Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/gnn

Marketing

Lutam internetom i za vas biram samo najbolje

Malo reprize starih linkova koje sam slao ljudima.

Dresden Codak - Aaron Diaz je studirao fiziku i antropologiju i onda odlulio da bi radije crtao stripove. Pet i pol godina kasnije, stil crtanja mu je zakon a čovjek fino živi od toga. "Dresden Codak" je strip o ludoj znanstvenici Kimiko Ross i bavi se temama poput kvantne fizike, filozofije, posthumanizma, teorije singulariteta i "Zvjezdanih staza". Na svom blogu Diaz piše zanimljive postove o crtanju stripova, kadriranju, izboru boja, dizajnu likova i sličnom.

Family Man - je tjedni webcomic Dlyan Meconis. Smješten u Srednju Europu polovicom 18. stoljeća, radnja prati osramoćenog profesora teologije koji prihvati posao na malom sveučilištu negdje u šumama Češke. Strip me najviše privukao zbog lijepog crteža i pedantno istražene povijesti - autoričine bilješke o kulturi i povijesti 18. stoljeća su vrlo zanimljive. Također, "Family Man" mi malo vuče na film "Vučje bratstvo" što mu je, od mene, veliki plus.

Lovecraft is Missing - upornost je vrlina. Larry Latham je sredinom 1990ih smislio ideju za kompjutersku igru inspiriranu horor pričama H.P. Lovecrafta. Kad je taj projekt propao, Latham ga je preradio u ideju za crtić. Kada i od tog nije bilo ništa, Latham je krenuo nudit ideju strip izdavačima. Na koncu ga je sam počeo crtati i objavljivati jednom tjedno što radi zadnjih 4-5 godina. "Lovecraft is Missing" je smješten u 1930e i sadrži dovoljno puno referenci na Lovecraftovu Cthulhu mitologiju da razveseli autorove ljubitelje.

A sad na YouTube gdje nas čekaju kratki filmovi s temom nostalgije.

Grum - Cybernetic - je američki spot koji izgleda kao da je inspiriran naslovnicama jugoslavenskog SF magazina "Sirius". Za dodatnu autentičnost tu je uvodna i odjavna špica na ćirilici.

D&D World of Adventure
- ovaj kratki film je posveta starim danima D&D-a kad je svaka avantura bila tamnica, svaka ilustracija u knjizi izgledala poput dječje skice a jedini prigodni soundtrack za igru bio metal.

The Satin Dollz - Whatever Lola Wants
- plesna skupina "Satin Dollz" izvodi (na playback) pjesmu "Whatever Lola Wants" Sarah Vaughan. Spot je inspiriran stilom 1940ih i starim mjuziklima. Izgleda fantastično, tim više što je navodno snimljen za 2000 dolara. To mi je zvučalo sumnjivo dok nisam pogledao video koji objašnjava nastanak spota.

(GNN)

Post je objavljen 27.06.2011. u 09:20 sati.