Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gurmanka

Marketing

CHEESECAKE U TRI NIJANSE


Pozdrav svima!
Danas imam za vas recept jedne vrlo elegantne voćne torte. Mogu je opisati samo s nekoliko riječi: jednostavna, lagana, sočna i predivno izgleda! Nije li to već dovoljan razlog da je odlučite isprobati?
Sastojci potrebni za ombre tortu od šumskog voća:
150 g čajnih kolutića
žlica meda
5 žlica otopljenog maslaca
Mljevenim keksima dodajte med i maslac te dobro promiješajte i utisnite u kalup za torte promjera 20-22 centimetra.
Umak od šumskog voća:
300 g smrznutog ili svježeg šumskog voća ( maline, jagode, borovnice)
50 g šećera
žlica soka od limuna
žlica vode
5 g želatine u prahu +2 žlice hladne vode
Voće i šećer kuhajte oko 15 minuta dok se umak ne zgusne, pa ga procijedite i odvojite koštice.
Želatinu promiješajte u 2 žlice vode, ostavite da nabubri 5 minuta, pa je lagano zagrijte i dodajte umaku od voća.
Krema od sira:
300 g krem sira
400 ml slatkog vrhnja
60 g šećera u prahu
5 g želatine u prahu + 2 žlice vode
Želatinu pomiješajte s vodom i ostavite da nabubri.
Mikserom izradite slatko vrhnje i napravite šlag.
Miksajte sir i šećer u prahu te smjesi dodajte izrađeni šlag i zagrijanu želatinu.
Dobivenu smjesu podijelite u 3 zdjelice, prvoj dodajte 2/3 umaka od voća, drugoj 1/3 umaka od voća, a jednu zdjelicu ostavite bijelom.
Preko podloge od keksa izlijte najtamniju smjesu i stavite u škrinju da se lagano zamrzne da možete preko nje staviti novu, svjetliju smjesu. Ponovo stavite u škrinju i na kraju premažite tortu s bijelom kremom.
Predivan ombre, nijansirani efekt će ovu tortu učiniti još posebnijom. Ukrasite je šumskim voćem ili s crvenim preljevom za torte!
Servus i uživajte u torti koja zaista ne zahtijeva puno vašeg vremena, a uvjerit ćete se da je predivnog okusa :)





Post je objavljen 06.10.2016. u 08:50 sati.