petak, 18.08.2006.

Došel je i taj dan....

Da, došel je i taj dan !
Naš dragi kamionđija je cijeli tjedan ispunjavao OBAVEZNE zadatke koje mu posao kao takav nalaže, tako da nije mogao prije petka nikako organizirati utovar naše nove kućice.
Petak, 9 sati i interesantna pustolovina može početi......
Majstor i dva sposobna dečka su se primili posla za koji su rekli da je gotov za sat i pol do dva; UTOVAR !
Obzirom da je kamion šest tonac i da zgleda prilično veliko mislilo se da bu sve stalo od jednaputa, ali kad su se cigle počele utovarivati i naravno slagati uvidjelo se da to baš i nebu samo tak.
Cigle, lijepo složene su zauzele pola kamiona, do njih se slagao crijep koji je zauzeo drugu polovicu i to bi bilo TO. Na silu smo stavilo gore još neke daske i sitnice tek tolko da pretovarimo kamion kad je već ovdje.... wink
Najbolje od svega, bilo je već 12 i 30, a tek je, nadajmo se, polovica posla natovarena, s time da se to isto treba voziti na grunt i tamo polagano istovariti.
Tak je i bilo. U 13 i 30, na našem gruntu je kamionđija uspio spustiti kamion niže dolje da se istovaruje što bliže mjestu predviđenom za ponovnu izgradnju.
To je išlo dosta brzo, ali je ipak sam istovar trajao do 15 i 30, a onda PROBLEMI !!!
KAMION NEIDE UZBRDO, NERE VAN SA ZEMLJE eek
Ajde, hvala Bogu, ispod naše livade je livada od susede koja opet dolje izlazi na put i to je bio jedini izlaz. Preko tuđe livade do slobode (ceste).
Jednostavno je proklizavao i nikako da krene prema gore, samo ga je nosilo dolje no
Naravno, došla je i stara suseda koja je dignula generalnu frku i nikako nas nije puštala sa gradilišta: "Jeste li vi normalni, kamionom preko moje livade, šta da je bilo nešto na livadi, vi bi to uništili, sramota vas bilo, ja ću vas tužit sudu ....." i tako u nedogled, makar smo mi pokušavali na sve načine moliti za oprost, ispričavali se, preuzimali apsolutnu krvicu i ukoliko je potrebno platiti i štetu koju smo prouzročili, ali NE, ona melje i melje...... I šta joj možeš !!! Uvijek ima jedna takva u susjedstvu. Bez takvih se nemože. bangbang
Da se barem vidi da smo prešli tuda, tak i tak je sve zapušteno !!! rolleyes Ajde, dobro .
Tak da se tek u 16 krenulo po drugi dio.
Počeli smo utovarivati u 17, s time da je ovo išlo puno lakše iako su te grede poprilično teške. Jedva, kažem, jedva je sve stalo u kamion, s time da su one najduže išle preko kabine i virile van na kraju kamiona.
Ipak kamion nije toliko veliki nono
Šta sada, natovarilo se više manje SVE, ostale su samo trule daske i neke sitnice koje nikome nebi ništa koristile, i TO JE TO.
Oko 20 smo stigli na grunt i istovarili to do 21 i konačno odahnuli.
Naravno, opet smo slušali prodike one susede, ali izbora nismo imali, morali smo ići preko njene livade i zbog toga šmo se morali pokriti po ušima i trpiti njene prijetnje cca pola sata, onda je prešla... burninmadlud
Katastrofa kolko je to posla, ako ne radi barem 5 - 6 ljudi.

Kad bi nas bilo 6, ne trebaju svi biti baš pametni, to je riješeno u 2 dana, ali ovak........ Ah dobro, znamo za idući put. thumbup

- 21:57 -

Komentari (2) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 14.08.2006.

Totalno raskapanje kućice !

Konačno smo se uspjeli dogovoriti i uklopiti normalno vrijeme za završetak raskapanja Hrastove kućice.
U subotu je bio dan D, ali eto, opet nas je kiša omela i cijeli "slobodan" dan je propao... no
Ipak, nisu nam sve lađe potonule i dogovorili smo se još pokušati iskoristiti nedjelju....
Eto, nedjelja ujutro i lijepo vrijeme !!! Vijerujem da će kamionđija poluditi jer je sve mokro od kiše, ali ipak mi idemo raskapati i pripremiti za utovar svu hrastovinu, grede i daske koje baš i nisu više za upotrebu, ali neka idu sa nama....rolleyes
Naravno, kamionđija nije mogao pristupiti gradilištu, a ondak sigurno nebi mogao ni istovariti na našoj zamlji koja ima još veću kosinu od ove.
Nema veze, glavno da je sve priređeno za utovar i prijevoz ... partynjamiparty

Sada već mogu polako planirati roštiljanje i guštanje na svom terenu jer će se polako i tamo nekaj početi odvijati ... wink

Ako ovaj tjedan neće padati kiša idemo preseliti građevinu.....

- 15:32 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 05.08.2006.

Subota.....

Subota...
nemam neke obaveze do navečer, ali jučer i noćas je cijelo vrijeme padala kiša, namočila kompletan teren i kamion nemože doći ni blizu kućici pa nema smisla uopće ići to rastavljati. Glupost je kad nemreš organizirati frendove skup sa lijepim vremenom i sa kamionđijom !!! no
A kaj se može, bit će drugih lijepih dana pa bumo ondak radili, cijeli život je pred nama, a mene sada muči jedan vikend.... rolleyes

Znači, za sada ništa od radova ! mah

- 10:27 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 04.08.2006.

Plana rada za dalje...

Obzirom na kišno vrijeme, morali smo malo stati, ali najvjerovatnije da se u subotu ide rastaviti do kraja, utovati i preseliti na našu zemljicu. Nadam se da nas bu vrijeme poslužilo i da bumo to odradli kak se spada.

- 14:02 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 03.08.2006.

Skidanje greda i tzv. žbuke s unutarnje strane

U ponedjeljak smo frend i ja došli popodne da barem nekaj napravimo smijeh

Ne preveč, ali skinuli smo grede i otpustili prve gornje planjke, rezali sa motorkom neke daske koje su nam smetale i nakraju shvatili da je sa unutrašnje strane ta tzv. žbuka izuzetno jako zabijena i da se prvo mora to počupati, očistiti i ukloniti do kraja. Inače se planjke nedaju skinuti . headbang A ko će ga znati !!!

Obzirom da nam je to prva kućica, DOBRI SMO !!! rolleyes

Zaboravih reći da smo i cigle na onom dodanom dijelu vrlo lako razrušili, jedino je problem počistiti ih i naravno, složiti za transport.
headbang Evo kak smo rušili, nije bio problem nut

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

- 16:42 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Malo nas je, malo nas je,... jer su drugi pič...... !

U nedjelju nas se ipak malo više skupilo - svi nas četiri plus gospodin koji je svojom duhovitošću uljepšavao svaki trenutak našeg rada i ohrabrivao nas svojim riječima potpore ! Naravno, niš nije radio na kući, ali je zato bio glavni i odgovorni oko klope i cuge. naughty
Bez toga se ne može ! njami party

Obzirom da mi nismo radnici na prisilnom radu najčešće smo se odmarali uz kavicu, pa pivicu, pa malo do gostione na koju litricu, a kasnije uz svu tu cugu stali, jer je zvonilo: "GABLLEEEECCCCC".
Ko bi to propustio rofl

U svakom slučaju puno se napravilo iako je gablec bio u 11 sati !!!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

- 01:33 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Skidanje crijepova i letvi...

Došla je subota i moj kum i ja smo se i primili posla te skinuli crijepove kojij je fakat bilo puno i poskidali sve letve koje su zabijene sa PREVELIKIM čavlima bang

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

- 01:21 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Slike

Još slika na drugi način !

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

- 01:11 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Evo i par slikica Hrastove kuće

Evo i par slikica Hrastove kuće
To je to, samo kaj bu nam vlasnik ipak prerezal cijelu no kuću na naš dio od 4 metra
(prije vrata lijevi dio je naš) !

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

- 01:05 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Hrastova kućica za šupu i vikend !!!

Prije kupnje zemlje, znao sam da želim takvu kućicu za šupu, kućicu za alat ili jednostavno malu vikendicu prije izgradnje same kuće za življenje.
Naravno, ostala bi na zemlji za vjeke vjekova !!!
I evo sada, osam mjeseci od kupnje zemlje konačno smo se žena i ja odvažili i kupili Hrastovu kuću 4 x 4 m sa zidanim predprostorom od 3 x 4 m.
Kompletan dio je podaskan i napravljen je tavanski prostor od 4 x 7 m koji je natkriven biber crijepom.

Sve u svemu prilično dobro izgleda i po gabaritima savršeno odgovara na na jedan dio naše nove parcele.

Uglavnom, ja sam malo tražio i našao u oglasniku istu za 3500 kuna, naravno, cjenjkanjem smo je kupili za 3000 i tako je počeo naš prvi graditeljski pothvat.

Na zemlji sam iskopao rupe za stupove na koje ćemo je staviti i potražio sam majstore koji bi mi ju rastavili, a i možda sastavili.

Našao sam jednu ekipu koja se bavi baš time, ali obzirom da su u gužvi, mogu ju samo rastaviti. Nadalje, ja si ju moram sam obilježiti, oni će ju utovatiti, a ja ju trebam istovariti i naravno sastaviti !!!

Cijena, prava sitnica 3200 kuna rofl Bilo bi mi okej da ju rastave i sastave za tu lovu, ali ..... samo rastaviti..... :confused: no way !!!

Uglavnom, nazvao sam par frendova, ipalo je da smo samo ja i kum, ugovorio sastanak u subotu u 8 i tak smo mi krenuli u posao koji neznamo raditi, ali sve kaj se da sastaviti - da se i rastaviti.

Krovište je bilo skinuto za 3 sata (crijep i letve), onda je već počelo sunce jako grijati i to bi bilo to za taj dan ! Mi prezadovoljni, obzirom da su ovi majstori rekli da ćemo se sa krovištem namučiti dobra dva dana ako bu nas četri :confused: What ever !!!

Sutra, u nedjelju, nas se ipak sakupilo četiri i skinuti smo rogove krovišta, tavanske letve, crijep spustili dolje, što je dupli posao jer je sve trebalo odmah ići na kamion, ali nemamo još kamion na raspolaganju, sve je označeno i kompletne cigle onog pretprostora su srušene o priređene za transport.
Započeli smo još sa rastavljanje same hrastovine, ali je sa unutrašnje strane bila tzv žbuka, koja je izvedena od daskica lijeske, koje su zabijane čavličima, blata i vapna koji to sve povezuju. Sve to drži tak jako da nismo mogli niti pomaknuti hrastovu gredu.
Kad se to skinulo, prvi red hrastovih planjki se skinu samo tako, mala poluga pajsera, da se digne sa onih drvenih klinova i planjka je dolje.... :top:

Sve u svemu, nikakav problem, samo treba malo raditi i nikamo se ne žuriti da se bezveze nekaj ne potrga :)

Ovih dana bumo dovršili taj dio rastavljanja jer je ipak sunce bilo prejako, a je.... ga sada kiša pada :ceka:

Budem i slike stavio !!!

- 00:42 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

dok čekamo.....

Uglavnom dok čekamo tražimo malu Hrastovu kućicu da ima gdje staviti alat, tačke, mješalicu, i slično, a naravno i roštilj !!!
Kak možeš graditi bilo kaj bez roštilja.... njami

To je vrlo dobro prošlo..... i eto ga, od dvije - tri iz oglasnika, koje su nam odgovarale cijenom i gabaritima, kućica je kupljena i ide se u posel thumbup

- 00:38 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Geodete su to odradili..... ali

Geodete su to odradili za dva - tri dana, predali urbanistima i nekim čudom ovi su to unjeli, ispunili, what ever, odobrili i potpisali za SAMO TJEDAN DANA !!!eek Nisam mogao vjerovati !!!

Ali, sada ti ide na katastar i tamo se čeka pravomoćnost, a godišnji su itd., itd... headbang Nemrem glavom kroz zid. Čekamo namcor

UGLAVNOM ..... dok čekamo ...... yes

- 00:34 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Opis bloga

Gradnja montažne kuće i problemi kompletnog projekta. Naravno, i predradnje koje se moraju odraditi da bi taj životni prostor zaživio ! rofl