Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/alexxl

Marketing

Sarma

Ma jebeš ti sve, ak nema sarme.
Zelje, kiseli kupus, koja je to fantastična biljka.

Bez zelja nikaj od sarme. Morala bi biti u vinovom listu, a onda nikaj od blažene fermentacije.
Zato i je najbolja poslije par dana.

KUPUS
To oko kiseljenja i bogatstva C vitamina, malo morgen!
Sviježi kupus ga ima dosta, no kiseljenjem rapidno pada.

Meso? Zel sam miješano, no rađe bi čistu junetinu.
Kad sam vidil cijenu, oladil sam.



Zakaj junetina?
Snaga mesnog okusa.
Svinjetina se doda u vidu domaće dimljene šunke, špeka, masnijih dijelova.

Imal sam nekakve ostatke po friđu, nekaj vratine, špeka, dvije fete pršuta,
malo od rebaraca, pa sitno sasjeckal i u meseko.
Bitna je aroma i miris dima. To diže.





Šalica od kave, puna riže.
Jednom sam se "zajebal", pa sam zaboravil staviti rižu.
Čist O.K., mislim ono, jebo rižu.
To stavljaju poremećeni, kaj misle da su Isusi, pa da bu s jednom ribom nahranili 400.000 ljudi, ili ovak siromašni ko ja.



Pet, 6, 7 režnjeva češnjaka
-2 jaja
-sol žličica
-"pojačivača" okusa, žličica
-bibera
-c. m. paprike
- 3 glavice, sitno kosanog c. luka, zdinjstanog, pa ohlađenog na dvije žlice s. masti.











Frkati ko kuvertu, 1., 2., 3., stranu, a četvrtu zgurati nutra.
Sarma se ne miješa, a vadi se pažljivo.
Deca kaj ne jedu lista, njima jebete mater.
Eto tak!
Samo oštro i bezveze!

Posložit u rajnglu, lonac, dole malo rezanog, pa sarme, pa gore malo rezanog, kakvo suho meso, zaliti vodom, poklopiti i krčkati na laganici tri ure.





Dio zelja, kis. kupusa sam ostavil za na šalatu, samo bučinog ulja unutra i dosta.
Dio sam sa grahom, danas za obed.



Sad sam je malo kušal. Ima prolaz!
Svakim danom bu sve bolja i bolja.

Imam blagi osijećaj da se ljudi sprdaju sa sarmom.
Ono skijanje i lonac sarme.
Ccccccccc.
Ne griješite Bogu dušu.
To je božanska hrana.
Je, seljačka je, no i gospodska.
Stranci kad nam dođu žele je.

Eh da.
Za onaj creme Brulee, od neki dan, kupih smeđeg šećera, pa vidjeh
prilog "Provijereno"-g, da nas farbaju farbanim šećerom.
Mam sam išel provijeriti, ovaj svoj.

Je, od šećerne trske je i ni se dal "oprati" do belega.





I bili kumovi, yipeeeeee!
Daj, gle kaj mi kum poklonil. Hakmesera, zutra za pečenje.
Handmakeit!



Manganski čelik od federplate, kovana oštrica.
Armaturu presiječe!
Jooooj, kaj bum sutra odojku delal, cccccccccc!




Post je objavljen 30.12.2011. u 21:07 sati.