Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gurmanka

Marketing

MIJEŠANI KRUH S ORASIMA

Pozdrav svima!
Švrljajući po internetu naletjela sam i na recept za ovaj vrlo interesantan kruh. Pošto uživam u svim vrstama kruha i peciva, što nije zdravo, odlučila sam napraviti ovu zdravu varijantu kruha. Bijelog brašna ni mrvicu, a kruh jednako dobar! Kažu da mogu uživati u njemu bez imalo grižnje savjesti, da je apsolutno zdrav. Nasjeckani orasi mu daju jednu hrskavu notu, a i posebnog je izgleda baš zbog njih. Probajte ga i vi, ovo je zaista jedan divan rustikalan beskvasni kruh!
Sastojci za tijesto:
250 g raženog brašna
200 g integralnog brašna
50 g heljdinog brašna
100 g nasjeckanih oraha
500 ml vode
2 žlice soka od limuna
2 žličice soli
2 žličice sode
Prvo pomiješajte suhe sastojke, dodajte vodu i sok od limuna te orahe. Dobiti ćete ljepljivu smjesu koju ostavite malo mirovati, cca. 30 minuta. Pekla sam kruh u kalupu 30 x 11 cm koji sam prethodno obložila papirom za pečenje. Stavite tijesto u kalup, razrežite ga po sredini i stavite peći na 220*C oko 15 minuta, zatim smanjite temperaturu na 200*C i pecite još oko 30 minuta. Pečeni kruh odmah izvadite iz kalupa i ostavite da se hladi.
Probajte ga i vi!
Hvala Maji na ovom posebnom receptu!
Servus :)







Post je objavljen 14.01.2016. u 19:19 sati.