Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/turopolje-mjesto

Marketing

Sportsko priznanje turopoljcu Kamenku Beganoviću

Ines Grdenić i Giovanni Cernogoraz laureati

Ines Grdenić, brončana karatistica sa Svjetskog kadetskog prvenstva te neprikosnoveni strijelac Giovanni Cernogoraz najbolji su sportaši Velike Gorice za 2013. godinu po izboru Zajednice športskih udruga. Tradicionalna svečanost proglašenja najboljih koja je okupila veliki broj sportaša i sportskih djelatnika održana je u Pučkom otvorenom, a nagrade najboljima uručene su u dvanaest kategorija.

-Prošla godina je bila uspješna kako na domaćem tako i na međunarodnom planu, gdje smo polučili dobre rezultate. U ovoj godini ćemo pokušati zadržati dosadašnju kvalitetu, a ja se nadam da će se dvoranske udruge još više izdići- kazao je predsjednik Zajednice, Goran Kovačić.Međunarodni uspjesi karatea i streljaštva

Najviše razloga za zadovoljstvo u prošloj godini imali su u Karate klubu Velika Gorica te Streljačkom društvu Gord, koji su zadržali postojeću kvalitetu na domaćoj razini, čemu su pridodali i nekoliko velikih međunarodnih uspjeha. Četrnaestogodišnja članica Karate kluba Velika Gorica, Ines Grdenić, na Svjetskom prvenstvu u Gudalayari je osvojila brončanu medalju, što joj je donijelo prvu titulu najbolje velikogoričke sportašice.

-Do toga rezultata nije bilo lako doći, bilo je potrebno puno odricanja. Sada se pripremam za Europsko prvenstvo koje će se održati u Portugalu. Pripreme su naporne, ali nadam se da će pasti medalja- iskreno će Ines, koja je odmah nakon proglašenja otišla na završne pripreme reprezentacije u Daruvar.

Nagrada za najboljeg sportaša treći puta uzastopce je otišla u ruke Giovannija Cernogorza, koji je lani bio treći na Mediteranskim igrama u Mersinu, dok je s reprezentacijom osvojio europski naslov, te broncu na Svjetskom prvenstvu.

-Nisam se nadao da ću imati takve rezultate, jer sam promijenio pušku, a kako je to bila godina nakon Olimpijskih igara nisam toliko bio fokusiran na treninge i natjecanja, no bez obzira na to stigle su tri medalje- rekao nam je Cernogoraz, koji će u novoj natjecateljskoj sezoni nastupati za Gusar iz Novigrada.

No, Velika Gorica i Gord zauvijek će mu ostati u sjećanju jer je tu stekao status ponajboljeg svjetskog strijelca.

-Najviše ću pamtiti društvo i sve ono što smo zajedno prošli. No, ovo ne znači da se ja jednog dana neću vratiti- kaže nam Giovanni.
Goran Samac, iz Sportskog društva osoba s tjelesnim invaliditetom Uspon proglašen je za najboljeg sportaša s invaliditetom.

Jadranku Perliću nagrada za životno djelo

Nagrada za životno djelo otišla je u ruke košarkaškog djelatnika, Jadranka Perlića koji je u svijetu košarke od 1970. godine. Najprije kao igrač, a zatim i kao trener košarkaša i košarkašica Radnika. Tijekom sportske karijere obnašao je i mnoge druge važne funkcije (tajnik SD Radnik, predsjednik SIZ fizičke kulture općine Velika Gorica, rukovoditelj košarkaškog natjecanja na Univerzijadi 1987. godine ...), a aktivan je i danas kao delegat i kontrolor suđenja na A-1 Ligi, te Regionalnoj ABA ligi.

Zajednica športskih udruga ove je godine po prvi puta dodijelila i Zlatne plakete onim sportskim djelatnicima koji iza sebe imaju najmanje 25 godina nesebičnog rada u sportskim udrugama na gradskoj i županijskoj razini. Laureati su bili- Josip Rulek, Josip Mučnjak i Stjepan Bačurin.

Gord i Azena najbolji u momčadskim sportovima

Strijelci Gorda zadržali su rezultatsku konstantu i u prošloj sezoni osvojivši državni naslov i titulu najbolje ekipe na Kup natjecanju, gdje su čak u tri kola bili najbolji. Nagradu je primio tihi i povučeni vođa Gorda, Davor Gmižić koji je proglašen najboljim trenerom

Odbojkašice Azene lani su napravile konačan korak prema odbojkaškom vrhu igravši u finalu prvenstva i Kupa gdje su bolje od njih bile igračice Rijeke.

Po prvi su puta dodijeljene i nagrade onim udrugama koje su u svojim ligama osvojile prva mjesta. Nogometni klub Klas i Meštrica te Košarkaški klub Gorica primili su plakete za postignute uspjehe.

Do tih se rezultata nebi došlo da nema vrijednih volontera koji svaki svoj slobodan trenutak koriste za rad u sportim udrugama. Ovodišnji djelatnici godine su Kamenko Beganović (NK Turopolje), Igor Kovačić (NK Mraclin), Igor Matić (TKD Velika Gorica) i Davorin Novak (HRK Gorica).

Za promidžbu velikogoričkog sporta nagrađeni su trener brončane karatistice Goran Živković, strijelac Turopolja Saša Sedmak, te mlada nogometna nada Dinama, Marcelo Brozović.

Natalija Lovrić (TKD Velika Gorica), Antonio Cvetković (TKD Velika Gorica), Ira Misir (BK Velika Gorica), Vito Buchberger (BK Velika Gorica), Lucijan Bura (HRK Gorica), Ivan Majcunić (KK Gorica), Sara Marija Gmižić (SD Gord), Mia Rožić (JK Pinky), Igor Vrban (KK Velika Gorica), i Danijela Mihaljević (ŽRK Gorica) nade su godine.

Među mnogobrojnom sportskom i političkom svitom bio je i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora, Josip Čop, koji je svojim dolaskom dao dodatnu težinu svečanosti.

-Uvijek je lijepo biti među sportašima jer vi ste svojim rezultatima dali obol cjelokupnom hrvatskom sportu. Baviti se sportom nije jednostavno, a to najbolje znate vi sami, jer uz talent koji imate morali ste uložiti puno truda i odricanja, ali i inata da bi postigli te uspjehe- kazao je okupljenima glavni tajnik Josip Čop.


Seniori NK Turopolje 2013.
NK Milka Trnina - NK Turopolje (0:3)

Gornji red: Kamenko Beganović (predstavnik kluba), Robert Zorić, Ivan Kovačević, Mario Filipović, Filip Maričić, Ernest Gorinjac, Blaženko Varivoda, Adam Gorinjac, Miljenko Bera (trener)
Donji red: Andreas Šejić, Ivan Cvetnić, Marko Lučić, Matko Kovačević, Josip Klasnić, Mladen Jerković (C), Ladislav Jambrečina, Željko Josić


Čestitamo dobitnicima sportskih nagrada, a naročito našem Kamenku !

Izvor: VG Danas

Post je objavljen 22.01.2014. u 08:50 sati.