Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Mapiranje Trešnjevke: Vrijeme je za drugu šetnju, putevima južne Trešnjevke!

Drage i dragi moji, došlo je vrijeme za još jednu šetnju vezanu uz moj projekt "Mapiranje Trešnjevke" kojeg ostvarujem u suradnji sa Centrom za kulturu Trešnjevka!

Prošli put smo se šetali Voltinom, Rudešom, Ljubljanicom (pogledajte OVDJE kako nam je bilo!), a sada ćemo se spustiti malo južnije i obići Trešnjevačke kvartove južno od "autoputa" odnosno Zagrebačke avenije. Kao i prošli puta, ni sada neće manjkati zanimljivosti svih vrsta, tragova prošlosti i sadašnjosti tog područja (a i pogleda u njihovu budućnost!), a posebnu pozornost pridajem tome da vas povedem manje poznatim stazama i ulicama, da vam po mogućnosti otkrijem nešto što još niste ni vidjeli ni čuli i pri tome vam pokažem staze pogodne za šetnju i bicikliranje.

Stoga, svi vi koje zanima ovakav program dođite u četvrtak, 06.06.2013. u 19h kod osnovne škole Horvati na početku Horvaćanske ceste (nedaleko Savske ceste). Očekuje nas cca 2 sata laganog hoda, molim vas da ponesete prikladnu obuću - trasu šetnje sam obišao jutros i tu i tamo je bilo i malkice blatnjavih dionica ... u svakom slučaju, u četvrtak se očekuje vrijeme slično današnjem, oblačno, ali pretežno suho, i šetnja će se održati!

Nadam se da se vidimo, a do tada, za zagrijavanje, pogledajte ovu zanimljivu kartu koja spaja stari plan grada iz 1950. godine sa sadašnjim stanjem na terenu!


Dvoslojna karta sa jednim slojem iz 1950. godine (crvene oznake) i drugim iz 2013. - hvala Mladenu na odličnom spoju!

Post je objavljen 04.06.2013. u 10:47 sati.