Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/plasticno-je-fantasticno

Marketing

Viktorov poučak

Poštovani čitatelji bloga "Plastično je fantastično" ovom prilikom želim Vas pozvati da posjetite novootvorenu kolumnu "Viktorov poučak" koju piše dr. sc. Viktor Simončič, između ostaloga i uvaženi suradnik ovog bloga.

Dr. sc. Viktor Simončić autor je vrlo zanimljive knjige "Društvo umanjene vrijednosti" o kojoj je dosta bilo riječi na ovom blogu. I ovom prilikom je toplo preporučam.

Doktor Simončič poznati je stručnjak u Hrvatskoj i u svijetu koji se zalaže za učinkovita i održiva rješenja u području zaštite okoliša, koji se zalaže za razvoj i primjenu hrvatske tehnologije i pameti naših stručnjaka, što je i dokazao na konkretnim projektima, na žalost, puno više u svijetu nego u Hrvatskoj. Kao aktivist nevladine scene često ukazuje na nepravilnosti, pa i na kriminal koji nas okružuje u društvu, pogotovo na području zaštite okoliša, prikupljanja i zbrinjavanja otpada kao i obrade otpadnih voda.

Pamtimo njegove zanimljive članke o odvojenom prikupljanju otpada i drugim temama, na ovom blogu koje su pobudile prilično zanimanje čitateljstva:

- Stvarna rastrošnost ministra Zmajlovića
- Koliko je kanti potrebno?
- Hrvatski BANANA sindrom
- Greenpeace bi harpunima hvatao pobjegle plastične vrećice
- DORH i USKOK gdje ste?
- Kako prikupljati komunalni otpad?


Viktor Simončić upravo je u tijeku pisanja drugog nastavka knjige "Društvo umanjene vrijednosti", ali, kako kaže, pisanje ide sporo, a neželjeni događaji u područjima kojima se bavi događaju se tolikom brzinom i količinom da vrlo brzo "zastarijevaju", a kada dođu u knjigu za mnoge stvari već je prekasno.

Stoga se je dr. Simončič odlučio na pisanje redovne tjedne kolumne "Viktorov poučak" u kojem planira komentirati teme koje zaokupljaju naše, europsko, pa i svjetsko društvo, njegovo gospodarstvo, njegov politički i svaki drugi život, kao i sve one probleme koje tište i koji pogađaju svakog pojedinca ma gdje živio. Kako kaže: Kao da su svi siti svega. Malo se čita i još manje komentira. Neki dobrovoljno pristaju na eutanaziju, drugi odlaze. Osobno nisam sklon nijednome. Zato pišem, pa makar se i ne čitalo!

Siguran sam da će Vas zanimati razmišljanja ovog vrhunskog svjetski priznatog stručnjaka, samostalnog savjetnika za okoliš, nekadašnjeg zamjenika ministra za okoliš i stručnjaka s višedesetljetnim profesionalnim stažem i bogatim životnim iskustvom koji s osebujnim i samosvojnim stilom i istim takvih svjetonazorom komentira svakodnevne teme koje “dižu tlak” svakom čovjeku “koji samo želi normalno živjeti i raditi i smijati se svemu ka vicu”, a ne životariti u uvjetima u kojima je još uvijek važan “isti debilizam: čiji je stari bio četnik, čiji ustaša, a čiji partizan?”

Poveznicu (link) u obliku sličice možete naći s lijeve strane u boxu (na dnu). Klikom na sličicu otvoriti će se povezana mrežna stranica "Viktorovog poučka".



Inače, knjigu dr.sc. Viktora Simončiča "Društvo umanjene vrijednosti" - prvi dio, možete dobiti, ako zaželite, u „PDF“ obliku, na: viktor.simoncic@gmail.com, a nadam se da će uskoro u nastavcima biti objavljena i na internetu, o čemu ću Vas obavijestiti.




Post je objavljen 14.06.2015. u 12:01 sati.