Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kamena-kucica-na-skoju

Marketing

Voćno-povrtni intermeco

Ima neka tajna veza, preko koje se dogovorim pa kupim, ako i kad ima kakvog domaćeg voća i/ili povrća. Ionako se trudim poveća(va)ti udio voća i povrća u prehrani, što mi, cijeloživotno, uz moje muške "mesojede", i nije baš nešto polazilo za rukom. Ili će prije biti, da ni meni nije bilo stalo.

A kud ćeš većeg i šarenijeg izbora, svega i svačega, nego baš sad, ljeti. Pa se potrefilo tako, da zadnjih dana stalno nešto kemijam. Opet.
Cijedim, kuham, blanširam, zamrzavam... jer... toliki zec baš nisam, da pojesti mogu sve odjednom, a rok trajanja po ovim vrućinama... gotovo je nikakav.

Valjalo je (prvo) procijediti onaj "eliksir života" od meda i zelenih oraha...




A onda je valjalo sačuvati štagod od kupljenog voća i povrća... nisam sve ni uslikala, al' nema veze... uglavnom... napravila sam đem od šljiva s kratkim rokom trajanja...



Ciklu (kraće kuhanu), fažolete i mrkvu (blanširane) sam zamrzla... u ovoj maloj-maloj-maloj, da ne može manjoj cerek knjižici, iz koje sam, u međuvremenu, čit(uck)ala i više od potrebnog, pronašla sam zgodan trik... kako iz kesice istisnuti što više zraka, radi kvalitetnijeg zamrzavanja (stvaranja manje leda)... pomoću slamke...



Toliko do povratka... Beogradu... mah...



Post je objavljen 22.07.2017. u 22:13 sati.