ponedjeljak, 23.10.2006.

Slaganje puzzli - kućice...

Da to nisu tak teške planjke, i da smo si ih prvo razvrstali po stranicama okolo podesta bilo bi nam puno lakše, ali, kak sve ide težim putevima, tako i TO.
Pa da krenemo.
Oko 10 sati smo došli jer je trebalo prije kupovati smolu i razelit !
Razlili smo razelit po rubovim deke gdje će stajati zidovi kuće i na to zaljepili malim brenerčićom smolu iz one velike role (piše: KATRAN) smijeh.
Nisam to nikada radio, gledao sam majstore kako to jednostavno razvlače, kure i polažu i tak smo i nas dva - malo po malo.
I onda je došlo do težeg djela - polaganje greda (planjki) zidova kućice.
Šta malo dijete zna šta je to 500 kila.eek Teške su ko sto vragova, stime da su stajale na kiši ovih tri mjeseca..... headbang
Malo po malo uspjeli smo dobiti na željenu poziciju te prve četri i dalje je išlo sve kak i mora, po brojevima i oznakama koje sam si sam nacrtao kada smo rastavljali kuću.
1A PLAVO; 1 ZELENO; 1 CRNO; 1BA PLAVO (nisam imao četvrtu boju flomastera) bang

Al dobro, svi su komadi ovdje, brojevi i boje su se nizale i oko 14 sati smo došli do vrha prozora. Dalje nismo mogli, jer ja nisam osigurao niti bobi štapiće, a kamoli nekaj za jesti. Naravno, niti ništa za piti nisam donjeo... rofl To se zove gazda rofl

Usta su nam bila potpuno suha!!! Gledajte to ovak, svaka planjka ima oko 150 kila lud

Ove gornje, iznad prozora nemremo sami dignuti, a ni postaviti precizno, paralelno, na svoje mjesto. To će morati pričekati bolju organizaciju i još par jakih i bedastih !!! smijeh

Evo i malo slikica

_

_

_

Ova zadnja slika desno mi samo služi kao podsjetnik za poziciju dovoda i odvoda vode ili nečega sličnog, potrebnog ikada, nekada u kućici. To je u lijevom kutu 90 cm od lijevog brida deke i 40 cm od zadnje strane od ruba deke ! Sam da ne zaboravim ako će mi jednog dana trebati smijeh

Tolko za sada. Nadam se da ću ubzo naći vremena da nastavim i završim to prije zime namcor

- 18:51 -

Komentari (3) - Isprintaj - #

Nakon betoniranja...

Znači, ta nedjelja je bila udarna, vikend poslje se ništa nije stiglo, ali dva vikenda poslije smo otišli vidjeti kakvo je stanje, dal se zrušilo ili čvrsto stoji yes STOJI !!!
Za probu sam postavio samo prve planjke od te hrastove kuće da samo dobijemo neku vizualizaciju.

Obzirom da nisam stigao poslikati SAMO betoniranje,
eto malo slika dva tjedna kasnije kada se već krenilo u izgradnju kućice !

_


_




- 13:20 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 20.10.2006.

I - betoniranje...

Da, išli smo i betonirati konačno !!!
Organizirali smo se rano u jutro i otišli na grunt dovršiti šalanje, sve učvrstiti, pripremiti armaturnu mrežu koja je u svakom slučaju bila prejaka za takvu dekicu (8mm sa 15 cm oknima), ali eto....
Dok smo sve to uspjeli posložiti, pozabijati milijon čavli, već je došlo podne.
Naravno, neizostavan gablec, koja hladna pivica i pod bičem glavnog i odgovornog Žaca, krenuli smo dalje, raditi ono zbog čeka smo došli - betoniranti.
Uglavnom, bilo nas je 5. Dotični, jedini koji nekaj zna, Željko, Jadran koji je najveći dio radnog vremena bio na japanezerima i moram reć da se navozio, obzirom da je od mješalice do deke cca 50 metara, Kovač koji je to sve utovario umješalicu i zamješao, i Krešo koji je pomagao u dovozu, malo bio na mješalici, organizirao klopu i cugu i ostale dodatne poslove.
Željko je sve to usmjeravo na prava mjesta te ravnao i nabijao da se sve rupe zapune. Ja sam uglavnom bio potrčaklo i bio ispomoć na svim segmentima cijelog to procesa koji se zove betoniranje.
Moj tata je bio više manje cijelo vrijeme u autu, što po gablec, što po pivu koja je brzo nestajala, a na kraju je morao i izmisliti dodatne dvije vreće cementa. Nedjelja u 17 sati ????

Sve je ispalo kak se spada i zadovoljni napravljenim poslom i uspješno odrađenim projektom krenuli na zasluženi roštilj.
thumbup

- 17:57 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 18.10.2006.

Pripreme za betoniranje...


30. 09. 2006. subota, taj dan sam iskoristio za kupovinu kompletnog materijala i opreme koja će nam sutra trebati da izbetoniramo deku.
Šlauf za dovod vode (100 metara), produžni kabel 50 metara na kolutu + 35 solo kabla, rezerve, par lopata, a i kupio sam novi cirkular jer je stari dao svoje, da napravim poljski wc.
Napravili smo ga od dasaka i drvenih, ivernih ploča i starog ormara od kojeg smo iskoristili stranice, te naravno ulazna (sobna) vrata koja već dugo stoje bez neke svrhe. Eto im svrhe thumbup ! Wc ima prava vrata thumbup

Tokom tjedna mi je frend uskočio sa velikim kombijem da odpeljam na grunt mješalicu, 10 vreća cementa i armaturu. Kupio sam i 8 colerica, da se najde i veliki najlon da stavim između deke i šalunga.
E, da, naručio sam šoder, 6 m3 i sa dovozom me ispalo 900 kuna yes da, da, 900 kuna.
E sada, RECITE, jel to puno, malo ili je stvarno takva cijena.
Nadvodno je kalkulacija ovakva: 70kn/m3 šoder * 6m3 = 420 kn i dovoz je 480 kn.

- 00:20 -

Komentari (8) - Isprintaj - #

utorak, 17.10.2006.

Prikupljene ponude za podrum....

Eh, ponude....

Kaj se tiče ponuda za podrum, to je izgledao ovak:
PRVA JE NAJLJEPŠA - 36000 €, ali OK-ej, glatki zidovi i prozori na podrumu.... WtF ???? lud
DRUGA, malo bliža zemlji - 30000 €, sa najkvalitenijim materijalima i najboljom mogućom izvedbom.... ŠTA GOD DA TO ZNAČILO .... ??? nut
TREĆA, od građevinara koji samo radi, znači MOJ materijal - 22500 €, ali, slušajte ovo - CIJELA KUĆA SA NJEGOVIM KROVIŠTEM. Znači, iskopi, temelji, (sve kaj treba), betonirani podrumi, deka, zidanje, i opet deka, par redova cigli i NJIHOV KROV !!!! Molim, pa to čak i dobro zvuči !!!
Materijali koje ja kupim, izvedba kakvu ja želim. Njegovi ljudi, njegov rad. S time da je preko dobre preporuke, a i vidio sam kako radi wink

Eto, priča za laku noć....

Nije mi jasno, ali kome god da sam poslao mailom nacrte i zamolio ponudu NITKO se nije javio.... valjda ne koriste mail yes
Samo direktno i najčešće preko neke preporuke.
Ovih dana idem na još dva razgovora, naravno, preko preporuke, pa ćemo vidjeti wink Možda ima razumnijih građevinara.

Pozdrav za sada smijeh

- 23:48 -

Komentari (6) - Isprintaj - #

Montažne kuće i firme....


Emanita je bila izložila svoju montažnu kuću na dva kata na velesajmu i cijena TAKVE ISTE je bila 650 €/m2, a kuća mi je bila kompletno uređena i apsolutno spremna za život. Nisam siguran da li daju krevete i sofe sa kućom, ali kupaona, kuhinja, podovi - parket, pločiće.... sve komplet unutar te cijene.

Krivaja, eh, to je prava priča ! Zastupnik za Hrvatsku NE POSTOJI !!! Ovi kaj se izdaju za zastupnike su obićni prekupci i to, baš kako ti kažeš - NEĆE TI NIŠTA PRODATI. Kak oni posluju, nije mi jasno, ali ja sam sa njima, čak sklopio ugovor, tako reći krenuo u gradnju, iako nisam znao šta kupujem !
Ja sam njima morao govoriti šta mi Krivaja može ponuditi, a oni su samo kimali sa glavom, iako vjerujem da ni oni sami ne znaju šta prodaju !!!
Hvala Bogu da sam podrapao taj ugovor, prekinuo tu suradnju i krenuo sam u istraživanje, traženje odgovorne osobe.
Eto, na kraju mi je sused dobar sa nekime, direktno u Krivaji i organizirati će mi sastanak.
Priča je išla dalje ovim putem:
cifra za ovakvu kuću iz krivaje je 36000 € preko Zagrebačkih zastupnika,
a preko Krivaje bi bila oko 26000 - 28000 € ?!?!?!? MOLIM.....
Naravno, i Zgb i Krivaja naplaćuje dovoz, cca 700 € kamion sa 70 m2 kuće.
Za mene to znači 2 kamiona. Al dobro, ak nikak drugačije, može tak !!!

I to je to... 45 dana od uplate avansa, kuća je napravljena i pripremljena za završne radove.

- 23:46 -

Komentari (3) - Isprintaj - #

Odgovor na komentare....

Obzirom da imam kaj pisati, neka to bude post, a ne komentar.

OVAKO:
TO 323f
Eto mene....
Kaj se tiče gradnje kuće za 400 - 500 €/m2 nije da nema smisla. Ali, da li ti u tome računaš i zemlju i građevinsku i sve troškove koje trebaš poplaćati do samog početka gradnje ili samu gradnju kuće.
Ovakvi su moji financijski planovi, a kaj bu od toga ?!?!?!?....
Kupili smo zemlju za 22000 € (2500 m2), nadalje, arhitektica nam uzima 13 €/m2 za 120 m2 kuće (1560 €) plus cca 500 € za izvedbu podruma, statike, instalacija i ostalih dodataka. Geodete su nas oprale za cca 1350 € ukupno, ove sitnice oko biljega i sl. ne brojim. To bi bilo za sada to, ali dalje ide 12000 kn struja, 9000 kn voda, i nadam se samo 43000 kuna građevinska dozvola.
E kada to sve poplaćamo - KREĆE GRADNJA KUĆE !!!
Moje uvjerenje je da će to izgledati ovako:
10000 € - podrum (iako mi se po prvim ponudama čini neizvedivo, vidjet ću) !
30000 € - visoki roh-bau montažna kuća (a možda i klasično zidana)
10000 € - kompletno uređenje za lagodan život - TO SAM ZA SADA SIGURAN !
10000 € - namještaj i ostale kućne potrepštine - TU SI MOGU SAM POMOĆI PA VJERUJEM DA NEĆE BITI DRUGAČIJE, ALI....

Eto, i financijska konstrukcija je složena, a kak će biti, budem vam javljao !

- 23:16 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Opis bloga

Gradnja montažne kuće i problemi kompletnog projekta. Naravno, i predradnje koje se moraju odraditi da bi taj životni prostor zaživio ! rofl