Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/3010

Marketing

L Oksitan en Ugljan


Ja opet o smilju.

Negdje u danima smiljobera, dosadilo nam biti na otoku i zaputismo se malo u Grad. Bilo baš ugodno popodne, ne prevruće, pa s laganim vjetrićem, idealno. Prošetali smo tako malo, pregledali Grad (a lijep je Zadar, da), galerijice, portune, odlučili što ćemo komu na odlasku kupiti ... i na jednom trgu ugledam dućan s francuskom kozmetikom.
Dođi dragi, kažem mu, idemo tu da ti pokažem što se sve sa smiljem radi i kako je zapravo dragocjeno!
Naime, u tom dućanu pola filozofije prodaje se bazira na smilju i njegovim blagodatima, no kao svaka kupovna kozmetika traži više novaca nego što nudi muzike.
I uđemo mi, i zasnimi mene (nas) jedna simpatična djevojčica prodavačica, i potrudi se, al baš onako svojski i ispravno da mi sve u dućanu pokaže, objasni i argumentira testerima. Za razliku od većine, za nju zaista samo pohvale imam, naime neizmjerno sam osjetljiva na prodavačice u kozmetikama koje mi se zagledaju u bore oko očiju i preporuče najaktivnije pripravke za prezrelu kožu – male sirotice nemaju pojma koliko riskiraju život : kad bi pogledi ubijali većina njih bi bila pod ledinom. No ne i ova, sve mi je pokazala, objasnila, pripremila tekicu s preporukama i gomilu testerića a bez da me naziva starom babom ... što da kažem, došlo mi je da je zaposlim kao osobnu tajnicu.

Moj dragi je tu cijelu turu odcupkao zamnom, i nadam se shvatio koliko je smilje dragocjen pripravak i kolko štedim ne kupujući predložene mi kremice, i kako je dobro da ne kažem isplativo imati uz sebe ženu koja se razumije u trave, no jedino što je rekao : A zašto se ona tako puno potrudila oko nas? Pa ja sam u starim bermudama i poderanoj majici, ni ti ne izgledaš nešto luksuzno?

Zato dragi, rekoh mu, jer unatoč vrućini izgledamo cool!



Naravoučenje : neke stvari su muškom oku totalno nedokučive. I dobro je da je tako!



Post je objavljen 14.09.2011. u 09:46 sati.