Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/staroinovo

Marketing

Odlasci, dolasci...


U devet godina mog „blogovanja“, Amerika ima i trećeg predsjednika. Prema prvom i trećem od njih sam bez emocija, ali ovog u sredini, Baracka Obamu sam jednom dočekala sa suzama sretnicama, sa insertima filma Spikea Leea „ Do the Right Thing“, i velikim nadama. A nakon inauguracije na kojoj su između ostalih po Obaminoj posebnoj želji nastupili i U2 i Mary J. Blige, danima sam slušala meni najdražu izvedbu pjesme „One“, koju su i vrapci na grani dotad čuli s mog bloga.

Za osam godina predsjednikovanja, unatoč realnim očekivanjima i velikih i malih njegovih poštovatelja, i unatoč Nobelovoj nagradi za mir, Svijet nije postao bolje i ljepše mjesto za življenje.
U višegodišnjem sveopćem kaosu i nesreći mnogih, nade su se istopile, samo se broj prikaza spomenute (meni tužne) pjesme na YT povećao za oko 60 milijuna.

Ipak, u neizvjesnosti pred novim i sačuvajbože gorim, i u znak sjećanja što su i mene i mog sina nekad davno s vjerom (i naivno) oblile suze radosnice, ispratit ću Baracka Obamu pjesmom kojom je od srca ovdje, na mom blogu, dočekan.




(62.365.094 prikaza)


Želim mu svako dobro, i uz žaljenje zbog propuštene prilike, ponovit ću riječi meni jedne veoma drage i kompetentne osobe:

„Mislila sam da je on poseban Crni čovjek, a on je bio samo običan američki predsjednik.“



Post je objavljen 19.01.2017. u 21:43 sati.