Rajčice, jeftino

Nove postove čitajte na domeni moj.name!

petak, 30.11.2007.

Psihologija boja i ispiranje mozga

psihologija bojaLjudska psiha je izvrsna stvar jer se neprimjetno može utjecati na nju. To nama treba jer nam je postavljeno glupo pravilo da ne smijemo direktno nagovarati posjetitelje "da nas podrže".

Jedan od načina da utječemo na psihu posjetitelja je pravilan odabir odabir boja na našim web stranicama. Već je odavno poznato da boje imaju utjecaj na ljudsku psihu i mnoge velike firme to koriste. Čak možete primijetiti da često firme koje se bave istim poslom imaju iste boje u svom logotipu i imageu firme. Nije to slučajno.

Na netu možete naći puno članaka i studija o utjecaju pojedinih boja na ljude, evo vam jedan.

Proučite šta koja boja znači, razmislite kakav vi dojam želite ostaviti na vaše posjetitelje, da li im želite pružiti osjećaj sigurnosti, pouzdanosti, profesionalizma, luksuza... Odaberite 2-3 boje i uklopite ih u svoj dizajn.

A ako želite bolju manipulaciju nad svojim posjetiteljima pročitajte jako zanimljiv post od Krešimira Mišaka: Subliminarne poruke ;)
- 21:59 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Ako vas je Google izbacio iz AdSensa probajte WidgetBucks, ja ne mislim najbolje o njima ali barem žele prikazivati oglase na hrvatskim stranicama, a i daju u startu $25 što privlači ljude Earn $$ with WidgetBucks!
Go Daddy $1.99 Domains 125x125
Ikobo je program za slanje novca u strane zemlje uz ne tako velike provizije
iKobo Money Transfer
zarada sa blogom