma hrvatskih igrača i navijača nakon nove pobjede izborene protiv vrlo dobre reprezentacije Malte. No, iako konačni rezultat sugerira da se radi o laganoj i uvjerljivoj pobjedi Hrvatske, igrači izbornika Drage Lulića i te kako su se namučili da svladaju žilavu i čvrstu gostujuću momčad.

Počelo je sjajno za Hrvatsku. Ursić je izveo početni udarac duboko u polje Malte, Culnane je pokušao ispucati loptu, ali Muslim je blokirao udarac i već u 2. min. postigao prvi zgoditak za Hrvatsku. Uspješnim pretvaranjem Ursić je povećao na 7 : 0. Rano vodstvo naših nije previše šokiralo igrače Malte. Naprotiv, dobrom igrom u napadu prisiljavali su hrvatske igrače na kazne, ali je Culnane iz izglednih pozicija promašio realizirati dva kaznena udarca ( 6. i 11. min. ). Slijedio je odgovor naših koji su izborili zatvoreni skup na 5 metara od prostora zgoditka gostiju nakon kojeg su Puljiz i Lovreta kratkim dodavanjima izigrali obranu Malte, da bi Mandić uz samu korner zastavicu položio za vodstvo 12 : 0 ( 17. min.). Do novog zgoditka gledatelji su čekali sve do 30. min. Malta je imala skup na polovici Hrvatske, odvojio se Bartolo s pozicije čepa, dodao do Spiteria, čije dodavanje presijeca Olujić i nakon dugog sprinta povećava rezultat na 17 : 0. Do prvih poena na utakmici igrači Malte došli su u 34. minuti, i to iz kaznenog udarca ( Culnane ), čime je postavio konačni rezultat prvog poluvremena ( 17 : 3 ). Drugo poluvrijeme započelo je onako kako je završilo prvo, kaznenim udarcima za goste ( uspješan Culnane 41. i 47. min.) za smanjenje vodstva Hrvatske na 17 :; 9. U tim trenutcima Malta je imala inicijativu i bila je bolja momčad na terenu, te je uz pomoć sudca Jonesa, u nekoliko navrata bila blizu novih bodova. Na sreću, crveno – bijeli su čvrstom igrom u obrani neutralizirali Maltežane. Prvu pravu priliku u nastavku naši su imali tek u 70. minuti kada je Puljiz solo prodorom izborio kazneni udarac iz kojega je Ursić zamalo neprecizan. Slijedila je kontra Maltežana koji su došli svega 20-tak metara od hrvatskog prostora zgoditka, ali su naši predvođeni Muslimom i Leticom oduzeli loptu, Puljiz je proslijedio do Dragičevića koji je nakon dvadesetak metara dodaje Mandiću, a on u sjajnom trku prelazi dvojicu igrača Malte i polaže za veliko slavlje naših. Ursić je još jednim uspješnim pretvaranjem postavio na konačnih Hrvatska – Malta 24 : 9. Od igrača Makarske rivijere nastupili su Lovreta ( cijelu utakmicu ), Letica ( do 77. ) i Pregun ( ušao u 75. ) te jedan bivši igrač Makarske Michael Nola ( cijelu utakmicu, zaradio žuti karton u 60. ), dok su Šimić i Kovačić ovaj put ostali na tribinama. Hrvatska je ovom pobjedom skočila na drugo mjesto u skupini sa 12 bodova, odmah iza Poljske ( 16 ).
Treba istaknuti da je ovo bila 20. utakmica Hrvatske reprezentacije u Makarskoj od osamostaljenja. To je brojka kojom se može pohvaliti malen broj gradova veličine Makarske, ne samo u Hrvatskoj, već i u Europi . Prva je odigrana 30. 10. 1994. protiv reprezentacije Švicarske ( 11 : 3 ).


prof. Drago Lulić ( izbornik ): Zadovoljan sam pobjedom, ali nikako i igrom. U Poljskoj smo odigrali puno bolju utakmicu u obrani i koncentriranije protiv protivnika koji je objektivno jači od Malte. Nažalost, događa nam se da u utakmicama u kojima smo favoriti napravimo previše pojedinačnih pogrešaka. Momčad Malte je sastavljena od 6 igrača s australskom putovnicom i čak 11 s britanskom, što je čini vrlo neugodnim protivnikom. Ipak, zadovoljan sam činjenicom da je ovaj uspjeh ostvaren bez “stranaca“, jer Michaela Nolu ja ne smatram strancem, već s igračima koji su ponikli i igraju u Hrvatskoj.
Miroslav Pregun ( igrač ) : Zaslužena i vrijedna pobjeda! Prikazali smo jednu pravu mušku igru i zasluženo pobijedili. Presretan sam zbog toga jer je ovo bio moj reprezentativni debi pred mojim Makaranima. Hvala svim navijačima koji su nas bodrili! HRVATSKA : Žilić( kap. ), Čulić, Sljepčević, Nola, Letica, Lovreta, Sabljić, Ujaković, Puljiz, Ursić ( 4 ), Olujić ( 5 ), Muslim ( 5 ), Jurišić, Mandić ( 10 ), Dragičević, Udovičić, Buzov, Perović, Gomuzak, Antić, Holjevac, Pregun, Trener: J. Lovreta,
MALTA : Psaila, D. Borg, Busuttil, Kennedy, Collins ( kap. ), Borda, Finlason, Bartolo, Spiteri,Culnane ( 9 ), Mifsud, Attard, Mirabelli, Whitney, McArdle, Warren, Sacco, R. Borg, Zarb, Kempster, Webb, Watts Trener: D. Neill

Post je objavljen 12.11.2007. u 10:46 sati.